Forum Fantastyka Gry Gry Star Trek Starfleet Command III - problemy, pytania, dyskusje

Starfleet Command III - problemy, pytania, dyskusje

Viewing 15 posts - 16 through 30 (of 96 total)
  • Author
    Participant
    Quote:
    Ivan nie wiem jak ty ale u mnie Direct instalował się razem z grą i nic na to nie mogłem poradzić dopiero ostatnio się zorientowałe że się zainstalował. Dzięki Qbach troche się spóżniłeś bo już ściągnołem z Taldrena wczoraj, ale dzięki za zainteresowanie. A tak apropo

Format niejest stabilny.

Moderator sugeruje czesciej uzywac spacje. 😉

Qbah
    Participant

Abstrachujac od tematu (SFC3 - problemy), to w calej mojej historii pracy w Win2000 ow system sie NIGDY nie zawiesil (mam go, odkad wszedl na rynek :!:). Ba, nawet raz nie byl niestabilny ❗ W przeciwienstwie do Win9x/Me i WinXP. Ale jestem skazany na Win98, bo:1. WSZYSTKIE gierki chodza (pod Win2000, przynajmniej u mnie, nie...)2. I tyle :PA Win2000 mam tez zainstalowane, jako drugi system. W nim robie wszystkie inne rzeczy 🙂 Wiec pisanie, ze Win2000 jest "troche" bardziej stabilny od innych Wind, jest malym niedocenianiem. Ten system jest po prostu dobry 🙂

ivan
    Participant

Abstrachujac od tematu (SFC3 - problemy), to w calej mojej historii pracy w Win2000 ow system sie NIGDY nie zawiesil (mam go, odkad wszedl na rynek :!:). Ba, nawet raz nie byl niestabilny ❗ W przeciwienstwie do Win9x/Me i WinXP. Ale jestem skazany na Win98, bo:

1. WSZYSTKIE gierki chodza (pod Win2000, przynajmniej u mnie, nie...)

2. I tyle 😛

A Win2000 mam tez zainstalowane, jako drugi system. W nim robie wszystkie inne rzeczy 🙂 Wiec pisanie, ze Win2000 jest "troche" bardziej stabilny od innych Wind, jest malym niedocenianiem. Ten system jest po prostu dobry 🙂

podaj tytuły bo mi sie nie zdarzyło jeszcze żeby jakaś gierka nie poszła na win2000- no chyba ze masz stary sprzet bo ja jak miałem voodoobanshe 16mb to nie które gierki nie chodziły na win2000 bo stery niebyły dopieszczone ale z geforcem to już wszystko mi chodzi pięknie .

Tazman
    Participant

Tutaj jest jeszcze czynnik wersji win2k, czy jest to profesional czy Home edission. Ja mam profesjonala na jednym kompie i jestem z niego bardzo zadowolony SFCIII na nim śmiga JK II także, a poza tym to mniej miałem problemu z odpalaniem gierek na Win2K Prof. niż na WinXP ProfWyjątek Dominion Wars - chodzi tylko pod XP, a nie powinien 🙂 ❓

Qbah
    Participant

Kolejne pytanko :):Czy ktos z Was moze instalowal CALY TNGMegaMod Chrisa Jonesa ❓ Ja zainstalowalem caly, ale jest duzo burakow. Gierka sie wiesza, w misji Scan nie ma planety, niektorych statkow nie widac... ALE gierka nie zwalnia ❗ ❗ ❗ ❗ Gralem tak i gralem dosc dlugo i... wszystko szybciutko chodzilo ❗ Wiec moze ktos wie, jak sobie z tymi malymi bledami poradzic ❓ Szukalem na innych forach, nt. tego moda i SFC3, ale niestety nic nie znalazlem. Kazdemu z innych uzytkownikow wszystko dzialalo OK 🙁

Qbah
    Participant

Jezeli ktos ma problemy z dzialaniem mapki na Sfc3, to znalazlem na to skuteczny sposob. Jest na http://www.sfc3files.com taki mod: DOMINION WARS. Do sciagniecia sa cztery pliki z tym zwiazane: v1.0, v2.0, v3.0 i fix do v3.0. Razem to troche zajmuje (ok. 250M:cool:, ale po zainstalowaniu gierka po prostu cudnie chodzi. U mnie na P-II 375 (podkrecilem :P), 256 SDRAM, GF256DDR 32MB, Win98SE gralem pare godzin na Conquest i gierka chodzi CALY czas tak samo - SZYBKO ❗ Nie wazne, czy na mapce, czy podczas bitwy. Chociaz podczas bitwy czesto zdarza sie, ze udzial bierze ponad 10 (:!: ❗ ❗ :!:) statkow. Polecam :!:Mysle, ze problem tkwi w obliczaniu ekonomii imperiow. W modzie jest ustalone: co 10 tur, natomiast w normalnej wersji ustawione jest: co 1 ture. Jest to w jakims pliku w katalugo Single Player, ale gdzie dokladnie, nie pamietam...

Tazman
    Participant

Qrcze już się nie mogę doczekaćMógłbyś Qbah podać trochę malutkich szczegulików na temat tych MegaMiodzioModów.Np.Czy Mody mogą działać razem ?Ile okrętów i jakie fedków się pojawią, czy Constitution jest ? Ambassadora na screanie widziałem 🙂 Czy jeszcze jakieś inne rasy się pojawią.Czy w końcu ktoś pomyślał o dopaleniu Borga bo rozwalenie sześciana dwoma okrętami Sovoreignem i Excelsior to już przesada. No i czy są jeszcze jakieś ciekawe smaczki ?No i SFC 3 Rulezzzzzzzzzz Niech ja dorwe te mody GRRRRRR 😈

Qbah
    Participant

Ok, troche informacji :)W sumie to wszystko jest napisane w opisie moda na http://www.sfc3files.com, tam pod wiekszoscia modow jest wyswietlony dolaczony do moda pliczek .txt.Ale dla niecierpliwych, oto garstka informacji:DOMINION WARS:- DZIEWIEC ❗ ❗ ❗ ❗ ras, z czego cztery sa playable, a mianowicie: Fedki, Klingoncy, Dominium (Kardasjanie, Gorn i ktos tam jeszcze) oraz Romulanie.- Fedki i Klingoncy - po 39 roznych okretow, Romulanie i Dominium - po 31.- Z ciekawych statkow, to: NX-01 (tak tak, ten NX-01 :D), Constitution, Miranda, Oberth, Steamrunner, Ambassador, Defiant z DS9, Constelation, Achilles, Emperor, Bird of Death, K'Vort'Cha, D7, duzo innych D, Jem'Hadar roznorakie, np. ten battleship OGROMNY (co USS Valiant zniszczyl), Galor, Keldon, Kulinar, Hutet, Valdore, Scimtar, Griffin... i duzo duzo wiecej- Niestety, w wersji 3.0 nie mozna juz grac Borg, autor tlumaczy, ze nie starczylo mu czasu na dopisanie odpowiednich skryptow dla Borg. Ale mowie wam, teraz, jak widze okret Borg, to sie dwa razy zastanowie, zanim go zaatakuje, nawet taki Diamond... Duzo nowych rodzajow okretow Borg.- Conquest CUD MIOD, tyle ronych rodzajow "misji", ze HEJ :!:- Wiele statkow zostalo przebudowanych, zeby byly bardziej "rzeczywiste".- Teraz planety wygladaja, jak planety. Nie sa to jakies kulki, tylko WIELKIE globy. Normalnie cudowne...- mapka chodzi normalnie, nie zwalnia...- walka DUZO trudniejsza, DUZO DUZO DUZO DUZO ❗ ❗ ❗ :!:- nowe dzwieki- Jeszcze duzo duzo rzeczy, ktorych nie pamietam, bo pisze z pamieci :)TNG MEGA MOD:- Rasy sa takie same, jak w oryginale.- Lacznie statkow jest ok. 250 ❗ Np. Galaxy-X- Planety tez sa lepiej zrobione, niz w oryginale. Mozna na nich instalacje rozne montowac... bron i takie rzeczy...- mozna walczyc NA POWIERZCHNI planet, tak tak, dobrze czytacie... Nie widzialem tego w akcji, ale mozna...- Duzo nowych rodzajow misji w Conquest- Borg, to jest Borg ❗ Tutaj nie ma z nimi przelewek... Ich sie trzeba po prostu bac :P- Duzo nowych odglosow, wystrzaly topred, Pulse phasery brzmia jak w DS9, duzo wiecej gadek ze swojego statku, np. Shields at 71% - czesciej podaje stan oslon.- Niestety kilka bugow jest w tym modzie, ale mozna z nimi grac... :)- Duzo innych rzeczy, ktorych nie pamietam, bo po prostu pisze z pamieci :)W ten drugi mod gralem troche mniej, glownie przez bugi, lecz rowniez dlatego, ze DOMINION WARS po prsotu bardziej mi sie podoba :)Aha, na moim procu (P-II 375), jak jest duzo statkow podczas bitwy, to sie grac odechciewa... Po prostu nie wyrabia sie proc... Ale tak do 6 to jest luz... Natomiast mapka chodzi szybciutko caly czas, nie zwalnia nic a nic... przynajmniej u mnie :)Mody NIE moga dzialac razem, niestety... Ale sa do siebie troche podobne...To by bylo tyle, jakies pytania, to smialo...

Merkav
    Participant

Oj teraz ja mam problema 🙁 Instaluje gre wszystko dobrze tylko jak uruchamiam to wywala ze nie mam DX 8.1 lub wyzszego 😐 Sek w tym ze mialem 8.1 PL , potem instalnolem tego z plytki ,a na koniec w akcie desperacji 9.0 ... Nic nie pomaga 🙁 A tak chcialem te mody przetestowac..... 👿

Qbah
    Participant

Merkav ❗ Musisz sciagnac DX9 Fix, najlepiej ze strony Taldren'a lub z http://www.sfc3files.com . Sfc3 nie potrafi dobrze wykryc DirectX'a, jezeli jest w wersji 9.0 lub 9.0a. Dlatego ten Fix jest konieczny, zeby w gierke pociorac 🙂 Jezeli nadal nie bedzie cos chodzilo, to pisz 🙂 Cos sie wymysli...

Merkav
    Participant

Ok juz dziala 🙂 Muczos gracjas Qbah

Merkav
    Participant

No nie znow klody pod nogi mi ta przekleta gra rzuca 🙁 Teraz co chwile kursor znika i sie materializuje w innym punkcie 😐 Do tego cos strasznia zwalnia jak sie cos dzieje.... narazie walcze z detonatorami moze cos wykombinuje 🙂

UPDATE

Walka z detonatorami wygrana, sytuacja opanowana jutro testowanie modow 🙂

Qbah
    Participant

Raczej wina sterow.Proponuje wersje 40.72 lub 41.80 - u mnie dzialaly ok. Ja ppykam na oryginalnych sterach Creative'a, bo mam 3D Blastera. Ale te stery sa zbudowane na wersji 41.80 i wszystko jest luz. Aha, badalem na 30.82 i tu sa duze klopoty... Gra sie wiesza, z kursorem tez jakies baki... Takze moj tip: wersja 40.72 lub 41.80.

Merkav
    Participant

Poprzednio mialem 41,09 teraz jade na 44.03 - kursor w porzadku ,wydajnosc sprawdze jutro 🙂

Piotr
    Keymaster

Mam maly problemik. Zaczalem grac w mod Dominion Wars (free campaign full) i nie wiem jak kupic statek. Mam komunikat "you already have a ship in biding" czy cos takiego. Wie ktos o co chodzi? Bo wykonywanie misji wahadlowcem mija sie z celem. 😉 A puntow na zakup juz na starcie mam wystarczajaco duzo.

I jeszcze pytanie: zdarzylo Wam sie, ze polecieliscie do wrogiego terytorium, zaatakowal Was wrogi statek, ale po odliczaniu przed misja nic sie nie stalo? Mi nie przechodzi do bitwy.

Viewing 15 posts - 16 through 30 (of 96 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram