Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - Chorąży Griffers

PBF - Chorąży Griffers

Viewing 15 posts - 31 through 45 (of 713 total)
  • Author
    Participant

- Jakiś patrolowy polaris nawet nie wiem jak się nazywa ale jak pan chce mogę sprawdzi - odpowiedziała kadetka sterująca promem grzebiąc przy konsoli po czym odpowiedziała - to USS Natu są tu na wypadek dalszych problemów z głównym komputerem.Lot miał trwać około 13H po drodze mieliście odstawić chorążego na jeden z przekaźników podprzestrzennych i zabrać jego poprzednika a także wyładować zapasy.

lszekg
    Participant

Lot dłużył się niemiłosiernie. Jedyną do tej pory atrakcją przerywającą cichość kosmosu był przesłane na przekażnik informacji -Tu prom Betty 2. Wieziemy wam zapasy i człowieka. W końcu przyszedł krótki sygnał potwierdzający odebranie wiadamości. Postanowiłem się odezwać: -Jak się nazywasz? -Zapytałem pilotki.

Pitmistrz
    Participant

Akurat wychodziliście z warp pilotka odpowiedziała - Julia Mic - ale przerwała patrząc na przestrzeń przed promem znajdował się tam przekaźnik do okoła którego orbitował okręt Klasy Constitution a raczej jego resztki nie posiadał gondol a spodek i część maszynowa były osmalone na czarno.

lszekg
    Participant

-Porucznik otworzył szeroko oczy, podszedłem do konsoli naukowej -Nie wykrywam żadnych form życia na pokładzie. -Mruknąłem. Kadetka jęknęła, tylko ja porucznik i drugi chorąży nie okazaliśmy żadnych uczuć. -Skanery wachadłowca nie są dokładne i być może nie przebiły się przez pancerz. -Próbowałem uspokoić pilotkę. -W każdym bądź razie nie chciał bym żeby to był mój okręt. -Spojrzałem na okręt pancerz? Tu nie ma pancerza. Patrzyłem na czarne rysy biegnące po kadłubie od spodka do gondoli, od gondoli do hangaru, od hangaru do spodka.

Pitmistrz
    Participant

- Przekaźnik nie odpowiada próbowałam także wywołać Constitutiona ale nic mam za to słabe odczyty energii z okolic maszynowni niestety zieje tam ogromna dziura. - Wyglądało że ty tutaj dowodzisz może nie byłeś najwyższy stopniem ale jako jedyny byłeś z sekcji czerwonej.

lszekg
    Participant

-Czy może podlecieć pani bliżej. -Porucznik spojrzał na mnie wzrokiem pod tytułem "A co? Ty tu dowodzisz?" -Przepraszam pana ale pan przyda się jako lekarz a nie jako dowódcca. Mamu na tym stateczku promień trakcyjny? Jeśli tak złapać w okolicach tej dziury po złapaniu, wystrzelić w nią torpedą o minimalnym ustawieniu to powinno rozruszać rdzeń i pola siłowe. Tylko proszę walić w dziurę! -Powiedziałem przyglądając się schematom okrętu. -Rdzeń jest za ścianą i polem magnetycznym to pewnie z tąd te odczyty energii. -Prom zbiżył się do statku. -Dobra promień na mój znak 3,...... 2,..... znak!

Pitmistrz
    Participant

- Mamy promień trakcyjny ale nas prom nie ma torped mamy tylko nisko energetyczne fazery.

lszekg
    Participant

-Fazery pełna moc! Strzelać jakiś metr od krawędzi, ale najpierw deflektor na mój znak 3...., 2....., 1.... Znak!

Pitmistrz
    Participant

Kadetka popatrzyła na ciebie ze zdziwieniem - Ale co mam zrobić z deflektorem?

lszekg
    Participant

-Do cholery odpalić go! A co wyrzucić !?

Pitmistrz
    Participant

Kadetka wykonała rozkaz promienie wystrzeliły i uderzyły we wrak ale tylko odleciało kilka kawałków poszycia i okręt spadł na niższą orbitę do okola przekaźnika.Jeszcze jeden taki wyczyn i okręt uderzy w przekaźnik wskazywały czujniki.

lszekg
    Participant

-No tak... to się udawało z cięższymi klasami ale nie z tą.... -Trzeba tam się przesłać. -Oznajmiłem. -Czy na tym promie są ręczne fazery? -Podszedłem do replikatora -Płytki metalowe i zgrzewacz.

Pitmistrz
    Participant

Komputer poinformował cię że replikatory nie mogą wytwarzać tego typu rzeczy.Tymczasem kadetka podała ci fazer.

lszekg
    Participant

-Komputer szansa przesłania do pomieszczenia na statku wypełnionego powietrzem z dopuszczalnym błędem o 3,5% ?

Pitmistrz
    Participant

- Szansa sukcesu wynosi 99.9%.

Viewing 15 posts - 31 through 45 (of 713 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram