Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - kapitan Qumos

PBF - kapitan Qumos

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1,516 do 1,530 (z 2,275 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Pitmistrz
    Uczestnik

Po wachcie udałem się do kwatery aby zjeść coś z Istalą po czym poszliśmy do Holodeku ja ćwiczyłem pływanie a Istala się opalała.Podróż trwała bez przeszkód kiedy w środku nocy obudził mnie komunikat z mostka - Kapitanie wykryliśmy coś dziwnego może lepiej żeby pan przyszedł na mostek - odpowiedziałem tylko że już idę po czym ubrałem się i ruszyłem w drogę.

I. Thorne
    Uczestnik

Na mostku okazało się, że przekroczyliście granicę Ligi jakąś godzine temu.Dziwną rzeczą był dość podejrzany odczyt lecący równolegle do konwoju. Nie wyglądał na okręt, ale jaki naturalny odczyt potrafi tak latać.- Kapitanie, mam coś na czujnikach dalekiego zasięgu. Wiele odczytów. Lecą wprost na nas. Czas przybycia 20 minut.- Odbieramy komunikat od obiektów."Tu generał Bobook. Naruszyliście obszar Niezależnej Republiki Indvarii. Zostaniecie zniszczeni."Parę minut Okręt dowódzcy próbował skomunikować się z Indvardczykami, ale bezskutecznie.- Przekaz od Qmeka. Mamy pokazać tym Indvarczykom, że zadzieranie z nami źle się skończy.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Dobrze czerwony alarm przygotować się do walki - Kiedy Dra'Hom usłyszał rozkaz na jego twarzy pojawił się szeroki uśmiech - czy wiemy jaką siłą dysponuje przeciwnik - zapytałem człowieka przy stanowisku operacyjnym jako że Mandark jeszcze się nie pojawił.

I. Thorne
    Uczestnik

Draken szybko uzyskał dane o Indvarianach.- Rasa należąca do Ligi Patka od samego początku. Technologia przestarzała o jakieś 30 lat względem Romulan czy Federacji. Mają torpedy fotonowe i dezruptory, ale mniej skuteczne niż nasze. Ich osłony i pancerze tez są gorsze. To będzie bułka z masłem.- Rozkazy taktyczne. Nie walczyć w celu przejęcia okrętów. Zniszczyć co się da. Ma to zadziałac odstaszająco. My mamy ochraniać jednego z Marauderów, FAS Loretta, przed ewentualnymi samobójcami.Na mostek wpadł mandark, a tymczasem dra'Hom zaczął się denerwować.- To mi do cholery nie wyglada na przestarzałą technologię! Oni mają kardazjańskie usprawnienia. Dziobowe dezruptory na ich krążownikach są takie same jak na Galorach!Czas do kontaktu z Indvarianami - 6 minut.Flota Indvariańska - 4 krążowniki, 7 niszczycieli, 5 fregatFlota Ferengijska - 2 Maraudery, 2 krążowniki, 5 niszcycieli i 12 fregat

Pitmistrz
    Uczestnik

- Dobrze sternik ustaw nas nad FAS Loretta czy mają go ochraniać inne okręty tej samej klasy co nasz?

I. Thorne
    Uczestnik

- Tak, dwie inne fregaty.- Ich statki lecą w podobnym szyku jak nasze. Na początku lekie jednostki, niszczyciele w pobliżu krążowników.Czas do kontaktu z Indvarianami - 2 minuty.Flota Indvariańska - 4 krążowniki, 7 niszczycieli, 5 fregatFlota Ferengijska - 2 Maraudery, 2 krążowniki, 5 niszcycieli i 12 fregat

Pitmistrz
    Uczestnik

- Dobrze połącz się z tymi jednostkami skoordynujemy atak nasza skuteczność wzrośnie jak utworzymy klucz - zwróciłem się do Dra'homa.

I. Thorne
    Uczestnik

Informacje zostały wysłane i potwierdzone. jeden z kapitanów zaproponował by strzelac w ten sam cel, co spowoduje jego szybsze zniszczenie.Wreszcie okręty znalazły się w zasięgu broni. Pierwszą rolę zagrały Maraudery. Ich wielotorowe wyrzutnie, wspierane przez zwykłe mniejszych statków uderzyły w dwa krążowniki, znoszą po drodze dwie fregaty. Powstała w eksplozjach energia zliwidowała osłony i naruszyła pancerze indvariańskich jednostek.Odpowiedź też była mocna, choć nie tak samo jak Ferengich. Fregaty wyminęły torpedy, ale cięższe jednostki już nie. Na szczęście tylko jeden niszczyciel porządnie oberwał i szybko zaczął chowac się przed bezpośrednim ostrzałem.Okręty w zasięgu broniFAS Delia osłony 100% przednia wyrzutnia przeładuje się za 2 tury tylna przeładowanaFregata 1 (Falcon) osłony 100% przednia wyrzutnia przeładuje się za 2 tury tylna przeładowanaFregata 2 (Norin) osłony 100% przednie wyrzutnie przeładują się za 2 turyMarauder osłony 81% Krążownik osłony 0% średnie uszkodzenia pancerzaNiszczyciel 1 osłony 100% wyrzutnie przeładują się za 2 turyNiszczyciel 2 osłony 76% wyrzutnie przeładują się za 2 turyFregata osłoy 100%

Pitmistrz
    Uczestnik

- Cel krążownik celuj w mostek lub w uzbrojenie - zwróciłem się do Dra'homa - Shackley jak liczna załogą ma ten okręt - zapytałem naukowego.

I. Thorne
    Uczestnik

- Jakieś 150, ale zapewne to tylko załoga szkieletowa.FAS Loretta wystrzeliła kolejne torpedy, dezruptory przeznaczając na fregatę. Torpedy trafiły prosto w cel, rozrywając pancerz w wielu miejscach. Atak ochranijących Maraudera jednostek jeszcze zwiększył zniszczenia witalnych części indvariańskiego statku. Targany eksplozjami starcił sterowanośc i tracąc części przestał byc zagrożeniem.Indvarianie, widząc bezsens ataku na Maraudera, skierowali ogień na Norina, ale bez torped za dużo mu nie zaszkodzili.Okręty w zasięgu broniFAS Delia osłony 88% przednia wyrzutnia przeładuje się za 1 turę tylna przeładowanaFregata 1 (Falcon) osłony 100% przednia wyrzutnia przeładuje się za 1 turę tylna przeładowanaFregata 2 (Norin) osłony 65% przednie wyrzutnie przeładują się za 1 turęMarauder osłony 77% Krążownik osłony 0% krytyczne uszkodzenia pancerza brak mozliwości kontynuowania walkiNiszczyciel 1 osłony 91% wyrzutnie przeładują się za 1 turęNiszczyciel 2 osłony 65% wyrzutnie przeładują się za 1 turęFregata osłoy 24%

Pitmistrz
    Uczestnik

- Teraz ostrzeliwujemy Fregatę Paweł czy dasz radę ustawić nas tak abyśmy mogli wystrzelić z tylnej wyrzutni?

I. Thorne
    Uczestnik

- Spróbuję, ale cel jest bardzo zwrotny. Nie lepiej strzelac w jakis niszczyciel?Teraz cały ostrzał, oprócz torped z Maraudera, poszła w fregatę. Ta zakończyła swój żywot w pięknej eksplozji. Torpedy uderzyły w jeden z niszcycieli, który wraz z drugim zaczął szykować się do ucieczki. Zapewne chciały wczesniej odpalić torpedy.Okręty w zasięgu broniFAS Delia osłony 85% wyrzutnie przeładowaneFregata 1 (Falcon) osłony 95% wyrzutnie przeładowaneFregata 2 (Norin) osłony 49% wyrzutnie przeładowaneMarauder osłony 76% Niszczyciel 1 osłony 91% wyrzutnie przeładowaneNiszczyciel 2 osłony 2% wyrzutnie przeładowaneFregata zniszczona

Pitmistrz
    Uczestnik

- Jeżeli Niszczyciele obiorą nas na cel chowaj nas za Marauderem a tak wogole jak radzą sobie pozostałe grupy?

I. Thorne
    Uczestnik

- Całkiem nieźle. Straciliśmy tylko dwie jednostki, Indvarianie dziesięć. Wycofują się. Chyba nie przewidzieli naszej siły.Rzeczywiście, indariańskie statki odpaliły torpedy i zaczęły uciekać z pola walki. Jedną z nich dostał pobliski Norin, tracąc całkowicie osłony.6 indariańskich statków ucieka, w tym jeden z nich na holu.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Bardzo dobrze raport o uszkodzeniach - zwróciłem się do PO - Mandark przeskanuj pole walki może znajdziemy coś wartościowego.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1,516 do 1,530 (z 2,275 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram