Forum › Fantastyka › Star Trek › Polskie Star Trek
Wymieniłeś wiele problemów, ale my mamy tylko dwa - kamera cyfrowa (lub karta wideo) i mundury. Komunikatory, trikordery, fazery są do załatwienia i wyglądać mają jak prawdziwe.Co do greenbox to rzeczywiście pomysł ten wpadł mi do głowy po Hidden Frontier, ale opracowałem pewien sposób, który wprawdzie jest teorią, ale ma szanse powodzenia. Dzięki temu pomysłowi nie będzie ograniczeń jak przy Hidden Frontier, czyli będzie można robić ujęcia całego pomieszczenia, np. całego mostka z całą załogą, oraz nie będzie zielonych obwódek. Jestem odpowiedzialny za postprodukcję, która będzie przez to skomplikowana i długotrwała, ale ręczę, że przynajmniej w częście uda się wykonać to tak, jak to obmyśliłem.A czemu Star Trek i nie parodia? Cóż, taki mieliśmy kaprys jako trekowi fani. Ustaliliśmy czasy po Nemesis i powstało już kilka scenariuszy, którą są obecnie w obróbce, więc z pomysłami nie jest źle. Oczywiście, nie twierdzę, że tworzymy coś całkiem nowego, ale stosujemy się do życzeń fanów - głównie z TSS-a (była kiedyś ankieta, w której ludzie zagłosowali na więcej polityki, a głównym miejscem akcji ma być statek klasy Galaxy o nazwie USS Horizon).Co do charakteryzacji to jasne - Romulanina mamy już prawie wymyślonego - potrzebny czepek pływacki, peruka (którą załatwiać będziemy) i modelina do uszu. Co z tego wyjdzie - zobaczymy (jak coś będzie to dam fotkę jednego z nas ucharakteryzowanego na Romulanina 😀 ). A co do kapusty na czepku przy Klingonie - dzięki za sugestię - przetestujemy. :DJestem dobrej myśli i nie widzę aż tylu problemów. Co więcej - wiele problemów da się rozwiązać bez pójścia na kompromisy, choćby wspomniany przez Ciebie komunikator czy fazer. Oczywiście, potrzebne są dobre chęci, ale osoby w to zaangażowanie mają takowe, a bez nich to na pewno by nic nie powstało.
Mam jedno pytanie... Wybaczcie jeżeli na forum była o tym mowa, a ja nie doczytałem...Zamierzacie to kręcić po polsku?Bo jeśli tak to z jednej strony jako Polak popieram ten pomysł jak najbardziej, ale z drugiej...Star Trek co by nie mówić jest rdzennie amerykański i jednak najlepiej się sprawdza w języku angielskim... Mimo upływu 40 lat od premiery nikt tak naprawdę nie wymyślił dobrego tłumaczenia dla chociażby "beam me up"... I jednak język Star Treka jest językiem angielskim... Jak oglądam filmy z lektorem w TV to czuję że klimat nie jest ten sam... Poza tym posiadam kartę telewizyjną i jeśli trzeba chętnie dopomogę w nagrywaniu tych odcinków, jestem z Warszawy jakby co i z chęcią się do tego podłączę (czasu wolnego jak na razie mam dosyć). Ale widzę że jesteś z Krakowa więc pewnie szukacie kogoś kto jest na miejscu.Pozdrawiam.
Dzięki za propozycję. W sumie to na razie, jak pisałem wyżej, powstają scenariusze. Co do odległości, to tak naprawdę wszystko zależy od tego skąd będą osoby, kto będzie mógł do kogo przyjechać, itp. Ale to jest do dogrania.Co do języka, to będziemy raczej kręcili po polsku. Nikt nie zadał w sumie tego pytania jeszcze, ale ja się nad tym zastanawiałem i wydaje mi się, że trudno byłoby wmusić mówienie po angielsku, szczególnie jeśli niektóry osoby znałyby zaledwie podstawy tego języka. Myślę, że połowicznym rozwiązaniem byłoby dorobienie napisów po angielsku, które mogłyby być do ściągnięcia.
Spoko, to jakby co mogę się przysłużyć, wystarczy dać znać na forum albo mailowo (adres mailowy np. na stronie której adres mam w sygnaturze) W sumie wiadomo że po angielsku pisać i grać byłoby jednak trudniej. To będzie coś nowego - ściąganie angielskich napisów do polskiego Star Treka 🙂 Ale to dobry pomysł bo ewentualnie mogliby to wtedy oglądać też nie-Polacy.
Bardzo chętnie przyłącze się do tego projektu - mogę np. grać 😀 Jestem z Krakowa - co mam nadzieję nie stanowi problemu...
Właściwie to większość aktorów jest już z Krakowa. :)Póki co tworzone są scenariusze kilku odcinków (po pewnej przerwie - nie mieliśmy czasu przez pewien okres na ich pisanie). Dobrze wiedzieć, że jesteś chętny. Jakby co - będę pisał na PM.
Świetnie - w takim razie czekam na info...
Jasne. Ewentualnie można to obgadać na następnym spotkaniu w Krakowie, którego tym razem nie zamierzam opuścić. 😀
Jeżeli ktoś chce dołączyć do osób biorących udział w projekcie to, aby ułatwić nam kontakt, można się zapisać na specjalnie przeznaczonej do tego stronie Na znajdującym się tam forum stworzone zostały ukryte działy przeznaczone dla osób, które chciałyby w jakikolwiek sposób pomóc w danej dziedzinie (scenariusze, fx i montaż, muzyka, itp.). Jeżeli ktoś jest chętny, może się zarejestrować i napisać do mnie, w jakiej dziedzinie chciałby zaoferować pomoc.
Osoby, które do tej pory już się zgłosiły, proszę aby się tam zarejestrowały, dam im dostęp do konkretnych forów i będzie można rozpocząć ustalanie szczegółów korzystając z wygodnej formy komunikacji, jaką jest forum dyskusyjne.
Na stronie istnieje też możliwość skorzystania z czatu i shoutboxa.
Maile związane z projektem proszę słać na adres sthorizon@interia.pl. Adresem wspomnianej strony jest http://www.sthorizon.prv.pl.
Zapraszam do współpracy.
Czas na krótki raport z przygotowywania projektu Horizon.
Praktycznie mamy już mundur (do oglądnięcia tutaj), parę rekwizytów, program do obróbki i montażu obrazu i dźwięku, program do tworzenia grafiki 3d.
Projekt rozwija się dynamicznie, jesteśmy pełni zapału i entuzjazmu. Zapraszamy wszystkich zainteresowanych do włączenia się do projektu. Poszukujemy grafików (szczególnie do wymodelowania wnętrz typu mostek, turbowinda, itp.), muzyków, aktorów. Każdy może wziąć udział.
PRZYGODA CZEKA NA CIEBIE!!! DOŁĄCZ DO NAS!!!
Tak z ciekawości zapytam bo wspomnieliście o grafikach - jeśli chodzi o grafę 3D to w jakim programie się bawicie? Blender, 3D Studio, LightWave?
Ile stałych a ile 'półstałych' postaci planujecie i czy załoga będzie nawiązywać do klasycznych ekip z seriali trekowych?
W przybliżeniu głównych bohaterów będzie tyle samo co w innych serialach trekowych (kapitan, pierwszy, operacyjny, lekarz, sternik, główny inżynier), chociaż do nich zaliczać się też ma oficer naukowy i szef transportera. Oczywiście, będą też osoby, które pojawiać się mają raz na jakiś czas (np. zastępca głównego inżyniera).Jednak wszystko może się zmienić - zależy od tego kto kogo zagra i ile osób będzie chętnych. Na razie główną obsadę mamy w przybliżeniu gotową. 🙂