Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - Podporucznik Armin

PBF - Podporucznik Armin

Wyświetlanie 15 wpisów - od 661 do 675 (z 1,343 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • I. Thorne
    Uczestnik

- Za 2 minuty inne grupy komandosów wysadzą 2 reaktory by odwrócić uwagę od przejęcia sterowni. Gdy to zrobią w okolicy reaktorów bedzie sie kłębiło od wkurzonych członów. Wykończą każdego niezasymilowanego. Dlatego radzę zmykać.Mocno ostrzelana sfera zaczęła wychodzić z zasięgu broni. Pozostałe okręty nadal was ścigały. Lecz podstawowym celem był Defiant, raz po raz trafiany z broni Nebuli i asymilatora. Na szczęście wyrzutnie na Nebuli nie działały, więc osłony Defianta nadal działały.USS Apgaru osłony 15% wyrzutnia przeładuje się za 1 turę za 1 turę może schować się wśród szczątków sześcianu taktycznego1 jednostka sojusznicza w okolicySześcian taktyczny osłony 88%Sfera 1 osłony 7% oddala sie z pola walkiSfera 2 osłony 99%Asymilator osłony 95%zasymilowana Nebula osłony 21%

Kaleh
    Uczestnik

- 2 minuty? Dobra.... hej ty! Ustaw zapalnik na 2 minuty i 30 sekund i zbieramy się stąd byle dalej. Droga ucieczki opracowana? OK. Przedostaniemy się tunelami stąd na poziom wyżej i spróbujemy dotrzeć do najbardziej skrajnej części kompleksu. Do dzieła... - wydawałem rozkazy. Jeszcze nie skończyłem gdy technik szybko ustawił i zablokował zapalnik, a Jem'Hadar otwierali drogę ucieczki. Spytałem się tylko: - A ty kim jesteś w końcu?- Ch'Rak spróbuj pomóc Defiantowi. Wysyłam do nich informację by też wlecieli między szczątki to pobawimy się w kotka i myszkę. Dobra robota załogo....

I. Thorne
    Uczestnik

- Powiem tylko, ze wirus admirał Janeway wciąż działa. - człon odwrócił się i zaczął się oddalać.Apgaru wleciałw szczątki. Defiant podążył za nim, ale nagle zatrzymał się. Zielony promień pod nim wskazywał, że stał się kolejną ofiarą promienia trzymającego sześcianu. Sfera pomknęla za Polarisem i juz pierwszym strzałem zniszczyła kawałek pancerza tuż przy prawej gondoli Apgaru.USS Apgaru osłony 16% wyrzutnia przeładowanaDefiant osłony 14% trwa asymilacjaSześcian taktyczny osłony 87%Sfera 2 osłony 99%Asymilator osłony 95%zasymilowana Nebula osłony 22%

Kaleh
    Uczestnik

Wskazałem na otwarty właz do tunelu i przodem ruszyło dwoje Jem'Hadar z distruptorami. Zaraz za nimi wślizgnąłem się w mrok. Szybko oświetliliśmy klaustrofobiczne wnętrze struktury i szybko ruszyliśmy jak najdalej od reaktora. Na szczęście tlenu było dostatecznie dużo chociaż temperatura była wysoka co sprawiało iż pot spływał strugami po twarzy dostając się do oczu.... a jednak pomimo trudności poruszaliśmy się dalej......- Ch'Rak.... prośba... czy możesz strzelić torpedą w emiter promienia asymilacyjnego? Dajmy szansę chłopakom z Defianta. Marie, chwilę póxniej seria unków między szczątkami...

I. Thorne
    Uczestnik

Uciekaliscie jak najszybciej od reaktora. Po około 2 minutach węzłem wstrząsnęły 2 eksplozje. Po 30 sekundach kolejne. Jednocześnie odezwał sie komunikator:- Grupa porucznika Armina. Przygotować sie do transportu.- Nie mamy szans. Żeby go trafić musielibyśmy wyjść z osłony. A asymilator juz na to czeka.Nagle po lewej stronie pojawiła się zasymilowana Nebula. Namierzyła was wyrzutniami i... okręcając sie gwałtownie ekplodowała. W rozwiewających się szczątkach zauważyliscie jak gdyby jasnoniebieska iskrę.USS Apgaru osłony 17% wyrzutnia przeładowanaDefiant osłony 0% trwa asymilacjaSześcian taktyczny osłony 88%Sfera 2 osłony 100%Asymilator osłony 96%zasymilowana Nebula zniszczona

Kaleh
    Uczestnik

- Armin, meldujemy się. Jesteśmy gotowi do przesłania.... Moon klęła jak najęta nie mogąc odpuścić sobie tego Defianta.- Nic z tego jestesmy słabsi... powiedział wyraźnie Ch'Rak. To znowu byłoby samo...- Wiem taktyczny, wiem... - odpowiedziała smutno widocznie opadając z sił - Marie, nic już nie zrobimy. Schowaj nas aby nikt nas niz znalazł. Jeżeli dostaniemy jakieś rozkazy dopiero wyjdziemy. Póki co chcę być w zasięgu transportu...

I. Thorne
    Uczestnik

Twoi ludzie po kolei znikali w blasku teleportera. Ty pojawiłeś się w sterowni. Było w niej kilkunastu komandosów. Niestety zauważyłeś też kilku martwych. Wyglądało jak gdyby zostali zastrzeleni przez swoich towarzyszy.- Komandor Tered do admirał Nechayev. - meldował wysoki Volkan. - Sterownia przejęta. za 2 minuty możemy utworzyć kanał transwarp dp Galen.Załoga mostka bezsilnie patrzyła na asymilację Defianta. Nagle jakaś potężna energia zaczęła przebijać się przez szczątkiw kierunku sześcianu, zostawiając na nich niebieskie iskry. Gdy dotarła do sześcianu, jego pancerz wchłonął ją. Przez chwile nic się nie stało, ale Defiant został zwolniony i bezwładnie wpadł w szczątki. Sześcian obrał kurs na węzeł, lecz zatrzymał się. Wszystkie światła na nim po kolei gasły. Wyglądało jak gdyby stracił całe zasilanie.USS Apgaru osłony 18% wyrzutnia przeładowanaDefiant osłony 0% lekkie uszkodzenia pancerza brak mozliwości kontynuowania walki częsciowo zasymilowanySześcian taktyczny osłony 0% nieaktywnySfera 2 osłony 100% zbliża się do sześcianuAsymilator osłony 97% zbliża się do sześcianu

Kaleh
    Uczestnik

Podszedłem do najwyższego stopniem jakiego udało mi się zauważyć i zapytałem: - Co się tam stało?- Marie! Sverrir! Łapiemy Defianta w promień ściągający... dobrze by było go uratować zanim uderzy w coś większego...

I. Thorne
    Uczestnik

- Chodzi panu o tych zabitych? Zostali zainfekowani nanosondami i musieli zostać zlikwidowani.Asymilator i sfera podleciały do sześcianu by zbadać przyczynę jego wyłączenia. To je zgubiło. Dwa krótkie impulsy niebieskiego światła zamieniły je w dryfujące szczątki.A pgaru podleciał do uszkodzonego Defianta i chwycił go promieniem trakcyjnym.- Wykrywam 41 oznaki zycia. 18 Borga i 23 naszych. Nie... Teraz 22.USS Apgaru osłony 19% wyrzutnia przeładowanaDefiant osłony 0% lekkie uszkodzenia pancerza brak mozliwości kontynuowania walki częsciowo zasymilowanySześcian taktyczny osłony 0% nieaktywnySfera zniszczonyAsymilator zniszczony

Kaleh
    Uczestnik

- Rozumiem - odpowiedziałem - Są jakieś nowe rozkazy lub wiadomości od admirał? I jak wygląda sytuacja taktyczna?- Denevue... spróbuj namierzyć i przesłać wszystkich zasymilowanych z tego Defianta w próżnię! Nadajcie wiadomość na ich mostek by opuścili osłony i pozwolili ich wysłać w cholerę....

I. Thorne
    Uczestnik

- Na zewnątrz? Przybyły posiłki Borga i nieźle nas łoją. Ale podobno ostatni sześcian przestał działać. Rozkazy są proste: utrzymać sterownię za wszelką cenę.- Po co? Przecież osłon nie mają... - człony Borga zaczęły byc po kolei wyteleportowane z Defianta.- Ten okręt jest w poważnym stopniu zainfekowany. - rzekł Sverrir. - Radzę zabrać załogę i zniszczyć go.W okolicy nie było walczących statków. Tylko w jednym punkcie ostatnie sfery i asymilatory walczyły z okrętami GF. Jednak po stracie sześcianu ich klęska była kwestią czasu.

Kaleh
    Uczestnik

- Dadzą sobie radę... OK to przebijamy się do sterowni. Borg powinien być już nieźle wkurzony więc czeka nas mała walka.... - powiedziałem przeładowując broń- Zwycięstwo albo śmierć... - krzyknął pierwszy- Wybieram zwycięstwo - zakończyłem i ruszyłem jako przednia czujka wraz z jednym Jem'Hadar- OK.... Denevue, ściągnij wszystkich niezainfekowanych i daj ich do ambulatorium. Pamiętaj, niezainfekowanych..... cholera, że nie mamy już części ochrony. Sverrir... zrób dokładny skan form życia na Defiancie i podaj namiary do maszynowni. Potem sprawdź co da się zrobić z osłonami. Jak tylko skończymy, Marie ruszamy z kopyta pomóc naszym...

I. Thorne
    Uczestnik

- Przypominam tylko, że tych co zasymilowano kilkanaście minut temu można łatwo uratować. A na razie wystarczy ich ogłuszyć.- Jak wyłączymy osłony to szybciej się zregenerują. Zresztą nasi dobrze poradzą sobie bez nas... - zauważyła Marie.Miała rację. Z 3 sferami i asymilatorem walczyło Sovereign, 2 Galaxy, Ambassador i 3 Nebule. Do tego miały prawie pełne osłony, a okręty Borga raczej odwrotnie. Poza tym dolatywało do nich kilka Defiantów i New Orleansów.

Kaleh
    Uczestnik

Nagle zatrzymałem się.... kurczę, przecież tu jesteśmy. Widać zdenerwowanie wróciło. Spojrzałem na zebraną masę ludzi i nie ludzi i zająłem ze swoją drużyną jedno z nieobstawionych jeszcze miejsc. Czekaliśmy...- Dobra, zgadzam się... dajcie znac na Defianta by ogłuszyli tych zasymilowanych i spróbujemy ich przywrócić do siebie. Osłon wolałabym nie wyłączać. Dajcie znać na okręt flagowy, że jesteśmy cali i ratujemy załogę Defianta... i że będziemy potrzebować więcej medyków... jakieś wieści ze struktury?

I. Thorne
    Uczestnik

- Nie odpowieadają, zresztą zapewne mostek i maszynownia były pierwszymi celami do asymilacji. Transportuje naszych do ambulatorium i okolicy, tych podejrzanych o asymilację do cel. Ochrona juz tam czeka.- Jak wyłączymy osłony to szybciej je zregenerujemy. Ja tam nie radzę latać na dwudziestce... - zauważyła Marie chichocząc.- Ze struktury wieści brak. Ale jest jakieś połączenie miedzy nią a Tharsis.Tymczasem Borgowi pozostały juz tylko 2 okręty. Te próbowały w jakiś sposób uciec, ale zostały otoczone z zkażdej strony. Ich los byl przesądzony.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 661 do 675 (z 1,343 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram