Forum Fantastyka Inne sci-fi i pozostałe gatunki Wasi ulubieni kosmici spoza ST

Wasi ulubieni kosmici spoza ST

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 88 total)
  • Author
    Participant

Jacy sa wasi ulubieni kosmici z filmów i seriali? Moi to Narnaeńczycy

Anonymous
    Guest

Predator. Duży koleś potrafiący nieźle napierać w walce wręcz; ma dostęp do super technologii...Ale raczej jej nie nadużywa. W sumie można by powiedzieć, że jego profesja to "łowca" ...;) Prawdziwy wojownik...

Coen
    Participant

A motywy takie jak wyciał w pień ten gang voodoo w ciagu 48 sekund?:) Po prostu poezja 🙂 Albo jego walka z Obcymi ..mmm... 🙂

EddieGcT
    Participant

Hehe ja tylko z B5, pierwsze to podobnie jak Ty Coen - Narneńczycy bardzo ciekawa rasa, nie da sie ukryc, no i ta postac G'Kar-a 🙂 a poza tym jeszcze Minbari, ciekawa i jednoczesnie troche tajemnicza rasa no i ich niezapomniane biale gwiazdy 🙂

Qbah
    Participant

No a ja z innej beczki... Sayians z DBZ 😀 Brutalni, ale bardzo honorowi... i potwornie silni... :)-> Do posta Eddiego ponizej :)A moim "idolem" jest Vegeta - perfekcjonista, nie gada duzo, z kazdym krotka pilka i po sprawie... inni to sie zawsze rozwodzili, a on trach pach i po sprawie 🙂 No i ksiaze... krolewska krew...

EddieGcT
    Participant

Oj Qbah uwazaj, Coen nie przepada za anime 😀 ale jak juz wspomniales to ja wole Picolo 🙂

Coen
    Participant

Od moderatora: SPOILERY DO 5 SEZONU B5

Od Coena do moderatora: JEŚLI JUŻ TO Z 5 I 2

Ja nienawidze anime, ale to juz moja prywatna sprawa 🙂 A co do G'Kara to idealnie pokazali ewolucje tej postaci na przestrzeni lat, no i ten jego głos, ze o kłótniach z Mollarim i innymi centałryjczykami nie wspomne 😀

Jakiś tam centałryjczyk z pałacu: Mollari! Sprowadzenie tu tego zwierzecia jako twojego przybocznego to policzek dla całej pałacowej straży! Nie wiadomo kiedy wbije nam nóż w plecy

G'Kar: ależ my nie wbijamy nożów ) w plecy, zawsze dźgamy was w pierś aby patrzeć jak życie uchodzi wam z oczu

Hhehe:)

Równie dobry lub nawet lepszy głos miał tylko ambasador Kosh, ten pierwszy, bo ten drugi to jego marna imitacja, ale worlońskie teksty tez powalały na glebe

Kosh: to wymierajca rasa, powinniśmy pozwolić im wyginąc

Sinclair: komu? narneńczykom czy centałryjczykom?

Kosh: tak

🙂

Natomiast mi osobiscie do gusty cenatałryjczycy nie przypadli do gustu a po sprawie z Czarną Gwiazdą w ogóle przestałem ich lubić, chociaz tacy osobnicy jak Nerun czy Delenn byli fajni:) A co do bialych gwiazd to podobają Ci sie oskubane kurczaki tak?:]

fluor
    Keymaster

Najbardziej udani kosmici IMHO:Chewbacca - nie gada przynajmiej po angielsku :PZog - była kiedyś taka reklama Plus GSM bodajże, co występowali kosmici i się zachwycali telkomem. Na samym końcu jeden z nich wydawał z siebie dziwny dźwięk, coś jak "Yyy??" (tyle że niestety nie da się tego zapisać fonetycznie 🙁 jednak pamiętam, że śmiałem się z tego do łez 😀 )

mnemen
    Participant

Asgard, chociaż wszystkie rasy z SG1 są fajne :)BrunnenG z Lexxa 😉

Thengel
    Participant

Gunganie.... Gunganie RULEZ! i Mazoku ze Slayersów ale to już inna bajka...

EddieGcT
    Participant

Coen a co Ty masz do bialych gwiazd, jakie znowu oskubane kurczaki, te stateczki wygladaly bardzo fajnie, no przynajmniej z wygladu 😀

Coen
    Participant

Obejrzysz piąty sezon to zrozumiesz o co mi chodzi 🙂 A moim zdaniem zdziebko je przegieli, tak samo jak i okręty pierwszych które są w stanie zniszczyć jedną salwą Omege albo okret klasy G'Quan

Krusty
    Participant

Ja tam lubie kosmitów z serialu pod tytułem: "Trzecia planeta od słońca" w orginale "Third Rock From The Sun". A najbardziej to Wielką Mądrą Głowę, kto widział to wie dlaczego, no a poza tym w którym serialu statkiem kosmicznym jest mustang a bronią suszarka(orginalnie co nie ❓ :wink:).

Slawek
    Moderator

Alieni :)Babylon 5 - CienieStar Wars - Ci niebieskoskórzy co u imperium zwykle komandorów grają :PDiuna - FremeniDragon Ball - Vegeta 😛 (ale czy to Sci-fi?)

Krusty
    Participant

Jak mogłem zapomnieć o Fremenach zwanych też Wolanami i o wielkim Muad'Dibie zwanym też Paulem Atrydą. I o Diunie która według mnie jest najlepszą książką jaka została napisana - Władca Pierścieni przy niej wymięka.

"Bóg stworzył Arrakis, by hartować wiernych"

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 88 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram