Forum › Fandom › Sesje RPG, PBF i inne › Star Trek: PBF PL › PBF - Podporucznik Armin
- Coś nie ufam naszym "sojusznikom". Dobra, zbliżamy się ostrożnie. Jak będziemy na odległość transportu to prześlijcie ich do amb...... nie stójcie. Okręt jest pusty?- Tak, z tego co wiem mieliśmy puste ładownie - odpowiedziała Moon- Dobra... dajcie ich do ładowni numer 1. Sverrir, gdy tylko znajdą się na pokładzie skan naszych rozbitków i blokada wszelkich dróg wyjścia. Ch'Rak, chcę mieć możliwość natychmiastowej dekompresji przestrzeni ładunkowej. Wolę się zabezpieczyć przed niespodziankami. Niech przed wejściem ustawi się kilku z ochrony, niech mają karabiny.....- Armin do Lutzowa.... przyjęliśmy, podejmujemy rozbitków....
Wraz z USS Davenport zaczęliście podejmować lekarzy i cywilów. Skany wykazały, że byli to ludzie, Volkani, Andorianie, Bolianie... Nie byli uzbrojeni.Została tylko ostatnia tura, gdy zaczęły się problemy.- Do układu zbliża się Galor w maksymalnym warp. Mija układ. Nadaje wiadomość|: "Zbliża się znaczne zgrupowanie sił Sojuszu. Kontakt za 5 minut."- Z gazowego giganta ktoś wystrzelił federacyjną sondę typu III. Skanuje nas. Nadaje komunikat: "USS Minorka prosi o ratunek."
- Co robi Lutzow do cholery... kontakty to jego działka..... nic trzeba zrobić coś samemu, potem poleci raport.... Minorka ujawnij się i dołącz do szyku... jak tylko skończymy zbieranie ocalałych to wycofujemy się do Lutzowa. Potem zobaczymy, mam nadzieje że mają tyle przytomności umysłu by się wycofać...
- Brak odpowiedzi. Sonda podaje stan Minorki. Poważne uszkodzenia kadłuba, brak łączności, czujników, nie działają wyrzutnie torped oraz napęd. Nadaje koordynaty. O k... Okręt w atmosferze giganta i nie moze sie stamtąd wydostać!- Wykrywam obiekty w wysokim warp. Za daleko na zidentyfikowanie. Przybędą za 3 minuty i 26 sekund.
- Dajcie komunikat do Lutzowa. Okręt Federacji w atmosferze giganta - nie może wydostać się z niej, oczekujemy na rozkazy... k..... nie, mamy za mało czasu..... zbliżamy się powoli do planety. Jak nam nie dadzą odpowiedzi za 30 sekund spróbujemy go wyciągnąć bez rozkazu....
Nim operacyjny zdążył nadać komunikat do Lutzowa, ten sam przesłał rozkazy.- Mamy zakończyć pobieranie i kierować się na gazowego giganta. On sam teraz leci ratować Minorkę.
- Ufff... więc jednak są ludźmi..... dobra kończmy to i ruszamy tyłki..... jak tylko wszystko będzie gotowe tyle ile możemy dać w układzie na gazowego gigant, tylko ostrożnie....
Zostało tylko 6 ludzi, gdy zaczęły się problemy. Coś zaiskrzyło na jednej z konsol i światła na chwile przygasły.- Teleportery nie działają!- Davenport podejmuje ostatnich.- Okręty w warp zidentyfikowane. To Sojusz. 20 ciężkich okrętów i 17 lekkich. Kontakt za 102 sekundy.
- Dobra.... ważne, że to wszyscy. Denevue - wyślij kogoś niech sprawdzi co z tymi teleportami. Cała moc do impulsowych.... Marie, zabierz nas stąd i schowaj w tym gigancie. Bierzemy namiar na kurs Lutzowa i spadamy... mam nadzieję, że zdążymy....
Powoli zbliżaliście się do giganta. Lutzow wypuścił promy, które wzmocniły sygnał teleportera. Zaczął pobierać załogantów i Minorki.- Okręty Sojuszu wykryły nas. Kontakt za 62 sekundy.
- Utrzymywać kurs...... w razie czego będziemy chronić Lutzowa... - powiedziałem tym razem pewnie zupełnie nie wierząc w to co mówię. Nie mieliśmy żadnych szans jeżeli zjawią się tutaj okręty sojuszu. Już sam pomysł wysłania tu takich sił jakimi byliśmy był śmieszno chociaż przecież nikt nie wiedział, że oni przylecą właśnie tu i do tego tak szybko.....
Lutzow ukończył transport w chwili gdy pierwsze jednostki Sojuszu zaczęły opuszczać warp. Od razu Hideki i B'Rele skierowały się w waszym kierunku, za nimi pojawiały się K'Vorty i Galory.- Lutzow kieruje się na Takellę IV. Tonga i Hideki zbliżają się z boku do okrętów Sojuszu. Nadają powitanie i informują o nas.
Lutzow zamierzał wykorzystać nieaktywne platformy jako osłony i poczekać, aż wszystkie okręty Sojuszu wyjdą z warp. Wtedy dopiero zacząć uciekać z układu.Tymczasem Tonga i 2 Hideki przyłączyły się do pościgu, który w poblizu orbity zaczął was doganiać.USS Apgaru (Polaris) osłony 100%, wszystkie wyrzutnie przeładowaneUSS Davenport (Springfield) osłony 100%, wszystkie wyrzutnie przeładowaneUSS Lrmontow (Sabre) osłony 100%, wszystkie wyrzutnie przeładowaneUSS Emily Bronte (Sabre) osłony 100%, wszystkie wyrzutnie przeładowaneUSS Lutzow (Akira) osłony 100%, wszystkie wyrzutnie przeładowaneB'Rel 1 osłony 100%, wszystkie wyrzutnie przeładowaneB'Rel 2 osłony 100%, wszystkie wyrzutnie przeładowaneB'Rel 3 osłony 100%, wszystkie wyrzutnie przeładowaneHideki 1 osłony 100%Hideki 2 osłony 100%Hideki 3 osłony 100%Galor osłony 100%, wszystkie wyrzutnie przeładowaneHideki Takella 1 osłony 100% kontakt za 1 turęHideki Takella 2 osłony 100% kontakt za 1 turęTonga Takella osłony 100%, wszystkie wyrzutnie przeładowane kontakt za 1 turę
Mogłem kląć, ale nie zrobiłem tego. Walka to walka, nawet jeśli się ucieka. W końcu czasem nie było to tchórzostwem tylko rozwagą. Dalej utrzymywaliśmy kurs a ja z niepokojem spoglądałem na ekran taktyczny. Nie przedstawiało się to wesoło, ale w razie czego jesteśmy w stanie zadać im jakies straty. Tylko po co? Czy miało to sens jakikolwiek? Nie. Dlatego uciekaliśmy.... - Ch'rak... w razie czego przygotuj wyrzutnię rufową..... damy im do myślenia... Moon..... połącz się z Lutzowem i dowiedz się o dalsze wytyczne... Marie, utzrymuj kurs... przygotuj się na manewrowanie i uniki....Zacząłem działać....