Forum › Fantastyka › Gry › Gry Star Trek › Starfleet Command III - problemy, pytania, dyskusje
Koleś, czytać nie umiesz? Skoro te TXT ci nic nie dają to powiedz jaki to mod a nie robisz za wielce obrażonego na cały świat bo nikt ci nie pomógł. Jak byś tak był bardziej cierpliwy to może byś coś zdziałał...
Ja tyż mom problema. To chyba nie sprawa SC, ale mimo ,że mam zaintalowanego DirectX 9 wywala mnie do Windy z komunikatem ,że nie ma DirectX 🙁 Wiecie co z tym zrobić?
A masz pacha do SC dla dx9 ❓ A tak przy okazji to o żadnych wsadowych programikach dla SFC III nie osobiście nie słyszałemSprawdź Jean czy masz nowe pache.A jeśli masz te pache i nie działa, to możesz zawsze podać jak Piotr napisał co masz za mody może wtedy ktoś pomoże 😉
Właśnie Thengel potrzebujesz odpowiedniego pacha. Ja też miałem taki problem. O ile się nie mylę to ważne jest też żebyś miał odpowiedniego pacha do odpowiedniej wersji gry. Z tego co wiem to są wersje: amerykańska, angielska i niemiecka i każda ma swojego pacha. Jak będziesz miał odpowiedniego to wszystko zadziała cacy 😀 😀 😀 😀
dziękuje za pomoc ! ja chciałem dowiedzięć się tylko czy jest jakiś program tak jak do bc który doistalowywuje mody ! a te pliki z instrukcją txt. nie wyjasniaja mojego prblemu !!!=/=
JLP, Ty znowu scenki odstawiasz. Uspokoj sie, bo jak nie to Ci pomozemy. Tygodniowy ban na pewno da Ci troche czasu do przemyslen. Wiec, o ile nie chcesz go dostac, trzymaj nerwy na wodzy.
Co do pytania. Mody ktore sam sciagalem (nie pamietam juz jakie) mialy wlasny instalator, wiec zaden inny program nie byl potrzebny. Podejrzewam ze takiego programu po prostu nie ma, zgodnie z tym co mowil Tazman.
ok! rozumiem ! poradziłem sobie ! i naprawde nie mam do nikogo pretęsji !=/= ja żadnych scenek nie odstawiam ! i do tego jestem spokojny ! no może nie zawsze ....=/=
doczytałem mod (sfc3) o nazwie generations war , wszystko jest właściwie ok są nowe okręty ale! nie moge wuposażać piratów) latają pomarańczowe światełka ! czy ma ktoś może podobne problemy z tym modem ? =/=
doczytywałem patch do tego modu !
=/2=
Instalował ktoś może z was mod o nazwie Unity. Jestem ciekaw co tam się znajduje i czym on różni się od DW czy GAW.PS. Ktoś mnie o to pytał ale nie pamiętam kto? Tak więc jeśli to czytasz to mod ktory dodaje do Sfc 3 statki z Babylon 5 jest Island Wars.
Po ponad pol roku znow zainstalowalem ta gre. Tym razem szybko uporalem sie z problemem z directx9. 😉 Ale poniewaz podstawowa wersja gry nie jest tak ciekawa gdy sie ja juz raz przeszlo, to postanowilem sciagnac jakis mod. Pamietalem ze kiedys instalowalem mod Dominion Wars, ale sprawial mi problemy, o ktorych tutaj pisalem. Tym razem problemow nie mam - ukazala sie nowsza wersja 4.3 i to w jednym pliku, a nie kilku jak kiedys. W kazdym razie jesli ktos mial problemy ze stara wersja, to moze liczyc ze tu ich nie bedzie.Nie wiem jak duzo jest zmian w porownaniu do wersji 3, ale chyba znow przybylo statkow, w co chyba nielatwo uwierzyc. 😉 Problemow z tym modem raczej nie ma, kilka razy mi gra wyskoczyla do windowsow i to tyle. Chodzi dosc szybko, choc co jakis czas zdarzaja sie kilku-kilkunastosekundowe przestoje po zakonczeniu misji lub przy refitowaniu okretu. Dosc uciazliwe jest czekanie na wlaczenie sie gry, u mnie zajmuje to dobre piec minut. Ale poza tym gra dziala naprawde dobrze.Polecam ten mod wszystkim, ktorzy jeszcze w niego nie grali. Niesamowita ilosc okretow, 9 ras (choc tylko czterema mozna grac) i wysoki poziom trudnosci. W opcji skirmish widzialem scenariusz Wolf 359 - nie gralem jeszcze, ale wyglada obiecujaco. ;)Mam kilka pytan do tych, ktorzy grali w kampanie Conquest. Po pierwsze, czy wiecie jak poszerzyc swoje terytoria? Nie zauwazylem, zeby wykonywanie misji na terytorium wroga lub neutralnym cos zmienialo. Po drugie, co daje dolaczenie do floty? Floty co jakis czas sie przemieszczaja, ale trwa to dosc dlugo, a i tak zadnej misji nie ma - przynajmniej ja nie natrafilem. Trzecia sprawa - kiedy bedzie mozna wciagac okrety do wlasnej floty? Czy to zalezy od rangi? No i czwarta rzecz - z jaka klasa mozna probowac zmierzyc sie z Borg? 😉 Nie mowie tu o szescianach czy kulach, a o zwyklym scoucie. Dwa takie zniszczyly moja Nove bez zadnego zadrasniecia.
No Piotr dobrze trafiłeś jestem weteranem tego moda a szczególnie zaś Conquestu. W którym nie chwaląc się zagarnołem 65% galaktyki niosąc federacyjne oświecenia gdzie tylko to możliwe, choć jak widać niektórzy nadal się opierają ;)....A teraz odpowiem na twoje pytania:-żeby zająć neutralny lub wrogi hex musisz wykonać od 2 do 4 misji na jego terytorium lub zaatakować wrogi okręt,-dołączenie do floty nie daje zbyt wiele, bo wiąże się to z rozgrywką w sieci, co innego, jeśli inni proszą cię o dołączenie do siebie dzięki temu możesz atakować instalacje wroga jak i o wiele silniejsze jednostki przeciwnika jednak wtedy nie możesz wykonywać niektórych misji,-tak przyłączenie zależy do rangi i prestiżu im one wyższe tym chętniej do ciebie się przyłączają jednostki silniejsze i lepsze,- co do atakowania Borg to kwestia czy atakujesz sam czy z flotą, jeśli sam to Nova rady nie da co innego jeśli będą ci wspomagały inne okręty nawet o mniejszej sile.
W którym nie chwaląc się zajołem 65% galaktyki niosąc federacyjne oświecenia gdzie tylko to możliwe, choć jak widać niektórzy nadal się opierają ;).
No po prostu jestem wzruszony DUMA mnie rozpiera... Pozostale 35% sie opiera no to negocjatorow wyslac. Pan torpeda kwantowa ma spora sile przekonywania... 😛
A tak poza tym, ale bym sobie znowu w to pogral 🙁
O i co do podboju terytoriow to mozna jeszcze stacje kosmiczna kupic i sobie ja gdzies postawic na neutralnym terenie.
Widzialem mozliwosc kupienia stacji - strasznie droga. Jak to dziala? Kupujesz i "zawozisz" gdzie chcesz?Niedawno kupilem nowy okrecik, nazwy klasy teraz nie podam, ale to wczesniejsza wersja steamrunnera. Podrasowalem i duzo przyjemniej sie teraz gra (czytaj: rzadziej dostaje w tylek ;>). Ale zaatakowalem sobie statek Ferengi i... krotko mowiac musialem szybko opuszczac sektor. 😉 Musze zarobic na cos wiekszego. ;>
Stacje się przydają, gdy chcesz mieć pewność, że twoje ciężko zdobyte terytoria nie wpadną w obce ręce, w szczególności zaś planety. Co do działania to właśnie tak jak napisałeś wyżej....Co do statków czasami warto poeksperymentować z konfiguracją daje to czasami doskonałe skutki....Obecnie latasz na Anomie 🙂
Wiedzialem ze cos na A. ;)Co wlasciwie daje zajmowanie planet? Poza tym ze mozna sie naprawiac itp.A co do konfiguracji to zawsze ulepszam silniki manewrowe, oslony itd. Z bronia to roznie, teraz mam 2 fazery pulsacyjne (zwykle tez 😉 ), fotonowke (ta ciezsza) i kwantowke. Ta ostatna to swietna bron, nieraz mnie uratowala przy przewadze liczebnej przeciwnikow, jak dobrze trafi to tylko zgliszcza zostaja. 😉 Tzn o ile w ogole trafi. ;>Pytanie: co zrobic, gdy statek schwyci nas wiazka holownicza? Wspomniany wczesniej okret Ferengi mnie nim zawsze wykancza, chwta, strzela czym popadnie i puszcza dopiero gdy moje systemy swieca jak choinka. ;> Probuje uzyc wlasnej wiazki, zeby przerwac jego, ale to nic nie daje.