Forum › Fandom › Sesje RPG, PBF i inne › Star Trek: PBF PL › PBF - Podporucznik Armin
Rozkazy były nieoczekiwane. Otóż mieliscie lecieć do samego serca Federacji, na Ziemię. W grupie, która oficjalnie będzie przewozić rannych w czasie ataku, będzie 1 Galaxy, 2 Nebule, 1 Defiant, 1 Steamrunner, 2 Sabre'y i USS Apgaru. Wylot miał być natychmiastowy. Co do więźniów mieli być przetrzymywani w celach i przekazani na Ziemii do więzienia, gdzie będą czekac na proces.
Zameldowałem przyjęcie rozkazów i potwierdziłem zajęcie miejsca w szyku. W końcu na Ziemię...
5 minut czekaliście na spóźnialskiego defianta i grupa wskoczyła w warp 6.
Godziny upływały. Nie można było tego nazwać nudą tylko stagnacją... AHM oraz ocalali w naszej szkieletowej załodze przeszkoleni w pierwszej pomocy powoli doprowadzali do użyteczności wszystkich którzy ucierpieli. Podobnie do życia wracali nasi więźniowie. Kobiecie usta się już nie zamykały praktycznie i pytana wylewała z siebie potoki słów na przemian z przekleństwami, a chorąży po podaniu środków wzmacniających zapadł w spokojny sen. Ciekawe kim właściwie był. W końcu też miał swój w tym udział... pewnie się nie dowiem znając tajność tej sprawy. Ja nie próbowałem już zbierać żadnych danych. Ostrzeżenie które dostałem poprzednio poskutkowało i zdałem się wyłącznie na Moon. Niestety ograniczona baza danych Polarisa i kłopoty z kontaktem poza okrętem uniemożliwiły jej uzyskanie zadowalających efektów. Załoga w końcu odbywała pełne wachty. Można było odpocząć, zająć się swoimi sprawami. Ja i tak większość czasu spędzałęm na mostku szkoląc najmłodszych starszeństwem kadetów i wprowadzając dodatkowe taktyki do bazy danych. W tym czasie Ch'Rak razem z Denevue robili przegląd systemów, a Moon dalej zgłębiała bazę danych. W tym czasie Sverrir wrócił do analizy zapisów z zaginięcia Scorpiusa. Mieliśmy co robić.... więc chyba czas nie pójdzie na marne.
Spokojny lot trwał 3 dni. Przez ten czas spotkaliście 2 konwoje: federacyjny, lecący na pomoc Galen IV oraz romulański. Ten drugi oficjalnie miał handlować z wolnymi swiatamiw okolicach granic Talarian i Unii, jednak stanowczo za duzo miał na składzie D'deridexów. Może stały się nowymi uzbrojonymi transportowcami Imperium? W każdym razie były konwojowane przez kilka Sabre'ów i Akirę.Dokańczałeś właśnie posiłek w stanowczo za mełej mesie, gdy połączył się z tobą jeden z oficerów ochrony.- Kapitanie, nasza aresztantka szaleje. Chce natychmiast się z panem widzieć.
Wezwałem do siebie Moon i ruszyłem samotnioe w stronę aresztu. Odczekałem chwilkę aż pierwsza zjawiła się na miejscu i weszliśmy do środka.
W areszcie Anna nerwowo kręciła się przed polem siłowym. Była wyraźnie poddenerwowana.- Co tak wolno kapitanku? Jeśli chcesz przeżyć to natychmiast włączaj czerwony alarm! Ona jest w okolicy!
- Ona!? -zadałem pytanie blednąc odrobinę. Chyba miałem rację. Ktoś jeszcze musiał się tym zajmować bo sama nie dałaby rady. Szybko połączyłem się z mostkiem: - Ch'Rak podnoś osłony i prześlij z Denevuem moc z broni. Ogłoś żółty alarm i wezwij wszystkich na stanowiska....
Ch'Rak zdołał podnieść osłony, ale nim powiadomił inne jednostki zaczęło się...Kilka torped kwantowych z ujawniających się za Nebulą Niagary i Steamrunnera uderzło w federacyjny okręt. Nagłe pęknięcie bąbla warp spowodowało gwałtowne wyskoczenie z warp i utratę kontroli nad okrętem. Przy dryfującym statku zdjęło kamuflaż 3 Galory. Ich torpedy i dezruptory zaczęły rozrywać pancerz.Kolejne strzały uderzyły w Sabre'a, jednak te wyszedł z warp i rozpoczął unikać ognia. po nim zaczęły wychodzić inne statki z grupy.Galaxy osłony 100% wszystkie wyrzutnie przeładowaneNebula 1 osłony 100% wszystkie wyrzutnie przeładowaneNebula 2 osłony 0% średnie uszkodzenia pancerza brak mozliwości walki odległość od pozostałych sojuszniczych okrętów 5 turSteamruuner osłony 100% wszystkie wyrzutnie przeładowaneDefiant osłony 100% wszystkie wyrzutnie przeładowaneSabre 1 osłony 88% wszystkie wyrzutnie przeładowaneSabre 2 osłony 100% wszystkie wyrzutnie przeładowaneUSS Apgaru osłony 100% wyrzutnia przeładowanaNiagara osłony 100% przednia wyrzutnia przeładuje się za 2 tury tylna przeładowanaSteamrunner osłony 100% przednie wyrzutnie przeładują się za 2 tury tylna przeładowanaGalor 1 osłony 100%Galor 2 osłony 100%Galor 3 osłony 100%
Kląłem jak najęty biegnąc na mostek. Gdy w końcu tam dotarłem spojrzałem na obraz taktyczny i wróciłem od razu do przerwanej czynności plugawienia ludzkiej mowy. Usiadłem w fotelu ignorując skinięciem głowy pytanie półklingona: - Skąd pan wiedział..... - i zacząłem wydawać rozkazy:- Marie, standardowa taktyka. Chowamy się za Galaxy bo szans w boju nie mamy. Pełne uniki i czekamy na rozkazy od pierwszego oficera flagowego który coś zaproponuje. Moon... wywołuj....
Sabre łatwo omijał strzały Steamrunnera, ale nie przewidział manewru Niagary. Ten podszedł z góry i całą moc z uzbrojenia przekierował do promienia trakcyjnego. Mając unieruchomioną ofiarę Steamrunner wykonując obrót wystrzelił kwantówkę z tylnej wyrzutni. To zniwelowało osłony Sabre'a i poważnie uszkodziło kadłu. Niagara zwolniła promień i tylną wyrzutnia dokończyła dzieło. Oba statki zapikowały w dół i włączyły maskowanie.Szybka śmierć również dosięgła Nebulę. Torpedy i dezruptory z Galorów trafiły w maszynownię. Któryś z nich musiał trafić w rdzeń bo federacyjny okręt zniknął w ogromnej eksplozji. Potem Kardazjanie zrobili to samo co zabójcy sabre'a - szybki nawrót i maskowanie.
- Wciąż nie mamy żądnej odpowiedzi! - krzyknęła Moon- Nic tu po nas. Mieliśmy ich dostarczyć na Ziemię to dostarczymy. Przekaż komu się da. Spadamy z maksimum WARP. Niech reszta też spróbuje się oderwac bo w tej walce szans nie mamy...
- Nazsa pensjonariuszka przekazuje, ze ona już odleciała. - włączył sie oficer ochrony.- Przekaz od dowództwa. Biorą nas na hol i wchodzą w warp 9,5 na kilkanście godzin.
- Denevue, jesli możesz... prześlij więcej mocy do kompensatorów... nie chcę przeżyć z żołądkiem jak poprzednio... Moon, przekaż, że przyjmujemy....