Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - Podporucznik Armin

PBF - Podporucznik Armin

Wyświetlanie 15 wpisów - od 916 do 930 (z 1,343 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Kaleh
    Uczestnik

- Spojrzałem na Sverrirra licząc że coś mu do głowy przyszło. - Równocześnie połączyłem się z Denevuem - Denevue, sugestie?

I. Thorne
    Uczestnik

- To pewnie jakieś wampiry energetyczne. Wysysały energię, a ci ze stacji jakoś to zablokowali. Wtedy pożywili się na nich. Xhyba widziałem kiedyś taki film. - odpowiedział naukowy.Denevue miał inną odpowiedź.- To może być jakiś fenomen typu mikroczarna dziura bez horyzontu. Albo jakieś połączenie z innym wymiarem, który wysysa energię.

Kaleh
    Uczestnik

- Cóż... zdania są podzielone. ZBierzcie próbki jeżeli coś znajdziecie i spadajcie stamtąd...

I. Thorne
    Uczestnik

Trikordery nic szczególnego nie znalazły, ale i tak mechanicy pobrali parę próbek.Po paru minutach byli gotowi do transportu na Apanachi. Kadet obsługujący teleporter zaczął ich przeniosić, gdy nastąpił spadek mocy na New Orleansie. Sygnatury teleportowanych zaczęły się rozmywać. Na szczęście systemy zapasowe skompensowały spadek i 2 kadetów bezpiecznie pojawiło się w pokoju.

Kaleh
    Uczestnik

Spojrzałem na Sverrira i zrozumieliśmy się bez słów. Rozpoczął pełen skan okrętu i ponownie stacji. Ciekawa rzecz. Moon natychmiast połączyła się z maszynownią i zażądała raportu. Miło czasem pracować sprawnie.

I. Thorne
    Uczestnik

Skan nic nie dał. Wykazał jedynie, że nagle część energii w EPS po prostu zniknęła.- Nie wiem co mam zaraportować. Po prostu wywiało ją i już. Czujniki nic nie wskazują.

Kaleh
    Uczestnik

- OK... - podsumowałem krótko. Moon w takim wypadku możesz już wysłać raport do dowództwa. Zadanie wykonane. Stacja uruchomiona.

I. Thorne
    Uczestnik

- Raport gotowy. Wysyłam. - Moon jak zwykle była skupulatna.- Tymczasową załogą stacji będą załoganci z Melbourne. Mamy zabrać swoich. Właśnie ich teleportujemy.- Tu pokój teleportera numer 2. Mamy problem. Nie przeniesliśmy kadeta Ivrala. Mam tylko jego komunikator.

Kaleh
    Uczestnik

- Jasna cholera. Sverrir... zrób skan. Szukaj oznak życia kadeta. Denevue! Wyślij ekpię do teleporterów. Niech to sprawdzą...

I. Thorne
    Uczestnik

- Nie wykrywam zadnych dodatkowych oznak życia. Na okręcie i na stacji.- Teleportery są w porządku. Odczyty wskazują, że przeniesiony był tylko jego komunikator.

Kaleh
    Uczestnik

- A co się stało z nim? Przy okazji sprawdźcie ten jego komunikator... czasem warto być podejrzliwym...

I. Thorne
    Uczestnik

- A skąd mam wiedzieć? Z komunikatorem jest... - połączenie zostało przerwane, gdy znowu nastąpił zanik mocy.

Kaleh
    Uczestnik

Wzruszyłem ramionami rozładowując rosnące napięcie. Cóż... wygląda na to, że coś tam rzeczywiście było. I wyglądało na głodne... Spojrzałem po załodze szukając wsparcia, ale ewidentnie nie wiedzieli co o tym sądzić.- Sverrirr... specjalizowałeś się kiedyś z istot energetycznych... propozycje masz jakieś? Thomson... sprawdź czy nie ma czegoś w bankach danych... Moon... wyślij informację os skokach mocy do sztabu i spytaj się o więcej danych... może oni się z tym zetknęli i mają to w jakiś poufnych danych...

I. Thorne
    Uczestnik

Po chwili na linię wrócił pokój teleportera.- Mostek, słyszycie mnie? Powtarzam. Komunikator jest normalny i nie ma z nim żadnych problemów.- Kapitanie, mamy prblem. Łącznośc podprzestrzenna nie działa. Zwykła chodzi.- Czy ja wiem? - podrapał się po głowie naukowy. - Niby coś tam miałem, ale te istoty żyły w pobliżu skupisk energii jak burze jonowe czy korona śłońca. Tutaj w okolicy dawno nie było takich fenomenów. I nie atakowały ludzi bo nie musiały. Ale pewnie z braku energii mogą przerzucić się na nas.

Kaleh
    Uczestnik

- OK.... jest szansa według mnie.... kurs na lokalne słońce.... spróbujemy dać potworkom lepszy kąsek a nie przystawkę.... dajcie znać reszcie że jakbyśmy stracili silniki to aby nas popchnęli.... i asekurowali... nie chcemy być kolejną grzanką na półmisku - coś imały się mnie metafory - tylko niech nie próbują nic przesyłać...

Wyświetlanie 15 wpisów - od 916 do 930 (z 1,343 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram