Forum Fantastyka Star Trek Polskie Star Trek

Polskie Star Trek

Viewing 15 posts - 31 through 45 (of 79 total)
  • Author
    Participant

Montażem mogę się zająć.Natomiast podstawowym obecnie problemem jest brak zarówno kostiumów (głównie mundurów Gwiezdnej Floty) i rekwizytów (takich jak np. pady). Może ktoś z was posiada którąś z tych rzeczy?

fije
    Participant

A możecie podac jakies bliższe szczegóły tego projektu. Czy już jest jakis scenariusz, chetnie bym sie tym zainteresował jakby był to star trek z serii TNG.

Domko
    Participant

To wszystko jest na razie "w powijakach". Jest na razie idea, są chętni (będzie nas już kilka osób - nie licząc osób z forum TSS), są możliwości sprzętowe. Nie ma na razie scenariusza - wszystko jest do obgadania.W zamierzeniach miało się do dziać po wydarzeniach w Nemesis, ale pomysł, aby się to działo w erze TNG też jest ciekawy. W sumie miałoby to opowiadać podobną historię co TNG (tzn. wędrówki statku) i chcielibyśmy, aby był jakiś wątek, który mógłby być kontynuowany.Ale jak już pisałem - to tylko idea, a do jej realizacji jeszcze trochę brakuje (głównie osób i scenariuszy).

fije
    Participant

No to obgadujmy 😀

Moderator sugeruje pisanie bardziej treściwych postów 😈

Domko
    Participant

OK. W takim razie powiedz co ty proponujesz. Np. powiedz co miałeś na myśli mówiąc TNG - chodziło ci o czas, czy o załogę?

Hivision
    Participant

=/= Moge pomóc w pisaniu scenariusza. Moge nawet udostępnić pomysł do, myślmy optymistycznie serialu :D, który wykorzystałem przy pisaniu mojej książki. Jestem narazie w połowie, a że wzoruje się m. in. na treku dałoby się łatwo przerobić to na potrzeby świata. Gdyby się nie spodobało to zawsze można wymyślić coś od początku. =/=

fije
    Participant

Chodzi mi o czas i załogę. Mam do nich wielki sentyment. A co do scenariusza to nie wiem, nie zastanawiałem sie jeszcze. Mysle ze dobrym pomysłem by było jak by Data został kapitanem. Co Wy na to?Ps Mysle ze scenariusz mozna by napisac wspólnymi siłami np na tym forum

Domko
    Participant

W sumie wydaje mi się, że lepiej byłoby zrobić nową załogę - to wprowadzi wiele możliwości co do wyglądu osób, a w szczególności do ich zachowań.

Ps Mysle ze scenariusz mozna by napisac wspólnymi siłami np na tym forum

A to już wydaje mi się bardzo interesujące. Niech ktoś przedstawi zarysy pomysłu. A jak nie - to ja przedstawię swój 🙂

fije
    Participant

No to sie nie krępuj tylko zapodawaj:)

Domko
    Participant

Ekhm... Zanim przedstawię to proponuję aby inni też powiedzieli czego oczekują. Ty oczekujesz ery TNG - ale co inni?

Hivision
    Participant

=/= do pomysłu na scenariusz robimy nowy temat czy piszemy tutaj ??=/=

fije
    Participant

Żeby było zauważalne , niech ktos założy nowy temat i ładnie wytłumaczy o co chodzi.

Domko
    Participant

Proponuję pisać w tym samym temacie - jeżeli Moderator się zgodzi. W końcu chodzi o "Polski Star Trek", a tak jest w temacie.

---

Przemyślałem sprawę i macie rację. Dlatego otworzyłem nowy topic - http://list.gwflota.com/~tss2/forum_bb/vie...p?p=14839#14839.

Domko
    Participant

Odświeżam temat, bo chciałbym w imieniu teamu FanSerialu zwrócić się do reszty osób z "braci trekowej".Temat ten traktuje o kręceniu w Polsce własnych odcinków Star Trek. Obecnie jesteśmy na etapie tworzenia scenariuszy.Jest jednak kilka problemów, z którymi się musimy uporać. Interesują nas osoby, które mogą na czas kręcenia wypożyczyć następujące rzeczy (albo osobiście przyjechać z tym i np. zagrać w odcinkach):- mundury Gwiezdnej Floty (chodzi o te ostatnie, czyli pokazane od Star Trek: First Contact);- kamerę cyfrową (lub udostępnienie komputera z kartą wideo, ewentualnie osobiste zgranie materiału z wideo przy pomocy tego sprzętu).To są obecnie dwa podstawowe problemy. Kręcenie odcinków jest przewidziane na koniec tego roku lub na wakacje przyszłego, ewentualnie w innym terminie, który pasowałby większości (do ustalenia).Pewnie wiele osób myślało, że ten projekt już dawno upadł, ale jednak scenariusze dalej powstają (chwilowo zajmujemy się tym razem z Hivision), a mnie osobiście udało się rozwiązać kilka problemów, np. związanych z charakteryzacją na obcych.Osoby chętnie do pomocy mogą pisać do mnie na priv z konkretnymi propozycjami. Mogą też pisać osoby zainteresowane pisaniem scenariuszy (choć ogólne założenia serialu już mamy).Zapraszamy.

Morale_Officer
    Participant

Moim skromnym zdaniem jedyne na co stać polskich fanów i co jest w zasięgu ich możliwości są filmiki w stylu trekodysku Mordy.

[post="14008"]<{POST_SNAPBACK}>[/post]

Wow 🙂 jeszcze ktos tu o mnie pamieta :> Btw, moim zdaniem twoje zdanie jest bardzo niesluszne 😉

Kilka slow o samej dyskusji... Geeez! Czemu walicie w taki straszny schemat?! Jesli mozna zrobic fanfilm starwarsowy bez mieczy swietlnych to mozna i fanfilmy trekowe bez mundurow i bridge'a 😛 (a swoja droga, w domowych warunkach o dobrego blueboxa czy greenboxa bardzo ciezko, jesli o mnie chodzi to jesli mial bym fanfilma robic i mialby wygladac jak te pierwsze odcinki hidden frontiera - nie wiem jak teraz bo nie sledze - to wolal bym w ogole nie robic) Wystarczy troche pomyslec 😛 Coscie TOSa nie ogladali? Tam sie czesto zdarzaly odcinki w ktorych przez prawie caly czas nie bylo mundurow floty i mostka enterprise 😀

No ale ok, niema mundurow no to example fanfilma jaki mozna by zrobic:

*[intro]

*statek krazy w okol planety - w tle slychac slowa "dziennik kapitanski, data gwiezdna ... jestesmy na orbicie w okol ... wysylam grupe zwiadowcza by zbadala ... z uwagi na pierwsza dyrektywe zaloga przebiera sie w ichnie cywilne ciuchy..."

*pierwsze ujecie jakie bylo filmowane on site : zaloga sie beamuje majac na sobie ciuchy z cottonfielda 😛 i co obeszlismy ten problem? 🙂

Jak rozwiazac brak rekwizytow?

1) Czy komunikatory ala logo starfleet musza byc widoczne?

2) Czy ktos zauwazyl podobienstwo telefonu Siemens ME45 do recznego fazera type 1 z tosa? 😛

3) Trivia Epizodu 1 : "Qui-Gon Jinn's communicator is a redecorated Sensor Excel Razor for Women" Czyli jesli da sie z maszynki do golenia zrobic komunikator mistrza jedi to wlasciwie dlaczego martwicie sie o rekwizyty? Mysle ze w samym treku tez tak bylo ze niejeden fazer byl z rurek i pudelek po zapalkach 😛 Improwizacja + kreatywnosc potrzebna :]

A na przyklad klingonski make'up sobie mozna w domu zrobic 😛 Modelina czy tez maka z woda lub (lepszy i sprawdzony) patent Kivasa - kapusta na czepku.

Kamera cyfrowa? Z tym TheTaleStudios raczej problemow niema 😉

I tak juz totalnie na koniec... Trek jest zbyt malo elastyczny na fanfilmy. Predzej star wars, fallout czy na przyklad stargate. Ale imo to najlepiej jest jednak zrobic cos totalnie wlasnego... ewentualnie z jakimis akcentami trekowymi dla humoru...

Viewing 15 posts - 31 through 45 (of 79 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram