Forum › Fantastyka › Star Trek › Polskie Star Trek
Czasy po Nemesisie (czyli nie prequel 😉 ). Co do ilości postaci męskich i kobiecych to taki podział będzie możliwy jak już naprawdę będziemy znali listę chętnych.Co do obcych to na pewno w pilocie będą Romulanie. 🙂
Ale chyba macie 'rozpiskę' np. kapitan - człowiek, taktyczny - Bolianin itd.?
Zapowiada się również Bolianin, nie mówiąc już o pewnym Wolkaninie :D. Generalnie na razie unikać będziemy wszystkiego co wymaga ciężkiego makijażu, czyli np. Klingonów. Nie przewidujemy jak na razie powrotu Borg...Tak, rozpiska jest przygotowana. Zobaczymy co z tego wyjdzie.
Już w tym tygodniu odbędą się pierwsze przymiarki do kręcenia pilota serialu (którego scenariusz jest gotowy). Na razie planujemy sprawdzić sprzęt, to jak się czujemy przed kamerą i wykonanie postprodukcji.Przy okazji kolejny raz zapraszamy wszystkich chętnych do wchodzenia na forum na http://www.sthorizon.prv.pl i udziału w tym projekcie. 🙂
Na początku taki mały off-topic... skoro już pisaliśmy o stenariuszach, to może przydała by się jakaś strona (na TSS lub w POGF-ie lub gdziekolwiek indziej), która zbierałaby wszystkie te scenariusze i opowiadania trekowe pisane przez polskich Trekkies? Osobiście nie znalazłem jednej takiej wspólnej bazy a jedynie opowiadania publikowane np.: na stronach regionalnych oddziałów POGF i innych stronach traktujących o treku.
A wracając do tematu polskiego fan-filmu ST. Ja jestem chętny do włączenia się do tego projektu, ale problemy jakie widzę, to:
1) gdzie fan-film byłby kręcony i dlaczego?
2) kto zapłaci / kupi lub zrobi rekwizyty?
3a) na podstawie czyjego scenariusza byłby kręcony?
3b) kto wybierze ten scenariusz? jeśli to będzie jakaś lub jakieś konkretne osoby, to dlaczego one?
4) skąd będzie obsada?
5) jak długo trwałoby kręcenie i czy nie zadługo (jeśli w fan-filmie wystąpiliby zamiejscowi)?
A teraz odpowiem Domkowi... Nie będę wklejał quote'a, spójrzcie wyżej...
- ja jestem chętny
ad.1) scenariusze na pewno się znajdą - mamy ich sporo
ad.2) przypuszczam chętnych byłoby więcej niż miejsc do obsadzenia... i ja się zgłaszam na ochotnika 😛
ad.3) znam kogoś (Trekkie z Lublina), który mógłby się tym zająć - teoretycznie a ja mógłbym pomóc
ad.4) j.w.
ad.5) mam jakąś kilkuletnią kamerę, ale może ktoś ma lepszą? poza tym, do obsługi kamery to się raczej nie nadaję...
ad.6) primo - nie mam, secundo - j.w.
ad.7) patrz punkt 3 i 4
Fakt... proponuję ogłosić taki projekt i poszukać chętnych do jego realizacji. Jednocześnie możnaby sprawdzić jaki będzie odzew i zainteresowanie do takiego projektu. Tylko kto i gdzie to ogłosi? Może przydałoby się więcej konkertów?
Momencik, Senok, odnoszę wrażenie, że przespałeś ostatni rok 🙂
Horizon ma już silną ekipę, odbyły się pierwsze testowe zdjęcia na greenboxie. AKtorzy są w większości i wogóle. Zapraszamy na http://sthorizon.ath.cx/
Chętnych do współpracy nigdy za wielu. Scenariusz jest już zamknięty od miesiąca. Wkrótce powstanie scenopis. Co więcej... Jesteśmy na etapie walki o sponsoring ludzi na tyle szalonych, żeby nam różne rzeczy fundować.
Poza tym, chciałbym odnotować, że wszystko, ale to absolutnie wszystko robimy sami i ze strony instytucji np. POGFu (żeby tak pierwsze lepsze z brzegu wybrać :P) doczekaliśmy się TYLKO sceptycznych uwag w stylu: nie wyjdzie wam... Więc każdą pomoc od fanów jest nie tylko pożądana ale i potrzebna.
Co więc szkodziło Wam tu podanie choćby obasdy (mam na myśli układ Aktor - Trekowy gatunek grany przezeń - Funkcja na statku)? Rozumiem, że nie chcecie zdradzać szczegółów scenariusza, ale tyle chyba możecie. BTW: czy osoby spoza Krakowa grają, a jak tak, to jak to rozwiązaliście problem odległości?
No ale po co mamy podawać? Do czego to zmierza?Osoby spoza Krakowa jeszcze nie grają, ale wszystko się moze zdarzyć...
Chodzi o zaspokojenie ciekawości prostrych polskich trekerów (w każdym razie jednego). Tak w ogóle, to eksperymentowaliście już z makijażem?
Jak ją zaspokoimy, to kto będzie oglądał?Nie, jeszcze nie było żadnych eksperymentów na ludziach. Wkrótce podejmiemy współpracę z profesjonalistami, którzy nam może uchylą rąbka tajemnicy.
Jak ją zaspokoimy, to kto będzie oglądał?
[post="36580"]<{POST_SNAPBACK}>[/post]
Ci co będą chcieli poznać akcję serialu. Bez przesady, z reguły oglądając film czy odcinek serialu wiem kogo dane mi będzie zobaczyć w jakiej roli.
Czy znaleźliście dość kobiet gotowych grać, czy źeńskie role przypadną po części facetom?
Czy znaleźliście dość kobiet gotowych grać, czy źeńskie role przypadną po części facetom?
[post="36581"]<{POST_SNAPBACK}>[/post]
Na 100% będzie wystarczająca liczba kobiet. Nawet jeśli wyjdzie z tego serialu tragedia, to napewno nie grecka... 🙂
Aktorzy są, ale dopasowujemy ich do odpowiednich ról, więc nic na pewno na razie nie możemy podać kto kogo gra, bo wszystko może się zmienić.
Pah Wraith (25-11-2005; 00:50):
Wybacz... Chodź starałem się śledzić trekowe wieści, to o tym, że trekowy film w Polsce powstaje, nie słyszałem. Jeśli mógłbym się w czymś przydać?...
Domko (25-11-2005; 20:50):
Oglądnąłem stronkę. Na razie mi się podoba 😀 . Życzę powodzenia! 🙂