Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - kapitan Qumos

PBF - kapitan Qumos

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1,441 do 1,455 (z 2,275 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • I. Thorne
    Uczestnik

U księgowej zastałeś ostatnio często nieobecnego na mostku Mandarka. Na twój widok zerwał się z miejsca i próbował się zameldować.- kapitanie... Ja... - zobaczył walizkę. - Czy w środku znajduje się kasa? - zmienił nagle temat.

Pitmistrz
    Uczestnik

- I owszem pierwsza część zapłaty za misję - odpowiedziałem kładąc ją na stole i otwierając - zechce ją pani podzielić?

I. Thorne
    Uczestnik

- Oczywiście. - wzieła walizkę i otworzyła ją. Sprawnie i szybko podliczyła sztabki i wstawiła je do sejfu, który wczesniej zażądał jej odcisku palca, wzoru siatkówki, kodu genetycznmego i komendy głosowej.- Gotowe, kapitanie. Za chwilę przeleję 50 sztabek na pańskie konto i zmniejsze dług.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Bardzo się ciesze - odpowiedziałem i ruszyłem w drogę powrotna na mostek.

I. Thorne
    Uczestnik

Na mostek droga była otwarta. Akurat windą przyjechał Hrienth.- Kapitanie, przejedzie sie pan ze mną na mostek?Ponieważ było to twoje zamierzenie, więc zgosiłeś się. Winda pomknęła i dotarła do celu. jednak drzwi się nie otworzyły, za to otworzyły się trzy skrytki, z których groźnie wyglądały dezruptory.- O cholera. - zaklął Hrienth. - Nie wszyscy jeszcze są w bazie danych biometrycznych, więc chcą strzelać do części załogi. Na szczęście jeszcze ich nie podłączyłem. - pogrzebał coś w panelu i drzwi się otworzyły.

Pitmistrz
    Uczestnik

Popatrzyłem na niego z dezaprobatą i powiedziałem - To lepiej wprowadź całą załogę niecce żadnych wypadków. - kiedy to powiedziałem udałem się na mostek i usiadłem w swoim fotelu pozostało czekać na odlot.

I. Thorne
    Uczestnik

Ostatni ferengijski statek opuścił dok. Miały wrcać tą samą drogą, która przyleciały. Tym razem towarzyszył im Soren.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Sternik ustaw nas w szyku i ruszaj za okrętem przed nami

I. Thorne
    Uczestnik

Wszystko potoczyło się normalnie. Ferengijskie statki spokojnie i bez problemów opuściły teren Imperium, znów znajdując się po federacyjnej stronie.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Kiedy dogonimy konwój?

I. Thorne
    Uczestnik

- Jeśli polecimy warp 8 to dogonimy ich za 18 godzin.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Dobrze lecimy warp 8 - odpowiedziałem po czym już tylko patrzyłem w ekran zapowiadała się nudna wachta.Wachta minęła mi całkiem szybko po niej udałem się do kwatery aby spędzić trochę czasu z Istalą a w środku nocy wywołał mnie Dra'hom - Kapitanie znaleźliśmy szczątki jakiegoś okrętu uznałem że chciał by pan wiedzieć - po jego słowach ubrałem się i udałem na mostek.

I. Thorne
    Uczestnik

Gdy wszedłeś na mostek okręty właśnie podlatywały w impulsowej do szczątek.- To są resztki dwóch statków. Jeden to federacyjny, z ilości pozostałości sądzę, że było to coś małego, jak Oberth czy Nova. Zapewne był na patrolu, teraz granica romulańska jest bardzo spokojna i większe okręty przerzucono na tereny Unii. Drugi nie mam pojęcia jaki. Są kawałki typowe dla Romulan, Kardazjan, nawet Oriończyków. Stawiam na piratów.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Czy coś wartościowego ocalało?

I. Thorne
    Uczestnik

- Troche pancerza. Można go potem sprzedać na przetop. Oprócz tego jest trochę badziewia jak trikordery czy narzędzia. Jest nawet jeden fazer. Reszta okrętów juz to zbiera.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1,441 do 1,455 (z 2,275 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram