Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - Chorąży Griffers

PBF - Chorąży Griffers

Wyświetlanie 15 wpisów - od 646 do 660 (z 713 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • lszekg
    Uczestnik

Przełknąłem ślinę. Kiwnąłem głową na innych. Zamierzałem dostać się do nadajnika, nadać krótką wiadomość "BORG" i, jeśli się uda, zniszczyć nadajnik. Potem trzeba już było tylko uciec. Jeśli nas ignorują, na razie będzie dobrze.

Pitmistrz
    Uczestnik

Szybko pokonywaliście kolejene sekcje zajęte przez Borga który nadal was ignorował.Kiedy zaczęliście się zbliżać do nadajnika usłyszeliście strzały z fazeruw najwyraźniej ktoś się jeszcze bronił.

lszekg
    Uczestnik

Jeśli to ci z nadajnika, to trzeba będzie zlikwidować nacierających. Jeśli nie... no cóż i tak będziemy dla niego teraz wyższym priorytetem.

Pitmistrz
    Uczestnik

Szybko ruszyliście w kierunku odgłosów wystrzałów.Na miejscu zastaliście 2 naukowców cofających się przed borgiem i bezskutecznie do niego strzelającymi najwyraźniej zaadaptował się już do modulacji.Kiedy jeden z kadetów strzelił do człona ten zawrócił i ruszył na was, jednocześnie z bocznego korytarza wyszedł inny człon i zasymilował jednego z kadetów po czym ruszył na ciebie.

lszekg
    Uczestnik

Uskoczyłem w jakieś bezpieczne miejsce, po czym wystrzeliłem do borga i zasymilowanego kadeta.

Pitmistrz
    Uczestnik

Wszyscy się rozpierzchli i zaczęli strzelać kadet umarł od twojego strzału, Borg zdążył się rzucić na taktycznego zanim umarł od strzału inżyniera który wcześniej szybko coś grzebał w fazerze.

lszekg
    Uczestnik

Wymierzyłem w drugiego człona, modląc się by modulacja zadziałała.-Nadaliście do floty?! Taktyczny?! Żyjecie?!

Pitmistrz
    Uczestnik

Tarcza ochroniła człona przed promieniem fazera ale ten zamiast zająć się asymilacją stracił zainteresowanie wami i zaczął się oddalać.Wasze zdziwienie jeszcze nie minęło kiedy z komunikatora rozległo się - Tutaj I.S.S Tiberius do wszystkich żołnierzy imperium podajcie swój status.

lszekg
    Uczestnik

Tiberius, Tiberius, TIBERIUS!! Ta jedna myśl kołatała mi w głowie. -Tu chorąży Griffers, Tiberius dzięki bogu! Zostaliśmy otoczeni prosimy o pomoc i transport!

Zara, zara... imperium?

Pitmistrz
    Uczestnik

Po chwili pojawiłeś się razem ze swoimi ludźmi na płycie transportera.Ale to co zobaczyłeś zaskoczyło cię jeszcze bardziej niż Borg w odwrocie.Ludzi patrzący na ciebie nie mieli mundurów federacji a na ścianie nie było loda ZFP tylko ziemia przebita mieczem.

lszekg
    Uczestnik

Czyżby jakaś wolna organizacja? O w mordę... wywiad... albo gorzej... Sekcja Oj tak tak... słyszało się historie o organizacji, której nie ma, ludziach, którzy nie istnieją i tych wszystkich tajemniczych morderstwach bez sprawców. Główna pożywka tych wszystkich brukowców i kadetów na bani...

-Sir... czy pan to... to...

-Widzi?

-No...

-Uszczypnąć?

-Nie sir....

-Przepraszam... ale był tu jeszcze okręt klasy oberth.. ewakuował się. Macie może jego załogę?

Pitmistrz
    Uczestnik

Zdziwienie na twarzach twoich gospodarzy zdążyło już ustąpić a zastąpiła je wycelowana w was broń - Cisza ja tutaj zadaje pytania - powiedział jeden z ludzi - gadać kim jesteście i co robicie w przestrzeni imperium terrańskiego?

lszekg
    Uczestnik

-Imp..impp...imperium?! To... znaczy... jesteśmy.... y... no... handlowcami... przewoziliśmy......

-Sprzęt naukowy

-Na złomowanie ma się znaczyć...

-Warto parę grosza zarobić

-Właśnie, właśnie

Co za Imperium Terrańskie? A ja co? Admirał Archer?

Pitmistrz
    Uczestnik

- Kłamiesz wasza jednostka nas zaatakowała a tej waszej stacji nie powinno tutaj być, zabrać ich - powiedział powiedział inny człowiek a po chwili zostaliście brutalnie zaprowadzeni do celi.O dziwo nie odebrano wam komunikatorów najwyraźniej nie wiedzieli co to jest.

lszekg
    Uczestnik

-Ej! Ej... to jeszcze nie wszys.... Psia jego mać! -Spojrzałem na komunikator. -Będzie można bez zauważenia? -Jęknąłem cicho w przestrzeń.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 646 do 660 (z 713 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram