Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - Podporucznik Armin

PBF - Podporucznik Armin

Wyświetlanie 15 wpisów - od 901 do 915 (z 1,343 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • I. Thorne
    Uczestnik

Jednocześnie zdażyły się 2 rzeczy.- Melbourne informuje, że Oberth nie odpowiada na wezwania. Będą przy nim za kilka minut. O żesz... Mam coś z kanału ogólnego Floty. Gorn i Klingoni podpisali zawieszenie broni. Obowiązuje od dzisiaj.Dwie drużyny po 6 osoób każda zostały przeniesione na stację. Sabre wysłał 9 ludzi, głównie techników. 15 podzieliła się na 3 osobowe zespoły. Trzy z nich naprawiały minimalne uszkodzenia, dwa pozostałe przeszukiwała stację.Po kilkubastu minutach dostałeś raport. Wszyscy załoganci stacji umarli w ten sam sposób. To samo stało się z ośmioma w Oberthcie. Razem trupów było 20 i to była cała załoga stacji.

Kaleh
    Uczestnik

Potwierdziłem raport i przesłałem go służbowy kanałem do dowództwa. Niech mają co robić. Połączyłem się z grupą wypadową i zakomenderowałem odrazu:- Jeżeli wszystko ok z obwodami stacji to włączcie ją.... tylko zachowajcie ostrożność. Kto raczy wiedzieć co nasi "przyjaciele" tam zamontowali....

I. Thorne
    Uczestnik

Naprawy postępowały powoli, choć raczej trzeba było nazwać je kalibracjami. Niepilnowane czujniki kompletnie rozlegulowały się i trzeba było żmudnie je dopasowywać. Księgi szyfrów tez musiały zostać zmienione, a wpisywanie ich do chronionych plików też nie należo do łatwych i szybkich zadań.Minęły 2 godziny. Za chwilę miała przylecieć druga część grupy wraz z Oberthem. Do tej pory na stacji nie znaleziono nic szczególnego.

Kaleh
    Uczestnik

Potwierdziłem szybko raport i spytałem krótko:- Sverrir? Coś na czujnikach? Moon... wieści ze sztabu?

I. Thorne
    Uczestnik

- Na czujnikach nic nie ma. Chyba Sojuszowi odechciało się fikać.- Brak nowych rozkazów od sztabu. W sieci trąbią wciąż o zawieszeniu broni.Dwa federacyjne statki wyskoczyły z warp. Jeden z nich ciągnął promieniem trakcyjnym Obertha.- Kapitan Taniny chce wiedzieć czy już cos odkryliśmy.

Kaleh
    Uczestnik

- Przekaż co mamy... czyli wyniki autopsii i stan stacji... i zapytaj co z Oberthem...

I. Thorne
    Uczestnik

Poczekałeś chwilkę aż kapitan Taniny przeczyta przesłane dane.- U nas było to samo, Statek dryfował, zapewne załoganci przed śmiercią wyłączyli warp. Znaleziono 8 ciał. Zginęli w ten sam sposób co ci biedacy na stacji. Jak idą naprawy? Kiedy stacja będzie ponownie działać.- Za około 3 godziny. podpowiedział ci naukowy.

Kaleh
    Uczestnik

- Dzięki Sverrir.... tak więc za jakieś 3 godziny stacja wróci do normy. Ciekawe czy coś znajdziemy po dokładniejszym przebadaniu ich banków pamięci, ale powiem szczerze, że wątpię... ten kto to zrobił... cokolwiek to spowodowało... na pewno nie zostawiłby zbyt wyraźnych śladów...

I. Thorne
    Uczestnik

Po 2 godzinach i 48 minutach wszystkie czujniki zostały skalibrowane. Sverrir zresetował komputer i stacja zaczęła działać normalnie.

Kaleh
    Uczestnik

- Status.... - zażądałem patrząc na ożywający obiekt

I. Thorne
    Uczestnik

- Wszystkie odczyty w normie. Powinna pracować normalnie.Tymczasem na stacji technicy po kolei zbierali raporty z czujników. Komputer nanosił je na mapę.- Kapitanie, mamy odczyty i skany. Co my tu mamy? Kilka lat świetlnych za granicą widzę kilka kardazjańskich statków na patrolu. Widzę też jeden niszczyciel Tzenkethi. Mam też jakiś mały stateczek, przemykający się niepostrzeżenie. Ale nie ma szans. Mam dwa cienie zamaskowanych okrętów. To Klingoni albo Romulanie. Lecą na przechwycenie przemytnika. Są też inne znaleziska, ale zainteresują one tylko naukowców.Nagle na stacji lekko przygasły światła.- Mamy 15% spadek mocy. Coś ją zżera. Szukam źródła. - tak samo szybko jak ujawnił się spadek to zniknął.

Kaleh
    Uczestnik

- Sverrir... zrób pełen skan... Denevue! - wywołałem maszynownię przekazując błyskawicznie odczyty - Proszę Ciebie o analizę... może uda się Tobie coś z tego też wyciągnąć...

I. Thorne
    Uczestnik

Gruntowny skan trwał kilka minut.- Nic nie wykryliśmy. Ale mamy miejsce, skąd energia zniknęła. Wysłać ekipę na sprawdzenie?- Ja też nic nie znalazłem. - włączył się na linię Sverrir.

Kaleh
    Uczestnik

- Wykonać... tylko niech będą ostrożni...

I. Thorne
    Uczestnik

Na sprawdzenie udały się 4 osoby. Obaj mechanicy mieli ochronę gotową rozstrzelać wszystko co się rusza.Jeden z mechaników wpełzł do waskiego kanału i powoli zaczął się zbliżać do miejsca zniknięcia energii. Nagle rozległ się rumot. Ochrona już miała wkroczyć, gdy przeklinając mechanik odpowiedział:- Tylko potknąłem się. Nic się nie stało. - zaczął badać przewód EPS. - Dziwne. coś przebiło osłonę, a później zasklepiło otwór. W tym miejscu jest nawet szczelniejszy niż wcześniej. Ale nic nie wykrywam w okolicy. Mostek, jakieś sugestie?

Wyświetlanie 15 wpisów - od 901 do 915 (z 1,343 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram