Forum Trek.pl Newsy Fantastyka Nowy film Mortal Kombat

Nowy film Mortal Kombat

Viewing 11 posts - 76 through 86 (of 86 total)
  • Author
    Participant

Dreamweb said

Nie wiem czy najlepsza ekranizacja gry, ale na pewno jedna z lepszych

W jakich tytułach widziałbyś konkurencję do miejsc na podium?

Smok Eustachy said

o to chodzi w sumie

Cóż... Z jednej strony chwaliłem wielokrotnie "Śmierć Luke'a Skywalkera" Nadiru, więc nie zaprzeczę, że da się takie motywy b. dobrze podać. Z drugiej... Jakoś dość mam obecnej mody na uśmiercanie starych bohaterów. Pozwólmy może być im wiecznie... jeśli nie młodymi, to w sile wieku, świadomość ich śmiertelności zostawiając sobie gdzieś tam w tyle głowy (na tej zasadzie duch Luke'a w "Legacy" nie razi, choć doskonale wiadomo, co oznacza). Choć - z trzeciej - zgony Kenobiego i Yody oglądaliśmy zanim na dobre poznaliśmy ich życie, i jakoś wszystko potem grało przy odbiorze PT i CW/TCW...

Pałeczkę powinien przejąć Grogu

I znów zabetonować scenę na niemal tysiąc lat, jak jeden bardzo znany przedstawiciel tego samego gatunku? 😉 😉 😉

Dreamweb
    Participant

W jakich tytułach widziałbyś konkurencję do miejsc na podium?

Ciężko powiedzieć, bo za wielu nie widziałem. Sonic był niezły, ale jednak gorszy. Tomb Raidera nie widziałem żadnego, ale chętnie kiedyś obejrzę, zarówno stare jak i reboot.

Smok Eustachy
    Participant

I znów zabetonować scenę na niemal tysiąc lat, jak jeden bardzo znany przedstawiciel tego samego gatunku?

Niech betonuje...

Q__
    Participant

Ciężko powiedzieć, bo za wielu nie widziałem.

A widziałeś "Silent Hill" i "Resident Evil"? Jeśli tak - co o nich sądzisz?

Smok Eustachy
    Participant

Silent Hill to horror?

Q__
    Participant

Si. 😉

Smok Eustachy
    Participant

To nie pacze

Dreamweb
    Participant

A widziałeś "Silent Hill" i "Resident Evil"

Nie, ale myślę że mogłyby mi się spodobać, bo lubię horrory. Zresztą reżyserem większości filmów RE jest reżyser pierwszego MK. 🙂

Smok Eustachy
    Participant

RE to nie jest horror

Q__
    Participant

Smok Eustachy said

To nie pacze

A czytywałeś grzędowiczowe opowieści o tzw. Charonie ("Popiół i kurz")? Jeśli Ci się podobały, to i "S.H." możesz polubić. Klimat/setting podobny, J.G. z gry rżnął 😉 .

Dreamweb said

Nie, ale myślę że mogłyby mi się spodobać, bo lubię horrory.

To sięgnij w wolnej chwili.

reżyserem większości filmów RE jest reżyser pierwszego MK. 🙂

Wiem 😉 . Nawiasem: "Event Horizon"* też jego.

* To już nie według gry, choć mówi się o inspiracjach DOOMem i WH40k.

Q__
    Participant

W planowanym sequelu nowego "MK" pojawią się Johnny Cage (w tej roli nasz stary znajomy 😉 Karl Urban), Kitana i Jade:
    https://www.hollywoodreporter.com/movies/movie-news/mortal-kombat-2-adeline-rudolph-kitana-sequel-new-line-1235500960/

Viewing 11 posts - 76 through 86 (of 86 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram