Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - Podporucznik Armin

PBF - Podporucznik Armin

Wyświetlanie 15 wpisów - od 511 do 525 (z 1,343 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • I. Thorne
    Uczestnik

- Odczyty Malette są typowe dla poważnie uszkodzonego okrętu. - odpowiedział naukowy.Bez problemu podlecieliścir do Rigela.- Brak oznak zycia na pokładzie. W okolicy nie ma też żadnych statków.

Kaleh
    Uczestnik

- Pełen skan okrętu..... ale nie odpuszczamy okolicy.... postaraj się rozejrzeć czy nie ma tu ukrytych niespodzianek Sverrir.... Ch'rak... daj znać grupie wypadowej by się szykowała, ale nie wkraczamy... poczekamy może Lutzow w końcu doleci....

I. Thorne
    Uczestnik

Lutzow miał przybyc za 7 minut, gdy nagle...- Kapitanie, wykrywam okręt. Będzie w zasięgu za minutę. To Hideki. Leci warp 6, a to jego maksymalna awaryjna prędkość.

Kaleh
    Uczestnik

- Sverrir dokładny skan..... draniowi tak łatwo z nami nie pójdzie... Ch'rak torpedy załadowane?- Taj jest sir!- Marie... w razie czego zadbaj o parę manewrów.... wyszukaj coś ciekawego w taktykach.... Moon.... nadaj wiadomość do Lutzowa, że mamy towarzystwo.... ale powinniśmy sobie poradzić... w najlepszym wypadku jest nas 2 na 1.....

I. Thorne
    Uczestnik

- Cholera, Hideki nadaje wezwanie pomocy. Żąda on nas ochrony!

Kaleh
    Uczestnik

- Na ekran go... przesyłajcie też pełen obraz na Lutzowa, chcę aby wiedzieli co jest grane.. pełna współpraca... Sverrir dorzuć pełen skan ich okrętu...

I. Thorne
    Uczestnik

Gdy wyszedł z warp to momentalnie został wyświetlony na ekranie. Zbliżał się do Polarisa na pełnej impulsowej.- W zasięgu broni za 35 sekund.- Wykrywam nowy obiekt. Klingoński K'Vort. Leci warp 8. Kontakt za 40 sekund.- Hideki ponawia żądanie ochrony.

Kaleh
    Uczestnik

- Niech przestabną p******* tylko niech otworzą kanał! Niech podadzą swój cel i przynależność... poza tym podnieść osłony i zacząć ładować phasery, Ch'rak sprawdź torpedy.... ustawiamy się w szyk defensywny....

I. Thorne
    Uczestnik

Na ekranie pojawił się Kardazjanin.- Kapitan Velek z sił Wolnej Kardazji. Żądamy ochrony Federacji przed klingońskim K'Vortem!

Kaleh
    Uczestnik

Spojrzałem na jego gadzie oblicze i z nienawiścią powiedziałem: - Odmawiam, jesteście statkiem należącym do wrogiego imperium, nie wiążą nas żadne sojusze, a nie otrzymałem żadnych wytycznych w sprawie spotkania z takimi jak wy. Jeżeli chcecie możecvie albo poczekać, albo uciec, albo poddać się i wpuścić na pokład. - Nie mogłem powiedzieć nic innego. Z reguły tak reagowałem na Kardazjan.... w końcu to oni byli odpowiedzialni za większość zła które wydarzyło się w moim życiu. - Daę wam 1 minutę na zastanowienie. - I rozłączyłem połączenie. - Sverrir pełen skan. Ch'Rak, Moon, chcę w każdej chwili mieć gotowe uzbrojenie. Wiem, że to co robimy jest dziwne, ale powiedziałem, że nie zrobię nic na co nie dostanę rozkazu, przynajmniej przez jakiś czas. Wyślijcie zapis wiadomości na Lutzowa i spytajcie o wytyczne. Tylko szybko....

I. Thorne
    Uczestnik

- Wrogie? Przec... - połączenie zostało zerwane.Hideki na pełnej impulsowej wszedł w zasięg uzbrojenia, ale sam nie aktywował broni. Komunikacja miedzy Polarisem a Akirą troche trwał. Rozkaz był prosty: "Chronic Hideki za wszelką cenę".K'Vort wyszedł z warp na granicy zasięgu uzbrojenia.- K'Terk z Klingońskich Sił Obronnych. Żądamy wydania zbrodniarzy wojennych.Jednocześnie na skanerach dalekiego zasięgu pojawiły się 2 kardazjańskie grupy. Każda składała się z 3 Galorów.

Kaleh
    Uczestnik

Moon! Wywołaj mi Kardazjan... Przetrzymamy chwilkę Klingonów...... Oto wiadomość: - Ustawcie się między naszymi okrętami, mamy rozkaz was chronić.... miło mi było poznać pana panie Velek.... Dobra a teraz weźmy się za Klingonów. Daj ich na ekran... Gdy pojawił się już zdziwiony Klingon powiedziałem: - Witam, chorąży Armin z Gwiezdnej Federacji Planet. W czym problem?

I. Thorne
    Uczestnik

- Macie 10 sekund na wydanie Kardazjan. - przerwał połączenie.- Lutzow przybedzie za minutę. Galory kierują się na nas. Kontakt za 48 sekund.

Kaleh
    Uczestnik

- Jesteś w stanie stwierdzić co to za jedne te Galory? Nie chcę wyjść na świnię, ale chcę znać ewentualności.... i za ile będzie Lutzow? Osłony są więc ładujcie uzbrojenie... co robią nasi współtowarzysze?

I. Thorne
    Uczestnik

- Lermontow już wycelował w K'Vorta. Hideki schował sie za nami.- Czas minął, śmierdzące świnie. - na wizje włączył się Klingon. - Przekonacie się o sile... - ktoś mu coś powiedział po klingońsku. Ten zaklął, wydał parę gniewnych rozkazów i przerwał połączenie.K'Vort poderwał sie do lotu i pełną serię z dezruptorów wystrzelił w Lermontowa.K'Vort osłony 100%, wszystkie wyrzutnie załadowaneUSS Lermontow osłony 84%, wszystkie wyrzutnie załadowaneUSS Apgaru osłony 100%, wszystkie wyrzutnie załadowaneHideki osłony 100%

Wyświetlanie 15 wpisów - od 511 do 525 (z 1,343 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram