Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - kapitan Qumos

PBF - kapitan Qumos

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1,456 do 1,470 (z 2,275 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Pitmistrz
    Uczestnik

- To na co czekamy przesyłaj cały sprzęt pancerz sobie daruj.

I. Thorne
    Uczestnik

- I tak musza się tym sprawiedliwie podzielić. Za dużo tego nie ma, pobrać też złom do pustej ładowni?

Pitmistrz
    Uczestnik

- Nie daj sobie spokój ze złomem chyba że będzie to jakiś bank pamięci lub coś co możemy wykorzystać na okręcie.

I. Thorne
    Uczestnik

- Ale to będzie trochę latinum. - zaoponował Mandark.Tymczasem operacyjny przeniósł wszystkie wartościowe rzeczy, a resztki składały się praktycznie ze złomu.- kapitanie, wykrywam jakis odczyt energii z kawałka rury. Inni nie zwrócili na to uwagi. Przenosić?

Pitmistrz
    Uczestnik

- Tak ale od razu umieść polu izolacyjnym - odpowiedziałem po czym zwróciłem się do Mandarka - Więcej będzie zachodu ze sprzedaniem tego niż na tym zarobimy.

I. Thorne
    Uczestnik

- jak chcesz. - odparł cicho. - Ty jesteś kapitanem.Obiekt przeniesiony i umieszczony w plu stazy. Nic więcej tu nie ma. Możemy najwyżej poinformować Federację, chyba cos dorzucą za informację.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Tak wyślij im informację o naszym znalezisku ruszamy jak tylko pozostali będą gotowi ja tymczasem idę obejrzeć nasze znalezisko w polu stazy.

I. Thorne
    Uczestnik

To co było w polu przypominało małą, czarna szkatułkę. Źródłem odczytów energetycznych okazał sie mały generator działający na zasadzie ogniwa paliwowego. Technologia ta została już dawno zarzucona przez większość krajów na rzecz akumukatorów i reaktorów fuzyjnych.

Pitmistrz
    Uczestnik

Wyłączyłem pole izolacyjne i otworzyłem szkatułkę aby sprawdzić co jest w środku.

I. Thorne
    Uczestnik

To co skrzyneczka miała chronić zamieniło się w białą, glutowatą masę. Jakieś zabezpieczenie musiło zawieść przy wybuchu pirackiego statku. Ogniwa paliwowe zapewniały stałą temperature 35 stopni Celsjusza w środku pudełka.

Pitmistrz
    Uczestnik

Wziąłem pudełko pod pachę i udałem się do ambulatorium może pani doktor uda się dociec co było w tej skrzynce.

I. Thorne
    Uczestnik

Doktor popatrzyła na ciebie z niechęcią (od kiedy na pokładzie pojawiła się Istala i Wiktoria straciła miano najpiękniejszej zwykła tak patrzeć). Wzieła jednak trikorder i zbadała masę.- Nie mam pojęcia co to było. To zasługa tego urządzonka. - postukała w mechanizm na jednym z boków wnętrza skrzyneczki. - To jest mniejsza wersja urządzenia tworzącego masę replikatorową. Zwykłe przerabiają algi, wodorosty i inne rzeczy na odwodnione bryłki białkowotłuszczowowęglowodanowe, z których replikatory żywnościowe po dodaniu wody robią jedzenie. To przerobiło zawartość na taką masę. Uważam, że jest to zabezpieczenie by nikt nie odkrył co tu było wcześniej. Jestem pewna jednego, to coś było wcześniej żywe.

Pitmistrz
    Uczestnik

Podziękowałem pani doktor po czym udałem się ze znaleziskiem do kwatery na miejscu sprawdziłem czy jest gatunek tej wielkości który potrzebuje do życia temperatury utrzymywanej w pudełku.

I. Thorne
    Uczestnik

W bazie danych nie było takich informacji. Coś co było w skrzynce nie było zbadane przez lekarzy, którzy znajdowali się w alfie.

Pitmistrz
    Uczestnik

Zrezygnowany odstawiłem pudełko i udałem się obejrzeć inne odzyskane rzeczy.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1,456 do 1,470 (z 2,275 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram