Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - Podporucznik Armin

PBF - Podporucznik Armin

Wyświetlanie 15 wpisów - od 781 do 795 (z 1,343 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • I. Thorne
    Uczestnik

Moon zasiadła do staniwska sternika. Od razu Apgaru zaczął unikać strzałów, jednak nie tak dobrze kiedy Marie była przy sterach. Co pewien czas strzały przelatywały niebezpiecznie blisko. Ch'Rak robił co mógł, ale banki fazerów Polarisa mogły tylko rozśmieszać sfery Borga.Tymczasem LeBlanc dostała drgawek. Na usta wystąpiła jej biła piana. Sverrir podbiegł z trikorderem medycznym i zaczął badanie.- Chyba przedawkowała! - krzyknął. - Wykrywam we krwi spore stężenie środków pobudzających, uspokajającch i antydepresyjnych. Ma też wysoki poziom kofeiny. Trzeba jej zrobić detoksykację!USS Apgaru osłony 89% wyrzutnia przeładuje się za 1 turę, w zasięgu broni okrętów Borga za 1 turę jeśli zostanie zmieniony obecny kursGrupa 14 federacyjnych okrętów walczących z 2 Borga w zasięgu za 2 turySfera 1 osłony 90%Sfera 2 osłony 100%Sfera 3 osłony 100%Asymilator 1 osłony 100%Asymilator 2 osłony 100%

Kaleh
    Uczestnik

- Natychmiast wezwijcie kogoś z ambulatorium. Sverrir, zrób co możesz aby ją ustabilizować... sam wiem jak można się poczuć po zbyt dużej kawie. Moon świetnie nam idzie, ale dodaj troszkę prędkości...- Tak jest.... zbliżamy się do naszych lini...- Schowaj nas za czymś zdecydowanie dużym... i mocnym... i naszym.... - dodawałem w oszalałym tempie- Dostaliśmy...- Uszkodzenia! Denevue!?- Wszystko w normie kapitanie. Nie może być lepiej. Póki co nasza staruszka się trzyma... - zameldował szybko inżynier- Ch'Rak... wymyśl coś.... zerknij czy nie zostało czegoś w bankach pamięci Scorpiusa - wspomniałem niedawnego taktycznego- Tak jest... mam coś. Wydaje mi się, że jeśli przekieruję z pomocą maszynowni całą energię w jeden z phaserów powinni coś poczuć...- Zrób to!- Ch'Rak do maszynowni. Kod alfa 1, ćwiczyłeś to już....- Wiem wiem... ale może to spalić phaser...- Będziemy mieć jeszcze parę...- Gdybym miał tu tylko mój prom.... jest! Zostało trochę części... dam znać za parę sekund. Może ograniczę w ten sposób zużycie naszej broni gdy przefiltruję energię przez odpowiednie filtry- Dobra.... Okrętem ponownie zatrzęsło.- Osłony 89% Utrzymują się.- Świetnie Moon. Oby tak dalej....- Tu Denevue... jestem gotowy...- Na moją komendę... Ch'Rak... ognia!

I. Thorne
    Uczestnik

Strzał trafił w cel, osłabiajć osłony sfery o 5%. To i tak dużo, jeśli zważyć że poprzednie strzały zabierały po 1%.Do federacyjnej grupy było coraz bliżej. Te skończyły z 2 ostatnim interceptorami i ruszyły na spotkanie. Przewodził im Galaxy, po bokach kroku dotrzymywały mu 2 Exelsiory i... Constitution. Kto do cholery latał tam złomem?USS Apgaru osłony 90% wyrzutnia przeładowana, w zasięgu broni okrętów Borga za 1 turę jeśli zostanie zmieniony obecny kursGrupa 14 federacyjnych okrętów leci kursem przechwytującym, kontakt w następnej turzeSfera 1 osłony 91%Sfera 2 osłony 95%Sfera 3 osłony 100%Asymilator 1 osłony 100%Asymilator 2 osłony 100%

USS Morawy pędził przez pustkę kosmosu. Po jego wyglądzie z trudem można było uwierzyć, że jest zdolny do lotu w warp. Cały pancerz poryty był czarnymi smugami, w kilku miejscach błyskały pola siłowe oddzielające korytarze od morderczej próżni.- Brak śladów pościgu. Borg kontynuuje asymilację planet. Nie mamy kontaktu z Pacificą, Antede, Mirą...- Ile okrętów uciekło? – zapytał Telaryta w stopniu porucznika i żółtym mundurze sekcji inżynierskiej. Teraz on był kapitanem, wszyscy wyżsi stopniem zginęli.- Tylko my.- Tylko my... – powtórzył porucznik. W ciągu 15 minut Borg dokonał prawdziwej inwazji na 15 sektorów. Wszystko co było możliwe zostało zasymilowane. Nic nie ocalało, poza kilkoma statkami, które uciekły w ostatniej chwili. Ilu cywili zginęło lub co gorsza stało się Borgiem?

Kaleh
    Uczestnik

- Moon... pełne manewry uchyleniowe. Chowamy się za Galaxy. Ch'Rak pełna salwa, z phasera i torpedą w sferę.- Tak jest...- Robi się...- Mam nadzieję, że reszta jakoś daje sobie radę... ciekawe tylko gdzie podziały się sześciany....- Mam złe przeczucie... - powiedziała Moon pod nosem- Tu Sverrir do ambulatorium! Przyślijcie tu kogoś... mamy... pierwszą ofiarę...

I. Thorne
    Uczestnik

Marie została wyniesiona z mostka. Tymczasem Apgaru był tuż przy Galaxy. Borg stracił zainteresowanie ruchliwym stateczkiem. Cały ogień trafił w Galaxy. Ten oraz pobliskie okręty nie pozostawały dłużne. Ale Borg leciał na zderzeżenie. Pierwsza sfera przeciążyła osłony, ale druga głęboko wbiła się w spodek, przebijając go na pół. Ostatni okręt Borga torpedami trafił w maszynownię. Galaxy zamienił się w ogromną kulę ognia, zaś jego zabójca staranował pobliskiego Exelsiora. Jego osłony były poważnie uszkodzone od fali uderzeniowej po Galaxy i zawiodły. Po chwili krążownik podzielił los Galaxy.Pierwsza fala uderzeniowa ostro zatrzęsła Apgaru, druga już nie. W okolicy nie było żadnych jednostek Borga, choć kilka minut lotu od was błyskały fazery i promienie tnące.USS Apgaru osłony 69% wyrzutnia przeładowanaW okolicy 11 sojuszniczych okrętówSfera 1 zniszczonaSfera 2 zniszczonaSfera 3 zniszczonaAsymilator 1 zniszczonyAsymilator 2 zniszczony

Sześcian 15845-31G. Jesteśmy posłuszni. Cel 7F zakończony. Efektywność 98,6%. Straty: 1 asymilator, 1 sfera, 3 interceptory, 14 detektorów. 24531 członów stracono. Uzyskano 67 planet zdatnych do istnienia w 54 systemach gwiezdnych, 213 okrętów bojowych, 73 cywilnych. 25 673 924 842 człony dodane do Kolektywu.- Siły Borg w nowo uzyskanych systemach. Rozpocząć procedurę przygotowawczą dla planet. Rozpocząć budowę struktur obronnych i stoczni.- Jesteśmy posłuszni. Procedura przystosowania i obrony w toku. Możliwość przybycia sił Federacji: 71,3%. Podstawowy cel: obrona. Opcjonalny cel: asymilacja.- Jestesmy Borg. Wykonanie postawionych celów w toku.

Kaleh
    Uczestnik

Zagryzłem wargi... zorientowałem się po czasie, że do krwi. Otarłem usta i spojrzałem na sytuację taktyczną. Wyglądało na to, że bitwa powoli dogasała. Większość okrętów była uszkodzona a siły powoli wykrwawiały się w bezsensownych walkach. Według miary ludzi, a nie BORG. To było szaleństwo.- Denevue. Zadbaj o osłony. Moon kontynuuj manewry... dla zasady. Otwórz wiadomość. Tu dowódca USS Apgaru oczekuję rozkazów.Moon spojrzała posępnie w moją stronę...- Nic na to nie poradzę pierwsza. Nic. Jesteśmy tu by ich powstrzymać, ale nie widzę sensu rzucania się teraz w największą ciżbę naszą staruszką. Nam to na zdrowie nie wyjdzie. Będzie oznaczać jedynie stray... i głupotę.- Broń i osłony wytrzymują... a nam...- Wiem Ch'Rak. Pokazałes że umiesz walczyć, ale spójrz.... tu nic po nas... Moon kierunek siły główne. A przynajmniej jakaś ich sensowna grupa. Tylko jak najszybciej. Może tam znajdzie się ktoś odpowiedzialny. Sverrir, zbierz odczyty i zobacz co jest w sieci GF. Może oni coś nam powiedzą...

I. Thorne
    Uczestnik

Tymczasem kilkanaście ostatnich okrętów Borga weszło w warp, chcąc uderzyć w federacyjną kolonię. Jednak nie wiedzały, że Federacja zna taką taktykę. Zmodyfikowane torpedy zniszczyły ostatnie statki Kolektywu.- Brak okrętów Borga w okolicy. Ale zaraz... Formuje się kanał transwarp. Jest coraz większy!

Kaleh
    Uczestnik

- Co do jasnej cholery!? - puściły mi na moment nerwy- Pożyjemy zobaczymy... - powiedział Ch'Rak- Czyżbym wyczuł w twym głoisie sarkazm?- A nie...?- Nie poznaję Cię klingonie...- Uspokójcie się... - zakończyła Moon- Pozostaje nam czekać...

I. Thorne
    Uczestnik

Przez kanał przeleciał tylko jeden sześcian. Ale potężny. Odczyty wskazywały, że każdy jego bok ma przynajmniej 12 kilometrów długości. Znajdował się daleko od sił Federacji, w okolicach pasa Oorta.- Jesteśmy Borg. Bitwa w układzie Alfa Centauri była karą za zniszczenie naszej placówki w przestrzeni kardazjańskiej. Poza tym układy znane pod nazwami: Iglatia, Bokrete, Paretha, T'Dashe, Pacifica, Ifalu, Abalo, Nowe Hawaje, Tresh, Antede, Niebiański Poranek, Salesh, Tenima, R'Mul, Mira, An'tr'gr... - Borg spokojnym głosem wymieniał nazwy 54 systemów. - ... należą od tej chwili do Borga. Każdy atak na jakikolwiek układ spowoduje kontratak i asymilację całej Federacji. Próby szpiegowania naszych poczyniań uznamy za agresję. To wszystko. - przekaz z sześcianu zamikł. Ten otworzył kanał transwarp i zniknął.

Kaleh
    Uczestnik

- Czy ktoś coś z tego rozumie? - powiedziałem i spojrzałem na załogę- I kto by pomyślał, że tak się wkurzą za tą małą bazę... - powiedział Ch'Rak- I kto by pomyślał, że znają się na dyplomacji.. - podsumowała Moon- Dobra, załogo.... gratuluję... żyjemy. Na razie... Moon ponów wezwanie o rozkazy... albo sprawdź Federacyjną sieć czy czegoś nie ma. Wróciłbym już na Ziemię...

I. Thorne
    Uczestnik

- Mamy ratować rozbitków, tylko... że takich nie ma. Borg rozwalał każdy okręt do końca. Niszczył też kapsuły. Nie wykrywam żadnych w okolicy.- Kapitanie, Romulanie odlatują. Obierają kurs... na Ziemię!

Kaleh
    Uczestnik

- Dobra.... - zacząłem zupełnie zdezorientowany - ...niech mi teraz ktoś po wie o co chodzi teraz.... Moon?- Przykro mi kapitanie... ale zupełnie nie wiem o co chodzi...Może to udzielił mi się nastrj pobitewny, ale nie zabrzmiała zbyt przekonująco.- Hmmm... ciekawe. Denevue, jak okręt?- Wszystko wraca do normy. Niedługo będziemy w pełni sprawni.- Dzięki. Ambulatorium co z LeBlanc?- Tydzień bez służby kapitanie. Trzeba doprowadzić ją do porządku. Ewidentnie udzieliło jej się napięcie i próbowała z nim walczyć...- OK. Rozkazy wykonane. Moon. Zapytaj najwyższego stopniem co teraz. Chcę to w końcu do jasnej cholery wiedzieć...

I. Thorne
    Uczestnik

- Brak rozkazów. pewnie sami nie wiedzą o co chodzi. A Romulanie raczej nie ruszą na Ziemię, jest za mocno broniona. Właśnie korygują kurs. Miną ją o pół roku świetlnego.- Odbieram podprzestrzenny komunikat nadawany na wszystkich falach. - wtrącił się Sverrir. - O żesz... Talarianie przyłączyli się do Imperium Romulańskiego!

Kaleh
    Uczestnik

Uśmiechnąłem się do siebie. - Nie dziwi mnie to. Każdy zabezpiecza się jak może... a dopóki oni razem nie wytworzą odpowiednich struktur wojna z Talarianami ma szansę przygasnąć... nieprawdaż pierwsza?- Są szanse...- powiedziała Moon z lekkim uśmiechem- Pozostaje tylko pytanie... co z nami... i z Borg - stwierdził Sverrir- I jakie są rozkazy... - zakończy,ł Ch'Rak- Cóż droga załogo. Wydaje mi się, że jeszcze przez jakiś czas będzie panowała dezorganizacja tego wszystkiego. Zanim otrzymamy sensowne rozkazy z Ziemi... więc.... Denevue! Chcę mieć pełen raport uszkodzeń. Ambulatorium! Dane o stratach i kontuzjach. Sverrir, przeszukuj dalej przestrzeń w poszukiwaniu jakiś w miarę sensownych rozkazów.... tu dowódca do całej załogi. Dzięki wam, spisaliście się na medal... ku chwale.... połączonych sił....

I. Thorne
    Uczestnik

Minęło trochę czasu. Po kolei pojawiały się raporty. Zniszczenia były niewielkie, 3 lekko rannych. Ale z Marie był problem. Z badań wynikało, że szprycowała się koktajlem uspokajająco-pobudzającym od dawna. Sądząc ze zmiany jej zachowania od bitwy z piratami.Nadeszły rozkazy dla Apgaru. Wracać na Ziemię. Miało też wracać wiele innych statków. Tholianie i Gorn przyjęli podziękowania za pomoc i odlecieli ku swoim granicom. Dominium szykowało się do tego samego.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 781 do 795 (z 1,343 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram