Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - kapitan Qumos

PBF - kapitan Qumos

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1,366 do 1,380 (z 2,275 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Pitmistrz
    Uczestnik

Załoga dostała wolne aż do czasu zakończenia uzupełniania zapasów i wymiany drzwi.Sam sprawdziłem czy w stolicy znajdują się jakieś interesujące atrakcje turystyczne lub miejsca wypoczynkowe.

I. Thorne
    Uczestnik

Celista IV została skolonizowana, jak przynajmniej podawał informator, około 100 lat temu. Nie istniało tu wczesniej inteligentne zycie, więc takie atrakcje jak ruiny czy zabytki odpadały.Ale nie znaczyło to, że koloniści nudzili się w czasie wolnym. Stolica miała sporo atrakcji, jak parki, baseny, pasaże handlowe czy nadmorskie ośrodki wypoczynkowe. Na pewno znalazłyby sie tez atrakcje dla osób spragnionych mocniejszych wrażeń.Mogłes też zwiedzić muzeum kolonizacji. Znajdowały się w nim rzeczy sprzed stu lat, jak mundury, narzędzia czy broń biała. Był tam też lądownik, który jako pierwszy osiadł na powierzchni planety oraz akt nadania, rozdzielający pierwsze tereny na gospodartswa rolne wolnych Romulan i moznych rodów oraz jego kolejne wersje, które musiano dopisywac gdy kolonia się rozszerzała.Istala od razu zaczęła się prosić byście razem zeszli na planetę. Jej rodzimy świat byl o wiele bardziej pustynny niz ten i chciała go zobaczyć. Wspomniała też o wizycie w sklepach.

Pitmistrz
    Uczestnik

Nie widziałem najmniejszego problemu w tym aby zejść na powierzchnię i pozwiedzać lub nawet zrobić jakieś małe zakupy.

I. Thorne
    Uczestnik

Istala bardzo ucieszyła się i obcałowała cię. Szybko zmieniła kreacje, nie przejmując sie twoją obecnością, i była gotowa.Kiedy szedłes do teleportera zauważyleś do Delii podlatuje romulański prom, zapewne z częściami zamiennymi.Jeszcze tylko chwil i pojawiłeś się na powierzchni, w centrum miasta. Żołnierze sprawdzili czy macie jakąś ukrytą broń, a gdy jej nie znaleźli pozwolili przejść.

Pitmistrz
    Uczestnik

Popatrzyłem na padd z mapą okolicy i pytałem moją towarzyszką - To gdzie na początek?

I. Thorne
    Uczestnik

- Pasaż handlowy Dillany. - odparła bez namysłu, bo też przestudiowała plan miasta.

Pitmistrz
    Uczestnik

- No dobrze ale potem idziemy na basen - odpowiedziałem kiedy ruszyliśmy w odpowiednim kierunku.

I. Thorne
    Uczestnik

po kilku minutach marszu doszliście do wysokiego budynku, gdzie mieścił się pasaż.Istala od razu rzuciła się w ir zakupów. Na pierwszy ogien poszły buty. Ponieważ twoja kobieta pochodziła z pustynnego narodu zajęła się sandałami i lekkimi obuwiem, w ogóle nie patrząc na kozaki i inne ocieplane rodzaje obuwia.Po 30 minutach miała juz odłożone trzy pary. Sprzedawczyni, bardzo miła, wiedząc że Ferengi są z zasady skąpcami od razu podała ci ceny.- Obuwie jest zrobione z naturalnej skóry jaszczórki skalne, ceny po 5 sztabek latinum za parę.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Niech będzie mam nadzieje że nie ma pani tutaj jakiś sukienek za kilkaset sztabek?

I. Thorne
    Uczestnik

- Na szczęście w tym sklepie sprzedajemy tylko buty. Ale zapraszam do innych sklepów, na pewno pani znajdzie odpowiedni strój na każda okazję.Istala wręczyła ci pudło z butami.- Nastepny punkt - bielizna. - rzekła.

Pitmistrz
    Uczestnik

Do drugiego sklepu poszedłem już bardziej ochoczo i nawet pomagałem Istali w wyborze.

I. Thorne
    Uczestnik

Kobieta wybrała takie zestawy, ze mozna było oknem wyskoczyć. Kosztowały zaledwie kilka sztabek, bo naturalna bawełna była tania.Odwiedziny w sklepie z ubraniami wierzchnimi nie była juz taka ekscytujaca, a portfel wciąż chudł. Na szczęście Istala wybrała tylko trochę sukienek oraz spódnice, swetry i bluzki.Na końcu wpadła do sklepu z bizuterią. Miałeś do wyboru droższą z latinum i tańszą z replikowanego złota. Wizualnie nie różniły sie od siebie, ale ceną tak.

Pitmistrz
    Uczestnik

Powiedziałem że może wybrać co chce byle nie było to droższe niż 20 sztabek w końcu jestem jeszcze na minusie za zakup jej skromnej osoby o czym nie musiała wiedzieć.

I. Thorne
    Uczestnik

Wybrał awięc stop złota z latinum. Kupiła parę kolczyków, dwa pierścionki z diamentami (oczywiście replikowanymi) bransoletkę i łańcuszek z jakims dziwnym zwierzaczkiem na końcu, który pięknie układał się w jej rowku między piersiami.- sądzę, że to juz wszystko co chciałam na pierwsze zakupy. - powiedziała, słodo się uśmiechając.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Dobrze a teraz kolejny punkt programu basen - powiedziałem jako że chciałem w praktyce sprawdzić moje nie niedawno nabyte umiejętności pływania.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1,366 do 1,380 (z 2,275 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram