Forum Fantastyka Inne sci-fi i pozostałe gatunki Wasi ulubieni kosmici spoza ST

Wasi ulubieni kosmici spoza ST

Viewing 13 posts - 76 through 88 (of 88 total)
  • Author
    Participant

Ja lubię Andorian za ich zaczepność. A to wszystko po Entku. A największy kosmita to Niesiołowski.

Dragon
    Participant

ObcyPredatorzyPijawyNarnowieCentauri GiganNa'viCienieVorloniGidorahArachnidyThe ThingOcean (Solaris)EldarzyTyranidzi

Galactica
    Participant

Asgardzi, Narnowie, Centauri, Vorloni, Wookiee, Ganganie, te miśki z Lesistego Księżyca SW E VI, Na'vi.

Pitmistrz
    Participant

Te miśki to Ewoki.

Diabeu
    Participant

Predator, Alien m/

Romek 63
    Participant

Ja lubię Andorian za ich zaczepność. A to wszystko po Entku.

Też się podpisuję pod tym 😀

Coen
    Participant

Ale to chyba nie w tym wątku;)Aby nie być nie na temat to ostatnio bardzo do gustu przypadły mi rasy z 1 części Mass Effect, te organiczne znaczy się. Fajna różnorodność tak fizyczna jak i kulturowa

Zarathos
    Participant

Roboty-rój z Regis III ("Niezwyciężony", S. Lem). Wg mnie trudno o lepiej przedstawionych i skonstruowanych obcych którzy na prawdę byliby obcy, a nie tylko mieli dodatkową zmarszczkę, dłuższe ucho czy inny kolor skóry. Albo nie byli tylko mięsem armatnim dla głównego bohatera ;)EDYTKA:Obcy z Solaris (także Lem) też był genialny. Nie wiem dlaczego, ale "typowi" obcy w stylu alienów, Romulan, różnych potworków z dużymi giwerami mnie kompletnie nie bawią.

1. Narnejczycy (czy jak to sie pisze)2. Predatory3. Zortanie (czy jak to sie pisze)4. Slityni5. Vorloni6. I galifrejczycy (czy jakos tak) - Ich to kazdy powinien kojarzyć 😀

Eviva
    Participant

1. Narnejczycy (czy jak to sie pisze)

2. Predatory

3. Zortanie (czy jak to sie pisze)

4. Slityni

5. Vorloni

6. I galifrejczycy (czy jakos tak) - Ich to kazdy powinien kojarzyć 😀

Ale wstyd,większości nawet nie znam:)

Uchi
    Participant

Narnowie i Mimbari z "Babylon 5"capt. Malcolm Reynold z "Serenity/Firefly" hihihi 😉

Q__
    Participant

Fajny cykl krótkich notek blogowych o nie tylko nie-Trekowych 😉 (fikcyjnych) Obcych:
    https://bloggathehutt.wordpress.com/tag/species-of-the-week/

Q__
    Participant
Viewing 13 posts - 76 through 88 (of 88 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram