Forum › Fandom › Sesje RPG, PBF i inne › Star Trek: PBF PL › PBF - Chorąży Griffers
Po wejściu na mostek zostałeś od razu skierowany do gabinetu dowódcy.W środku spotkałeś Kardazianina w randze komandora jedynego który służył w GF popatrzył na ciebie i powiedział - Czekam na wyjaśnienia Chorąży dlaczego jeden oficer GF dryfował w pustce kiedy przylecieliśmy i dlaczego nie nadał pan żadnego sygnału o zaistniałej sytuacji byliśmy o kilka min drogi.
-Błąd w odczytach energii. Wezwanie było by odemnie gdybym dotrzymał w stanie odpowiednim do nawiązania kontaktu. Czuję się odpowiedzialny za tego człowieka... -Facet popatrzył na mnie jakby był on Betazoidem. -Wiem że moje oświadczenie nic nie da, ale jaką kolwiek decyzję pan podejmie przyjmę bez dyskusji. Jednak chciałbym tylko powiedzieć że ja też latał bym w tej pustce jak pan to zwie dwa razy i wiem jak się człowiek wtedy czuje. -Komandora to jakoś nie przekonało. -Chce pan całkowitego raportu z tego wydażenia? Kiedy znaleźliśmy się przy drzwiach do maszynowni, spojżałem na ludzi; chorąży się przytrzymał, porucznik też łapał za jakąś rączkę na ścianie. Nie powiedziałem żeby się przytrzymali, otwożyłem drzwi. Wtedy widziałem porucznika ostatni raz. Nie wiem dlaczego ale nie trzymał się dalej albo ją puścił w momęcie otwarcia albo też wyrwał rączke i wylaeciał razem z nią.
- Niech będzie pełny raport przyśle pan do mnie zanim dotrzemy do układu sol może pan odejść - odpowiedział komandor i zajął się komputerem.Z gabinetu wyszedłeś na mostek było na nim kilku oficerów ale nie zwracali na ciebie szczególnej uwagi.
Spojżałem na tabliczkę dedykacyjną hmmm... USS. Сергеевич Яковлев no z mojego słabego rosyjskiego to USS. Siergiejewicz Jakowlew. Poszedłem do swojej kajuty a po jakiejś godzince skobałem ostatnie słowo: -się tutaj. -Błąd w słowie "system hydrofazowy" -Komputer, zamknij się i prześlij to do komandora. Aha, komputer nazwa statku to? -USS. Сергеевич Яковлев (USS. Siergiejewicz Jakowlew) nazwa pochodzi od Alesandera Siergiejewicza Jakowlewa (ros. Александр Сергеевич Яковлев; ur. 1 kwietnia 1906, zm. 22 sierpnia 1989 w Moskwie) - rosyjskiego konstruktora lotniczego, generała lotnictwa. Od 1935 główny konstruktor biura konstrukcyjnego, w którym do końca lat 30. XX wieku zaprojektowano kilka samolotów, oznaczonych symbolem AIR. W latach 1940-1946 pełnił funkcję zastępcy ludowego komisarza (ministra) przemysłu lotniczego ZSRR. Projektowane pod kierunkiem Jakowlewa samoloty otrzymywały oznaczenia Jak. W biurze konstrukcyjnym Jakowlewa zaprojektowano szereg samolotów, które weszły do użycia w czasie II wojny światowej. Szczególnie znane są tutaj myśliwce Jak-1, Jak-3 i Jak-9, ale także samolot transportowy Jak-6. Taaa. nudne jak... Położyłem się na łóżku i momentalnie usnąłem.
Obudził cię interkom - Chorąży zadokowaliśmy do DS 1 może pan zejść z pokładu rozkazy otrzyma pan od dowódcy stacji. - poinformował cię jakiś oficer z mostka.
-Pobudka umożliwiła mi wymruczenie kilku ordynarnych słów do komputera: -Komenda nie zrozumiana. -Wyszedłem z kajuty i poszedłem do śluzy.Stacja DS 1 pierwsza lepsza konsola: -Gabinet dowódcy, dwa pokłady wyżej. -Po zmaltretowaniu padda stałem przed drzwiami do gabinetu dowódcy. Zadzwoniłem do drzwi.
W środku spotkałeś słynną admirał Jeneway kiedy wszedłeś popatrzyła na ciebie i powiedziała - A tak Chorąży Griffers nieźle narozrabiałeś masz szczęście że to nie ja rozdzielam przydziały wysłała bym cię na Breen oto padd z rozkazami odmaszerować - po wyjściu z pomieszczenia dowiedziałeś się że twój okręt jest w doku 17 w stoczni utopia planitia na orbicie marsa a masz się udać na granicę Romulańską i oddać się pod rozkazy tamtejszego dowódcy.
-Z konsoli dowiedziałem o sklepach do których chciałem zajżeć; po pierwsze musiałem kupić trochę tytoniu a po drugie kota...-Szczerze to kota można szybciej kupić niż dobry tytoń -Po godzinie w kieszeni miałem pudełko świetnego tytoniu do fajki i rudego kota przy boku. Nacinąłem komunikator -Chorąży Griffers do hangaru; macie jakiś wolny prom?
- Nawet jak mamy to bez wyraźnego rozkazu nie możemy go udostępnić bez rozkazu - po czym się rozłączył.
-Dupki... .... dobra..... pójdę do baru . -Dałem kotu wołowinę z obiadu, i poszedłem na kieliszek.... no może dwa. -Syntochol jest dobry kiedy pije się go z kimś. Podeszłem do barmana. -Są wolne holokabiny?
- Tak 4 jest wolna ale tylko na godzinę potem jest rezerwacja - odpowiedział barman sprawdzając uprzednio dane w komputerze.
-Dobrze. Na całą godzinę. Macie programy z symulacjami walk okrętów?
- Tak oczywiście komputer posiada listę w pamięci proszę sobie wybrać w kabinie.
-Dobrze. Holokabina: -Komputer bitwa pomiędzy czterema statkami.... Oponenci jeden hideki i jeden romulański Bird of Prey. Ja jako dowódca Mirandy USS. Fierro przyjaciel okręt klasy Ambasador USS. Spock