Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - kapitan Qumos

PBF - kapitan Qumos

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1,471 do 1,485 (z 2,275 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • I. Thorne
    Uczestnik

Te były w jedynej pustej ładowni. Zobaczyłeś 2 fazery, 1 karabin dezruptorowy, kilka paddów i trikorderów, trochę części i kilka kawałków romulańskiego pancerza.Obok nich siedziała już księgowa i podliczała wartość.

Pitmistrz
    Uczestnik

Podszedłem i zacząłem przeglądać zawartość paddów.

I. Thorne
    Uczestnik

Były w nich tylko nieprzydatne informacje jak rozkład wacht czy spisy części.

Pitmistrz
    Uczestnik

Zajrzałem także do tricorderuw może tam będą jakieś ciekawe informacje.

I. Thorne
    Uczestnik

Tam praktycznie nie było żadnych informacji. Jedyna istotną wiadomością była ilość cząsteczek fluoru w powietrzu przy źle działającym replikatorze 2/1B. Wynosiła ona 65 cząstek na metr sześcienny.

Pitmistrz
    Uczestnik

Postanowiłem wrócić na mostek sprawdzić czy już ruszyliśmy.

I. Thorne
    Uczestnik

Grupa już ruszyła, było jeszcze parę godzin zaległości względem konwoju, więc nie było czasu się ociągać.

Pitmistrz
    Uczestnik

Postanowiłem posiedzieć na mostku i odbyć wachtę.Nudy były straszliwe w końcu doszło do tego że grałem z Mandarkiem i jakimś Andorianinem w zagadki.Po 3 godzinach usłyszałem sygnał wywołania a po nim glos Istali.

I. Thorne
    Uczestnik

- Qumos, czy mógłbyś przyjść do swej kajuty na chwilę? - jej głos zdradzał zdenerwowanie. - Ja... Ja coś zniszczyłam...

Pitmistrz
    Uczestnik

- Tak już idę - odpowiedziałem i udałem się do kwatery.

I. Thorne
    Uczestnik

W twej kajucie czekała przestraszona i zapłakana Istala. Dziwne, ale nie widać było zniszczeń.Gdy wszedłeś do kwatera, drzwi nagle się za toba zamknęły i poczułeś w krzyżu wpijającą się fulę dezruptora.- Tylko bez głupot, bo zamienisz się w parę. - warknął niski głos. - Odrzuć broń i komunikator. Powoli, chyba nie chcesz by ta piekność szukała nowego właściciela.

Pitmistrz
    Uczestnik

Powoli wyjąłem z paska dezruptor i rzuciłem na podłogę za nim poleciał komunikator ktory złapałem przy wyciąganiu tak żeby się włączył nie wiedziałem tylko z kim połączy mnie komputer.

I. Thorne
    Uczestnik

Ucisk broni na chwilę zelżał. Padł strzał i komunikator zniknął.- Chyba coś mówiłem. A może uniwersalny translator ci padł, kapitanie Qumos? Teraz siądź w fotelu obok, ty kobieto obok niego. Porozmawiamy, a to może byc bardzo zyskowne dla obu stron.

Pitmistrz
    Uczestnik

Bez zbędnych ceregieli usiadłem na fotelu i popatrzyłem na mojego gościa i zapytałem - Co teraz? - w myślach cieszyłem że strzelił czujniki wewnętrzne na pewno to zarejestrowały i wysłały informację do na mostek.

I. Thorne
    Uczestnik

Gościem okazał się Romulanin w cywilnym stroju.- Teraz porozmawiamy. Słyszałem, że pan, kapitanie Qumos spore długi, głównie za zakup tej dzierlatki. Co by pan powiedział na szybką spłate tych długów i gotówkę na zakup nowych ubranek dla wybranki, a może nawet dla jej nowej koleżanki, na którą też starczy kasy?

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1,471 do 1,485 (z 2,275 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram