Forum › Fandom › Sesje RPG, PBF i inne › Star Trek: PBF PL › PBF - Podporucznik Armin
- Nic nie zrobimy czyli..... ale bądźmy gotowi. Szyk obronny. Lekka broń z przodu, ciężka z tyłu. Chcę mieć jedną czujkę.... i najlepiej materiały wybuchowe przy tym całym źródle zasilania. Na wszelki wypadek....- Słyszeliście rozkazy. Sverrir. Daj skan najbliższych okrętów i podawaj koordynaty. Ch'Rak obsługujesz całą broń. Marie, twoją głową jest wydostanie nas z tego cało....
Podwładni ustawili się w szyku obronnym, a jeden Jem'Hadar oddalił sie od grupy na jakieś 50 metrów. Ładunki wokół reaktora zostały założone. Nic się nie działo, tylko w pewnej chwili zostało przywrócone zasilanie.Okręty Borga uformowały sie w klin. Mniejse statki ochraniały większe. Jednostki Federacji wyszły im na przeciw, a innych ras zaczęły manewry oskrzydleniowe.
Czekałem w spokouju wsłuchując się we własne tętno. Spojrzałem po oddziale. Widać było świetnie wyszkolenie. Zero zbędnych ruchów. Towarzyszył nam równiez bezgłos, a jedyne co mąciło ciszę był? przytłumione oddechy....- Jest pełna moc manewrowa - zameldowała LeBlanc- Zaczynam skanowanie, nieźle się kryją... - dołączył Sverrir- Torpedy załądowane, phasery również, czekam na koordynaty- Więc zacznijmy co do nas należy - powiedziałą Moon uśmiechając się ponuro
Wreszcie obie floty weszły w zasięg ognia. Obie strony zalały się torpedami, po obu stronach towarzyszyły temu eksplozje okrętów.Apgaru lecąc w pobliżu Nebuli jedyna wyrzutnie skierował na kulę, która była większa od tej spotkanej przez USS Enterprose'a. Miała też tak samo jak sześciany taktyczne wzmocniony pancerz. "Sfera taktyczna?" - pomyślał taktyczny, nim odpalił torpedę. Banki fazerów zaś skierował na zwrotne interceptory.USS Apgaru osłony 97% wyrzutnia przeładuje się za 2 tury2 jednostki sojusznicze w okolicySfera taktyczna osłony 28%Interceptor 1 osłony 94%Interceptor 2 osłony 61%Detektor osłony 100%
- Popraw jej! Nadaję wiadomość do sąsiadujących okrętów by też wsiadły na tą kulę.... - krzyczała podekscytowa Moon, załoga zdecydowanie nabierała doświadczenia, to co kiedyś było powolne i niezgrabnme w ciągu krótkiego czasu stało się wyuczonym odruchem....
Nie było potrzeby informować innych jednostek bo Nebula co chwilę waliła z kwantówek w sferę. Ta nie pozostawała dłużna. Nagle na pole walki wleciał Defiant. Pełną salwą swych dział naruszył pancerz sfery i dokończył dzieła kwantówkami.Przed wami sześcian taktyczny zamienił się w tysiące odłamków. Guliver korzystał ze swej nadzwyczajnej broni.USS Apgaru osłony 95% wyrzutnia przeładuje się za 1 turę3 jednostki sojusznicze w okolicySfera taktyczna zniszczonaInterceptor 1 osłony 92%Interceptor 2 osłony 31%Detektor 1 osłony 100%Detektor 2 osłony 100%
- Ch'rak, jak tylko przeładuje się torpeda pruj ze wszystkiego w te Detectory... bez nich mogą mieć już odrobinę więcej problemów z nami....
Nebula namierzyła fazerami detektory. Te tylko przez chwilę opierały się sfazowanej enrgii by zaraz zamienić się w gorące szczątki. Nagle Nebula została poderwana ostro w górę. Sześcian taktyczny pochwycił ją promieniem trzymającym i zaczął drenować osłony. Jednocześnie okładał promieniami tnacymi Exelsiora, urywając mu po kolei pokłady. Tymczasem detektory namierzyły nieosłoniętego Apgaru.USS Apgaru osłony 96% wyrzutnia przeładowana4 jednostki sojusznicze w okolicy, w tym Nebula osłony 63%Sześcian taktyczny osłony 99%Interceptor 1 osłony 87%Interceptor 2 osłony 0% lekkie uszkodzenia kadłubaDetektor 1 zniszczonyDetektor 2 zniszczony
- Ch'Rak całą mocą w tego Interceptora.... Marie schowaj nas za czymś lepszym niż nasi towarzysze z Nebuli....
Ch'Rak wszystkie banki skierował na interceptora. Również Defiant załadował mu serię, niszcząc go doszczętnie. Jednocześnie drugi interceptor zaczął niebezpiecznie ostrzeliwywać Apgaru.Tymczasem kolejny sześcian został zniszczony transfazówką. Ostatni z olbrzymich okrętów nie przejmował się losem swoich braci. Resztki Exelsiora ostrzelał torpedami grawimetrycznymi i kontynuował asymilację Nebuli.USS Apgaru osłony 59% wyrzutnia przeładowana3 jednostki sojusznicze w okolicy, w tym Nebula osłony o% trwa asymilacjaSześcian taktyczny osłony 97%Interceptor 1 osłony 82%Interceptor 2 zniszczonyTymczasem czujka przed twoja grupą wypadową dał znać, że zbliża się pojedynczy człon Borga.
Wskazałem bezgłośnie na mechanika, a czujke zatrzymałem w środku. Gdy żołnierz dotarł już blisko powiedziałem szeptem: - Dasz radę zamknąć te drzwi na tyle byśmy widzieli nadchodzących, a nie mogli oni się od razu dostać?Moon spokojnym głosem wydawała rozkazy: - Manewry uchyleniowe.... Ch'Rak daj na pożegnanie temu Interceptorowi salwe z phaserów potem się zwijamy.... Denevue? Jak próby nad zwinięciem naszej grupy wypadowej?- Nic z tego! Dopóki mają osłony nic nie jestem w stanie zrobić!
- Nie iwme, ten zamek to rozwaliłem na amen.Kroki pojedynczego człona były coraz głośniejsze.Na pancerzu Nebuli zaczęły pojawiać się zielone plamy. Zapewne większość jej załogi była albo martwa albo zaczęła popierać drugą stronę konfliktu. Sześcian emiteramni i torpedami zaczął odganiać natarczywych przeciwników. Do niego zbliżyły 2 sfery i asymilator, aby go chronić. Interceptor dosdtał się pod ogień Defianta, który go wyeliminował. Polaris dzielnie mu w tym pomagał, ale nagle potężnie się zatrząsł. Jeden emiter namierzył Apgaru i skutecznie go zaatakował.USS Apgaru osłony 21% wyrzutnia przeładowana3 jednostki sojusznicze w okolicy, w tym Nebula osłony 0% trwa asymilacjaSześcian taktyczny osłony 94%Sfera 1 osłony 100%Sfera 2 osłony 100%Asymilator osłony 100%Interceptor 1 zniszczony
- Ch'Rak namierz asymilatora i walnij z torpedy. Marie jak tylko skończy zbieraj nas stąd bo nic więcej nie zrobimy. Zatocz koło i schowaj nas między szczątkami lub w tamtej mgławicy. Jak tylko przeładujemy uzbrojenie i wzmocnimy osłony wracamy chyba, że dowództwo rozkaże inaczej....Zacząłem się intensywnmie wpatrywać w drzwi. Przypomniałem sobie tego olbrzymiego Borga miniętego wcześniej i wzruszyłęm ramionami. Nie ma rzeczy której nie pozbył by się dobrze wymierzony granat. - Sprawdźcie broń, pamiętajcie o szybkiej modulacji, postarajcie się też, w szczególno ści broń ciężka na celowanie za plecy jeżeli pojawi się wróg. Nie chcę mieć rykoszetów i odłamków mknących w naszą stronę....
Wreszcie pojawił się człon. Tak jak przewidywałeś był to ten sam człon, którego wcześniej mijaliście. Stanął kilkanaście metrów przed drzwiami i rzekł:- Jeśli chcecie przeżyć radzę szybko z stąd zmykać. - jego głos był pojedynczy. Nie słychać było w nim pogłosu Kolektywu.Sześcian wyłączył promień trzymający i zwolnił Nebulę. Ta nawróciła i zaczęła namierzać Defianta, który osłaniał wasz odwrót. Tylnymi wyrzutniami ostrzelał sferę i krążył jak wilk wokół was. Wasza torpeda trafiła w asymilatora, ale nie wyrządziła mu zbytnich szkód.USS Apgaru osłony 14% wyrzutnia przeładuje się za 2 tury1 jednostka sojusznicza w okolicySześcian taktyczny osłony 91%Sfera 1 osłony 6%Sfera 2 osłony 98%Asymilator osłony 94%zasymilowana Nebula osłony 24%
- A co masz konkretnie na myśli.... ?- zadałem szybko pytanie i nakazując broni ciężkiej zbliżenie się...- Znowu nas namierzają! - krzyknął Sverrir, a Marie odruchowo przechyliła okręt wykonując unik- Za kilkanaście sekund będziemy w najbliższym bezpiecznym miejscu... mogę nas schować za tymi szczątkami sześcianu- Zrób to... Ch'Rak, jak broń?!- Jak tak dalej pójdzie zostaną nam jedynie phasery.... co z sojusznikami?- Jest tylko Defiant, reszta walczy zbyt daleko od nas...- Cholera...