Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - kapitan Qumos

PBF - kapitan Qumos

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1,396 do 1,410 (z 2,275 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Pitmistrz
    Uczestnik

Sprawdziłem także jakimi zasobami dysponuję i jaką ilość kolonistów mam ulokować na planecie przejżenie danych na temat piratów w okolicy też nie było by złym pomysłem.

I. Thorne
    Uczestnik

W transportowcach było 10 000 kolonistów z pełnym wyposażeniem na założenie i utrzymanie kolonii przez rok. Oczywiście dostawy potrzebnych rzeczy miały nastapić szybciej, ale trzeba było byc ubezpieczonym.Piratów podobno tutaj nie było, ale i tak dostałes D7 i fregatę do ochrony przed ewentualnymi problemami.

Pitmistrz
    Uczestnik

Na koniec sprawdziłem lokalizacje najbliższej placówki Imperium i pozostało tylko czekać aż dotrzemy do systemu.

I. Thorne
    Uczestnik

Najbliższa placówka oddalona była o 10 lat świetlnych, ale na szczęście przyszła kolonia była otoczona romulańskimi posterunkami, więc nie była na granicy Imperium, choć ponad 50 lat świetlnych, po drugiej stronie była planeta negocjucjąca wstapienie do Federacji.

Pitmistrz
    Uczestnik

Pozostało czekać aż wejdziemy do systemu abym na własne oczy mógł ujrzeć przyszły dom.

I. Thorne
    Uczestnik

Poczekałeś tylko kilka minut i 6 okrętów wyszło z warp na granicy układu.- Brak sztucznych obiektów w układzie, oprócz naszego satelity ostrzegawczego nad Celista IV. Przekazuje nam dane z ostatnich 2 tygodni. Nikt nie odwiedzał ten układ.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Bardzo dobrze wykonajcie skan planety i gruntowny tych koordynatów - podałem in koordynaty miejsca założenia koloni zaraz koło cieśniny.

I. Thorne
    Uczestnik

- Tak, panie. - operacyjny zaczął wystukiwać komendy. - Odczyty nie odbiegają od tych wcześniejszych. Miejsce jest idealne pod zabudowę.

Pitmistrz
    Uczestnik

Dobrze poinformujcie inne okręty ża za 24h rozpoczynamy zakładanie koloni ja prześle się na powierzchnię - powiedziałem i ruszyłem do turbowindy - niech czeka tam na mnie 2 ochroniarzy ty naukowy ze mną.

I. Thorne
    Uczestnik

W czwórkę pojawiłeś się na porośniętą trawą równinie. Z oddali do uszu docierał do ciebie szum morza. Niebo było niebieskie i zauwazyłeś wysoko jakiegoś ptaka, który majestatycznie szybował.

Pitmistrz
    Uczestnik

Wyjąłem tricorder i sprawdziłem czy w okolicy znajdują się jakieś duże stworzenia lub jadowite pajęczaki czy rośliny.Naukowemu poleciłem wykonać skan gleby aby upewnić się że będzie można tutaj hodować rośliny.Świeże powietrze i zieleń były miłą odmianą po dniach spędzonych na okręcie na pewno pozostali Członkowie zwiadu także to doceniali.

I. Thorne
    Uczestnik

W okolicy nie było niebezpiecznych stworzeń. Trikorder wykrył wiele owadów i małych bezkręgowców. Było też wiele ptaków. Największym zwierzęciem był wieloryb, odległy od wyspy jaskieś 5 kilometrów.

Pitmistrz
    Uczestnik

Po zapoznaniu się z wynikami skinów zapytałem naukowego - I jak co sądzisz o tym miejscu?

I. Thorne
    Uczestnik

- To będzie piękna kolonia. Za kilkanascie lat stanie się podporą Imperium, jak inne wcześniejsze. Taki rozwój to spełnienie marzeń naszych przodków opuszczających Wolkan. Marzeń o potędze i podboju całej galaktyki.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Zgadzam się całkowicie a tutaj powstanie stolica a teraz wracamy na okręt trzeba odpocząć na 24h rozpoczynamy kolonizację. - Po powrocie na okręt dałem wolne zmianie Alfa aż do 2h przed rozpoczęciem kolonizacji.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1,396 do 1,410 (z 2,275 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram