Forum Fantastyka Star Trek The Orville - lepszy Star Trek?

The Orville - lepszy Star Trek?

Viewing 15 posts - 16 through 30 (of 561 total)
  • Author
    Participant

6 epizod "Krill" jest bardziej wojenno-trekowo-grozą wiejący niż Discovery... W czasie oglądania Discovery nigdy nie mam stanu przedzawałowego 😉

snowman
    Participant

Próba kopiowania krillowej Biblii strona po stronie była urocza 😛

Lo'Rel
    Participant

Jestem po dwóch odcinkach. Co mogę powiedzieć o The Orville?

Ten serial jest "fucking cool". 😉

snowman
    Participant

And you don't have to choose your pain...  😛

Lo'Rel
    Participant

Toż to Star Trek w najczystszej postaci. Wprawdzie w estetyce lat 80/90 ale właśnie takiego ST jako smarkacz pokochalem. No jestem pod wrazeniem jak lekki jest to serial i jak poważnie podchodzi do poruszanych dylematow. Super!

snowman
    Participant

Właśnie skończyłem oglądać siódmy odcinek Star Trek Orville - "The Majority Rule". Fantastyczny komentarz do współczesnej spaczonej internetowo-telewizyjnej rzeczywistości. LLAP STO 😀

Aktualne wyniki na RottenTomatoes:

Star Trek Discovery - 58%

Star Trek Orville - 92%

kotek
    Participant

Ja też wczoraj nadrobiłam ostatni ep The Orville. Podoba mi się jak to ująłeś Snowman ("STAR TREK The Orville" haha). W ciągu 40 paru minut pięknie sportretowali współczesne społeczeństwo i wytknęli jego wypaczenia. Jak zwykle znakomite teksty i przyjemna rozrywka na piątkowy wieczór.

snowman
    Participant

The Orville pozostanie z nami na drugi sezon. Oficjalna decyzja właśnie zapadła. LLAP STO.  😀

Flashbones
    Participant

Zamówienie 2 sezonu to super info roku :). Teraz tylko aby FOX podtrzymał tradycje jak to było już z paroma serialami i drugi sezon miał więcej odc. 😀

kotek
    Participant

Początek najnowszego, 9 odcinka (Cupid's Dagger) jest żywcem wyjęty z ostatniego Discovery. Reszta na szczęście jest już bardziej orvillowa 😉

Orville miał tygodniową przerwę w emisji odcinków w październiku. Wtedy zastanawiałam się dlaczego. Czyżby chcieli się "zainspirować"? 😉

snowman
    Participant

Skąd Ty bierzesz te pomysły? 😛 A odcinek po raz kolejny był świetny. Uśmiałem się setnie.  😀

kotek
    Participant

Początek Orville:

Początek Discovery:

Czy nie są podobne?

No dobra, nie są. W Orville kapitan też się bawi 😉

snowman
    Participant

You should sound the alarm. 😀 Both shows utilizing space and starships. 😛 Nie o to jednak pytałem. Naprawdę uważasz, że w ciągu tygodnia można tak po prostu dokręcić scenę angażującą tylu kluczowych aktorów? Przecież te odcinki od dawna są ukończone... No i scena z Orville jest znacznie lepsza, czytaj zabawniejsza. 😉

kotek
    Participant

Snowman, nie chce mi się kruszyć kopii. Uważam, że podobieństwo jest uderzające. Zamierzone czy nie.

A teraz idź komentować dalej, są na pewno ludzie, którzy jeszcze mają chęć z Tobą rozmawiać. 🙂

Piotr
    Keymaster

Snowman, dostajesz ostrzeżenie. Posty też znikają. Jeśli nie rozumiesz, dlaczego dyskusji nie powinno się prowadzić za pomocą argumentów ad personam, to to nie może być nasz problem. Zrobiłeś to po raz kolejny, więc radzę szybko nadrobić braki w temacie kulturalnej dyskusji, bo więcej ostrzeżeń nie będzie.

Viewing 15 posts - 16 through 30 (of 561 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram