Forum Fantastyka Star Trek The Orville - lepszy Star Trek?

The Orville - lepszy Star Trek?

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 561 total)
  • Author
    Participant

Od Moderatora: dyskusja przeniesiona z działu newsów.

Pomimo mojej niezwykłej sympatii do Adrianne Palicki, humor dolnych lotów.

kotek
    Participant

Mnie bardziej cieszy, że coś się w temacie Treka rusza. Kręcą filmy, możnaby dużo o poziomie tych filmów mówić, ale przynajmniej Trek jest wciąż żywy. Pocieszające jest to, że może jakaś zabłąkana duszyczka, której spodobają się najnowsze produkcje odkryje, że to tylko wierzchołek góry lodowej.

A ten serial traktuję jako kolejny element do układanki, polityki odcinania kuponów od na nowo nakręconej popularności Treka.

kotek
    Participant

Wow! Właśnie skończyłam oglądać drugi odcinek i to jest świetne! Chcę więcej!

Flashbones
    Participant

Wow! Właśnie skończyłam oglądać drugi odcinek i to jest świetne! Chcę więcej!

Popieram super świetny odcinek  😀  Szkoda, że pierwszy sezon będzie miał  tylko 13 odcinków, oby powstał kolejny 🙂

kotek
    Participant

Pierwszy odcinek trochę głupkowaty, na siłę śmieszny i miał za dużo z sitcomu. Ale wiadomo, nowe scifi, trzeba oglądnąć, wyrobić sobie zdanie i mieć potem na co narzekać 😉

Kolejny... tutaj był taki stary, dobry Star Trek, w najlepszym wydaniu! Podróże, przygody, niebezpieczeństwo i spryt.

Ale trzeci... ten mnie pozostawił w szoku. Nie spodziewałam się tak poważnych tematów. A już na pewno nie podanych w lżejszej formie. Na szczęście nie przesadzali z nadmiarem humoru, był odpowiednio dawkowany i we właściwych momentach (tańczący meksykanin!).  😆

Zastanawiam się tylko w jaki sposób Discovery będzie chciało konkurować z The Orville? 

snowman
    Participant

Postać "tryskającego" Papy Smurfa czy dialog "- Is it one of your experiments? -No, it's our chief botanist." z pierwszego odcinka nie były złe.  😛 Jak dotąd każdy kolejny epizod był tylko lepszy. So far, so good... Dzisiejszy (trzeci) odcinek dramaturgią i powagą sytuacji przypominał jeden z moich ulubionych epizodów TNG - The Measure Of A Man. Ja w każdym razie bardzo jestem zadowolony z faktu, że nie jest to typowa produkcja MacFarlane'a.

kotek
    Participant

Dla mnie najlepszy był meksykanin tańczący na dachu kościoła i odniesienie do Obi Wana 😉 Ten typ komedii mnie bawi. 

snowman
    Participant

"If The Stars Should Appear" to kolejny znakomity a przy tym klasycznie trekowy w swoim charakterze odcinek. Następny jednak zapowiada się po prostu fantastycznie. Orville LLAP  😀

Flashbones
    Participant

Szkoda tylko, że oglądalność spada, oby się ustatkowało bo jak dalej będzie się obniżać to pewnie zakończy się na jednym sezonie 🙁

Piotr
    Keymaster

Właśnie nie spada. Wg Deadline wyniki oglądalności są takie jak tydzień wcześniej. Jakie masz źródło?

snowman
    Participant

Prawdopodobnie stąd te informacje o malejącej oglądalności. Sęk w tym, że dotyczą one zeszłego tygodnia (trzeciego odcinka), kiedy to przeniesiono emisję z niedzieli na czwartek. Prawdopodobnie wielu widzów zwyczajnie przeoczyło tę zmianę. Poza tym serial wciąż wygrywał z propozycjami innych stacji w najważniejszej grupie wiekowej (18-49 lat).

Flashbones
    Participant

Nie jest źle bo taki Gotham tez radzi sobie średnio i dalej ma kolejne sezony ale znając historie seriali SF i częstych canceli(zwłaszcza FOX) różnie może być. Moje źródło.

kotek
    Participant

To jest bardziej trekowy serial niż Discovery.

snowman
    Participant

Aktualne wyniki na RottenTomatoes:

Star Trek Discovery - 60%

The Orville - 91%

Cross
    Keymaster

Mi się The Orville podoba, faktycznie jest w takim oldskulowym stylu trekowym robiony. Co do humoru... Czasem dowcipy są udane, czasem strasznie płaskie, no ale tak to już bywa.

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 561 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram