Forum Fantastyka Star Trek Ulubiona rasa

Ulubiona rasa

Viewing 15 posts - 16 through 30 (of 197 total)
  • Author
    Participant

Ew volkanki, ale przy ich stopniu uemocjonalnienia to bym ie zestarzal zanim zakonczyla by sie gra wstepna 😀

To moze romulanki, tylko ze one maja zmienne humory i moze sie zle to skonczyc 😉

Slawek
    Moderator

To moze romulanki, tylko ze one maja zmienne humory...

Nie tylko one takie mają... 😉 nie tylko one..

Piotr
    Keymaster

A na drugim miejscu ostatnio znajdują się trochę inni szpiczastousi, a to za sprawą [...censored by Tal Shiar...].  😉

Jako ze mam dostep do tajnych informacji, to moze zechcesz zdradzic, co tam zostalo ocenzurowane? 😉

Gosiek
    Participant

FO, skoro masz dostęp do tajnych archiwów, to powinieneś już wszystko wiedzieć - zwłaszcza Ty. 😉 A jeżeli potrzebujesz pomocy w poszukiwaniu odpowiedniej teczki osobowej... ja ją chyba zabrałam ze sobą, więc z tym może być mały problem. 😛

fluor
    Keymaster

Ew volkanki, ale przy ich stopniu uemocjonalnienia to bym sie zestarzal zanim zakonczyla by sie gra wstepna 😀

To wszystko zależy od tego czy gra wstępna jest logiczna 😉

Reyden
    Participant

pozatympewnie raz na 7 lat 😀 😀 😛 😛 😆 😆

fluor
    Keymaster

LOL pewnie tak 🙂 czy kobiety wolkańskie też mają ponfar? Bo chyba nie, więc niedziwne, że tylu półwolkanów chodzi po tym wszechświecie 😛

Dalek
    Participant

LOL pewnie tak 🙂 czy kobiety wolkańskie też mają ponfar? Bo chyba nie, więc nie dziwne, że tylu półwolkanów chodzi po tym wszechświecie 😛

Entek na próbował udowodnić, że tak. A ja im 😛 pokazuje.

Toreth
    Participant

czy kobiety wolkańskie też mają ponfar?

Zdaje się, że Spock kiedyś tłumaczył, że nie mają, więc tylko faceci mają tak kijowo 😛 A może to nie był Spock, nie pamiętam.

Moje ulubieńce to Romcie i Kardasie.

fluor
    Keymaster

Hehe... kolejna zwolenniczka romulan... ;o jakoś tak ostatnio coraz bardziej nam się romulanizuje to forum 😛 Nie rozumiem, co jest fajnego w tej rasie, która w zasadzie niemal zawsze przegrywa w starciu z dzielną Federacją 😛

Toreth
    Participant

Hehe... kolejna zwolenniczka romulan... ;o jakoś tak ostatnio coraz bardziej nam się romulanizuje to forum 😛  

Nie rozumiem, co jest fajnego w tej rasie, która w zasadzie niemal zawsze przegrywa w starciu z dzielną Federacją 😛

Dobra dobra, znasz mnie nie od dziś 😛 I wiesz, że ta Romcia rzadko przegrywa... 8)

Właściwie to zapomniałam napisać, że Vulcanie (wybaczcie, ale nigdy nie zaakceptuję tego dziwnego spolszczenia 😕 ) też należą to moich ulubieńców. Spock rulez!

fluor
    Keymaster

Dobra dobra, znasz mnie nie od dziś  😛  I wiesz, że ta  Romcia rzadko przegrywa...  8)

Z tym się zgodzę, ale uogólniam też na innych użytkowników i tę modę na romulan. Czyżby wpływ ST:Nemesis?? 😉

Spock rulez!

A Spock wcale nie był Wulkanem, Wolkanistą, Wulkanitą tylko pół człowiekiem i pół Vulcanem 😀

Toreth
    Participant

Dobra dobra, znasz mnie nie od dziś  😛  I wiesz, że ta  Romcia rzadko przegrywa...  8)

Z tym się zgodzę, ale uogólniam też na innych użytkowników i tę modę na romulan. Czyżby wpływ ST:Nemesis?? 😉

Bardzo możliwe, bo faktycznie wysyp był na nich niesamowity. Ja Nemesis znam, że się tak wyrażę, od drugiej strony - nie mogłam się doczekać tego filmu, bo był z zaniedbywanymi nieco przez twórców Romulanami.

Spock rulez!

A Spock wcale nie był Wulkanem, Wolkanistą, Wulkanitą tylko pół człowiekiem i pół Vulcanem 😀

Ale bardziejowaciej Vulcanem... przynajmniej tak się poczuwał 😛

AHM
    Participant

Wolkanie, nasi najlepsi i najwierniejsi przyjaciele. Czasem to wygląda jak inteligentny pies i jego roztargniony pan. I ta ich logika ciekawa sprawa. Tylko że ludzie się nie zmieniają a wolkanie tak. Porównując postać T’Pol z Tuvokim, trochę za dużo różnic, na przełomie lat. Piękna komandor ląduje w łóżku z Trip’em. leci na Reed’a. A w odcinku „twilight” sielanka z Archerem. Delikatnie mówiąc nie kontroluje swoich emocji. A Tuvok proszę 7 lat bez kobiety, ba nawet żadna się nie zainteresował, no może malutki incydencik z Ness.

Gosiek
    Participant

Ja bym uważała z tym porównaniem do psa (nawet bardzo inteligentnego) 😈 i jego pana. Nawet Wolkanie mogą być niemili, zwłaszcza, że jest to rasa dosyć szowinistyczna i mająca o sobie wysokie mniemanie. A pozorny brak uczuć nie musi oznazać braku poczucia godności osobistej.

A co do tego czy Wolkanie się zmieniają czy nie, to polecam topic Ehh ci Wolkanie..., w którym dosyć szczegółowo są omówione różnice między Wolkanami z czasów Entka a tymi z TOSa i późniejszych treków. Imho to po prostu kolejny entkowy burak i tyle. A zresztą w jednym z ostatnich odcinków ENT dziwne i niewolkańskie zachowanie T`Pol zostało wyjaśnione. I to w raczej mało trekowy sposób. 👿

Viewing 15 posts - 16 through 30 (of 197 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram