Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - kapitan Qumos

PBF - kapitan Qumos

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1,501 do 1,515 (z 2,275 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • I. Thorne
    Uczestnik

Oficerowie rozeszli się. Do dogonienia konwoju pozostało około 5 godzin.

Pitmistrz
    Uczestnik

Ja natomiast udałem się aby spędzić resztę wachty która mi pozostała mając nadzieję że moi oficerowie coś wymyślą.

I. Thorne
    Uczestnik

Po wyznaczonym czasie dotarliście do konwoju.Hrienth przesłał ci raport, z którego wynikało, że żaden sensor nie odkrył transportu Romulanina. Tylko jego strzał do komunikatora został wykryty, ale pole tłumiące, obecne przez pewien czas w twej kwaterze, tak osłabiło odczyt, że normalnie byłby zignorowany.Z danych astrometrycznych wynikało, że jutro konwój będzie przelatywac niedaleko miejsca bitwy Borga z Federacją w 2373. Do tej pory uprzątnieto wszystkie wraki i szczątki i nie było tam nic interesującego dla ludzi interesu, do którys się zaliczałeś.

Pitmistrz
    Uczestnik

Niezbyt zadowolony udałem się do maszynowni gdzie zapytałem Hrietha - Jakie znasz sposoby transportu dalekiego zasięgu na okręt który leci w warp?

I. Thorne
    Uczestnik

- Wiem, że Dominium miało eksperymentalny teleporter wyciągający nawet 3 lata świetlne, ale czasami rozpaszał sygnatury, więc go masowo nie używali. Może Romki wzieły go na warsztat i unowocześniły? Podobno 10% romulańskiego budżetu idzie na naukę, więc nic nie wiadomo co wynajdą.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Bobrze załóżmy że wynaleźli coś takiego czy dało by radę ustawić nasze inhibitory aby uniemożliwiały taki transport?

I. Thorne
    Uczestnik

- Dopóki nie będę miał dokładnych danych o tym nowym rodzaju teleportera to jesteśmy bezsilni. Mogą nam nawet podesłać stado komandosów i nic nie zrobimy.

Pitmistrz
    Uczestnik

Niezbyt zachwycony tą odpowiedzią udałem się do kwatery aby w spokoju odreagować wydarzenia dzisiejszego dnia.

I. Thorne
    Uczestnik

Istala pozwoliła ci zapomniec o wszelkich zmartwieniach, jakis tam Romulanach i ich Tal Shiar, szczególnie że miała na sobie jeden z kompletów kupionych na ostatnim postoju.Rano obudziłeś się wypoczęty i zrelaksowany. Obok ciebie spała Istala. Pogrążona we śnie wyglądała jeszcze piękniej niż zwykle.

Pitmistrz
    Uczestnik

Delikatnie wstałem umyłem się i ruszyłem na mostek po drodze zahaczając o mesę aby coś zjeść.

I. Thorne
    Uczestnik

Na mostku wachtę kończył Mandark.- Nie zdażyło się nic interesującego, kapitanie. Za godzinę miniemy miejsce bitwy z Borgiem. Napradę ostro tu się tłukli, niestety federaki wyzbierały nawet pancerz sześcianów do badań.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Dobrze uciekaj z tond teraz ja trochę posiedzę i się ponudzę - powiedziałem a po chwili Mandark i załogant który z nim odbywał nocna wachtę wyszedł a na mostku pojawił się sternik w o wiele lepszym humorze niż zwykle a razem z nim Cardassianin który zajął stanowisko taktyczne.Pozostało czekać.

I. Thorne
    Uczestnik

Konwój minął miejsce bitwy, nawet odrobinę nie zwalniając.Do miejsca docelowego, obszaru zajętego przez Ligę Patka, pozostało tylko 26 godzin podróży.

Pitmistrz
    Uczestnik

Pozostało czekać aż skończę wachtę w między czasie sprawdziłem ile są warte rzeczy które odzyskaliśmy z pobojowiska.

I. Thorne
    Uczestnik

Rzeczy były warte listki, ale na szczęście inne statki musiały wrzucić zdobyte rzeczy do wspólnej puli. Wychodziło, że dostaniesz 4 sztabki, 12 pasków i 31 listków.Czas mijał, a nic istotnego się nie wydarzało. Przy końcu twej wachty konwój minął granicę Federacji i wstąpił w jeszcze niezależne ziemie, choć w większości stowarzyszone z Federacją.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1,501 do 1,515 (z 2,275 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram