Forum Fantastyka Star Trek Ulubiona rasa

Ulubiona rasa

Wyświetlanie 15 wpisów - od 106 do 120 (z 197 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Manul
    Uczestnik

Witaj w klubie madzika31.Tak swoją drogą chciałabym zobaczyć trekkie, który by powiedział: Nie, nienawidzę Spocka. Wkurza mnie i w ogóle pozbyłbym się go ze ST.Tacy istnieją?

Jamjumetley chyba kiedyś napomknął, że nie przepada za Wolkanami, ale mu to wybaczamy... 😀

Manul
    Uczestnik

Ale nie przepada za Wolkanami nie oznacza, że nie lubi Spocka. Parafrazując pewnego osła.Spock jest jak kremówki. Słyszałaś, żeby ktoś kiedyś powiedział, ej stary nie lubię kremówek.A teraz Jamjumetley wyskoczy: JA NIE LUBIĘ KREMÓWEK!No wiesz co Jamjumetley...

Match
    Uczestnik

Osobiście, nie lubię kremówek.

Jamjumetley
    Uczestnik

NIE! Spock nie jest jak kremówki!Dzięki, że wybaczacie, ale Vulcanie mnie irytują... Spock może trochę mniej. Mimo to, jakoś do mnie nie przemawia. Może gdybym wiedział, co w nim jest takiego, że panny za nim si... latają...

Bo my lubimy takich, co nas nie chcą... 😀 Takie jesteśmy.A na serio? To powyższe to może, natomiast, żeby opisać dlaczego to... No jest kilka powodów. Podświadomość u kobiet działa tak, że my tych "popsutych" chcemy "naprawiać". Zwłaszcza emocjonalnych popaprańców...

Manul
    Uczestnik

Bo Spock nigdy nie traci głowy w nawet najbardziej szalonych sytuacjach. I to jest to.Ja tam nie lubię emocjonalnych popaprańców. Niech się sami naprawiają.

Barusz
    Uczestnik

A na serio? To powyższe to może, natomiast, żeby opisać dlaczego to... No jest kilka powodów. Podświadomość u kobiet działa tak, że my tych "popsutych" chcemy "naprawiać". Zwłaszcza emocjonalnych popaprańców...

Gdyby to była bezwzględna reguła, prawdopodobnie musiałbym się odganiać od top-modelek ostrym narzędziem...

Ale, ale, ale, przecież Spock był najbardziej wolkańskim z Wolkan, wzorem, legendą. I to już w czasie akcji TOSa. Nie był, w każdym razie nie uchodził za popaprańca emocjonalnego.

Match
    Uczestnik

Bo Spock nigdy nie traci głowy w nawet najbardziej szalonych sytuacjach.

Czyżby?

Dołączona grafika

Manul
    Uczestnik

Pomińmy te momenty milczeniem.Tak samo proszę nie wspominać o tym gdy został naćpany przez pewną blondynkę.

Lo'Rel
    Uczestnik

Tak samo proszę nie wspominać o tym gdy został naćpany przez pewną blondynkę

Eviva, kiedy tego dokonałaś :P:P:P co na to Jim???

O fuj, nienawidzę kremówek :/

Ale Spocka to i owszem.

Zuza
    Uczestnik

Ale jakiego typu kremówka??

(...)

Ale, ale, ale, przecież Spock był najbardziej wolkańskim z Wolkan, wzorem, legendą. I to już w czasie akcji TOSa. Nie był, w każdym razie nie uchodził za popaprańca emocjonalnego.

Ale rzecz w tym, że na wzorce ludzkie jest "popaprany", gdyż był tym "najbardziej wolkańskim z Wolkan". Jak pamiętasz nie do końca i czasami tracił kontrolę. Wiem, że przy okazji substancji odurzających różnego typu, lecz te substancje tylko pokazały to, co siedzi u niego w w duszy. Nie wpłynęły na rodzaj emocji. Przynajmniej tak mi się wydaje.

madzika31
    Uczestnik

Ja właśnie uwielbiam jak Spock pokazuje swoje prawdziwe emocje , ale umiał być do końca oponowany np. jak Spock umiera w Star Trek II wypowiada takie słowa " Potrzeby większości są ważniejsze niż potrzeby kilku lub jednostki " . Moim zdaniem jest przeciwnością Kirka , dlatego tak do siebie pasują , ponieważ się uzupełniają . 🙄

zdarom
    Uczestnik

Ale jakiego typu kremówka??

Każdego 🙂

Potrzeby większości są ważniejsze niż potrzeby kilku lub jednostki " . Moim zdaniem jest przeciwnością Kirka , dlatego tak do siebie pasują , ponieważ się uzupełniają.

Czyżby jakieś insynuacje? 😆

Wyświetlanie 15 wpisów - od 106 do 120 (z 197 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram