Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - kapitan Qumos

PBF - kapitan Qumos

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1,486 do 1,500 (z 2,275 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Pitmistrz
    Uczestnik

- Aby złożyć mi taką propozycję nie musiałeś mi przykładać Dezruptora do pleców tylko zależy czego oczekujesz w zamian.

I. Thorne
    Uczestnik

- Zacznijmy od początku. Czy znalazł pan jakieś ciekawe rzeczy w szczątkach statków, co niedawno mijaliście? Chcę to dostać.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Uśmiechnąłem się słysząc jego słowa - A tak znalazłem w tych szczątkach coś ciekawego po za złomem i zwykłym sprzętem ile mi za to dasz?

I. Thorne
    Uczestnik

- Prosze to uznac za gest dobrej woli i dać nam to za darmo. I tak moi koledzy zabraliby to, gdyby chcieli. Teraz przejdźmy do ważniejszych rzeczy. Twoja kobieta powinna słuchać, gdy rozmawiamy o interesach?

Pitmistrz
    Uczestnik

- Tak masz rację kochanie może pójdziesz się wykąpać - zwróciłem się do Istali i spojrzałem na łazienkę a kiedy drzwi się za nią zamknęły powiedziałem do Romulanina - Wiesz że my Ferengi nie słyniemy z dobrej woli a ty nie wiesz czego szukasz zapytam inaczej ile zarobię na twojej wizycie nawet jeśli podaruję ci to czego szukasz?

I. Thorne
    Uczestnik

Kobieta wyszła, ale wyglądała na niezbyt zadowoloną.- Jeśli myśli pan o wymiernych zyskach, to wystarczy że powiem jedno zdanie. Tal Shiar wynagradza swoich agentów bardzo dobrze, jeśli przynosza istotne informacje. Jest pan zainteresowany współpracą?

Pitmistrz
    Uczestnik

- Tal'Shiar powiadasz może i był bym zainteresowany oczywiście o ile można dobrze zarobić a co do tej rzeczy której szukasz stoi w tym pomieszczeniu - i popatrzyłem wymownie na szkatułkę która tutaj wcześniej zostawiłem.

I. Thorne
    Uczestnik

- Rozumiem to jak podpisanie lojalki. - uśmiechnął się Romulanin. - Teraz krótka odprawa. Imperium chce podpisać pokój z Federacją. Podwaliny zostały juz podłożone na Konferencji Antyborgowej. Jednak istnieją u nas siły, które chcą wojny. Usiłują destabilizować państwo, by przejąć władzę. Pańskim zadaniem na terenie Ligi Patka będzie obserwacja i notowanie każdego podejrzanego zachowania. Przy pomyślnych rezultatach znajdzie się nagle kupiec, który da dobrą kasę za pańskie towary luksusowe złożone w ładowni, lub nagle odnaleziony zapis komputerowy uszczęśliwi pana paroma setkami sztabek, a nawet więcej. Jakieś pytania?

Pitmistrz
    Uczestnik

- Tak dwa jak się z wami skontaktować jeśli zdobędę jakieś zdobędę jakieś informacje i jak się dostałeś na pokład nie zauważony bo chyba nie przez niedbalstwo szefa ochrony?

I. Thorne
    Uczestnik

- W układzie Apis, który jest pierwszym celem waszego konwoju, będzie czekał na was kupiec Dobakus. To nasz człowiek. A na statek dostałem się dzięki nowym technologiom, które umozliwiają nie tylko daleki transport, ale również do statku lecącego w warp i z podniesionymi osłonami.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Po za tym nie mam już żadnych pytań więc jeśli omówiliśmy już wszystko bardzo chętnie dołączył bym do mojej kochanki..

I. Thorne
    Uczestnik

- Ależ oczywiście. Powinien dbać pan o higienę. Prosze tylko nie zapomniec o umyciu uszu. - Romulanin zabrał skrzyneczkę i zniknął w blasku teleportacji.

Pitmistrz
    Uczestnik

Nie miałem zamiaru udawać się do łazienki poinformowałem tylko Istalę że nie mamy już gości a w między czasie wezwałem starszych oficerów do sali odpraw.Po czym sam się tam udałem kiedy wszedłem zapytałem tylko - Czy ktoś może mi wytłumaczyć jakim sposobem Tal'Shiar dostało się na ten okręt nie wszczynając żadnego alarmu nawet kiedy strzelali w mojej kajucie?

I. Thorne
    Uczestnik

- Romulanie? Na moim okręcie? Gdzie? Jak? - wkurzył się Dra'Hom.- ZApewne wynaleźli cos w swoich laboratoriach. Budżet na nauke w Imperium jest całkiem pokaźny. - usmiechnął się Draken.- Mieliśmy podejrzany odczyt z pańskiej kajuty, jakieś echo, ale uznaliśmy, że nie będzie pan zadowolony, gdy przeszkodzimy panu w karaiu Istali. - rzekł Mandark.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Dobra Dra'hom od teraz do każdego wystrzału na okręcie wysyłaj ochronę nawet jeśli będzie to moja kajuta mam szczęście że przeżyłem - powiedziałem do taktycznego - po za tym sprawdźcie logi sensorów na pewno coś zarejestrowały i sprobujcie znaleźć sposób aby taka wizyta się nie powtórzyła wiem tylko że jest to jakiś rodzaj transportera rozejść się.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1,486 do 1,500 (z 2,275 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram