Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - kapitan Qumos

PBF - kapitan Qumos

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1,426 do 1,440 (z 2,275 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Pitmistrz
    Uczestnik

- Bardzo dobry pomysł cieszę się że mam cię na pokładzie - odpowiedziałem po czym przeniosłem się do swojej kwatery.

I. Thorne
    Uczestnik

W twej kwaterze Istala własnie przymierzała wydekoltowaną bluzkę, której chabrowy kolor doskonale pasował do koloru jej oczu.- Podobała ci się kolonizacja? - zapytała, przeglądając się w lustrze.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Niezbyt dotrwałem tylko do pierwszej fazy - odpowiedziałem siadając w fotelu - podobają ci się zakupione rzeczy?

I. Thorne
    Uczestnik

- Tak, bardzo. - odparła. - Wieczorem ci to wynagrodzę. Myślę też że to tylko wstęp. Przecież kobieta tak ważnego kapitana jak ty musi wyglądać porządnie, by inni wiedzieli, że masz dużo pieniędzy.

Pitmistrz
    Uczestnik

Kiedy Istala przymierzała nowe ciuchy ja zająłem się czytaniem raportów i czekaniem na odlot od czasu do czasu zerkając na nią.

I. Thorne
    Uczestnik

Raporty były nudne jak cholera. Tu popsuło się to, tam naprawili tamto, ktoś popił i obcieli mu częśc pensji. Normalne okrętowe życie.Za to Widoki związane z Istalą było bardziej interesujące, szczególnie gdy zabrała się za sprawdzanie bielizny, bo nie krępowała się twoją obecnością w trakcie jej zmiany.Odpoczynek jednak przerwał Draken.- Kapitanie, remonty statków i zakupy zapasów zostały zakończone. Możemy odlatywać.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Bardzo dobrze zaraz będę na mostku - odpowiedziałem ucieszony i wyszedłem z kajuty rzucając ostatnie spojrzenie na Istalę po czym skierowałem się do turbowindy.Na miejscu usiadłem w fotelu i czekałem aż otrzymamy sygnał do wylotu.

I. Thorne
    Uczestnik

W doku był jeszcze jeden Falcon, a reszta juz czekała.- Kapitanie, na nasz pokład chce się przenieść jakiś romulański oficer. Mówi, że zna pana z Konferencji Antyborgowej.

Pitmistrz
    Uczestnik

- A tak chyba go kojarze prześlijcie go będę w swoim gabinecie - powiedziałem i udałem się do gabinetu aby poczekać na gościa.

I. Thorne
    Uczestnik

Po kilku minutach wszedł Romulanin z dwiema walizeczkami, który wcale nie przypominał tego znanego z Konferencji.- Proszę nie wzywać ochrony. - rzekł. - Przysyła mnie wspólny znajomy. Jak pamiętam to Ferengi lubią pieniądze. Dlatego oferuję 500 sztabek, płatne z góry za przewiezienie walizki, bez zbędnych pytań. Zainteresowany?

Pitmistrz
    Uczestnik

- Oczywiście cel podróży i możliwe komplikacje w postaci kogoś kto będzie ją chciał przechwycić wolę wiedzieć na przyszłość już raz mnie pół systemu goniło.

I. Thorne
    Uczestnik

- Przesyłka zostanie odebrana przez mojego współpracownika na terenie Ligi Patka. Komplikacji raczej nie będzie. Czy 750 sztabek rozwiewa wszystkie wątpliwości?

Pitmistrz
    Uczestnik

- Zdecydowanie - odpowiedziałem.

I. Thorne
    Uczestnik

- To dobrze. -postawił przed tobą jedną z walizek i otworzył ją, ukazując sztabki. - To 500 sztuk. Drugą walizkę otworzy odbiorca, bo tam też jest przesyłka. Tylko proszę jej wcześniej nie otwierać bo ma niemiły zwyczaj wybuchać. Skan też nic nie da, walizka jest zabezpieczona przez nim. Życzę miłego dnia. - skłonił się i wyszedł.

Pitmistrz
    Uczestnik

Walizkę z przesyłką postawiłem na ziemi obok sejfu a tą z latinum opróżniłem do połowy magazynując 250sztabek w prywatnym sejfie a na sztabkach w sejfie położyłem przesyłkę. Resztę wziąłem pod pachę i zaniosłem do księgowej aby to podzieliła.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1,426 do 1,440 (z 2,275 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram