Forum › Fantastyka › Star Trek › Ulubiona rasa
Volkanie logiczne myślenie, tłumienie emocji, długo żyją, spokojni i Borg ta ich technologia, podróże w czasie, asymilacja z zwłaszcza mam słabość do Królowej Borga a z Volkan to T'Pol.
Volkanie logiczne myślenie, tłumienie emocji, długo żyją, spokojni i Borg ta ich technologia, podróże w czasie, asymilacja z zwłaszcza mam słabość do Królowej Borga a z Volkan to T'Pol.
No to witaj w klubie miłośników Wolkan. Ja co prawda wolę Spocka niż T'Pol, ale trudno, żebym kochała się w dziewczynie, kiedy jestem 100% hetero.
choć co do Wolkan wydaje mi się, że podobnie może potoczyć się ludzka ewolucja (w kierunku istot do nich podobnych).
Tyle, że Volkanie ewoluowali z kotowatych stąd spiczaste uszy i wygięte brwi. Kiedyś czytałem, że w dalszym toku ewolucji, ludzie będą zupełnie łysi, co wynika z szeroko pojętego rozwoju syntetycznego. Ale tak, zdecydowanie lubię Volkan, szczególnie tych z Enterprise, są tacy niejednoznaczni. Poza tym Andorianie i Trille naturalnie 🙂
Ja najbardziej lubię Hirogenów, bo mimo bardzo wysokiej technologii pozostali łowcami, a ludzie stali się strasznie leniwi i wychuchani.P.S. Ciekawe jak wyglądają Hirogenki.
Romulanie, Ferengi(DS9), Kardasjanie(DS9), Klingoni, , Trill( Jadzia Dax) BORG BORG BORG !!! ---- asymilacje, ich okręty (sześcian, kula)--- a zwłaszcza ich powitanie i ten zabójczy głos !!! We are the Borg.Your life as it has been is over.We will add your biological and technological distinctiveness to our own. Your culture will adapt to service us. Resistance is futile."
Ferengi z DS9 ich podstępy, zagrywki, nielegalne transakcje, zasady zaboru i interesujące życie, Trile za symbiont, Wolkanie(Spock) Borg za wzbudzanie strachu w innych gatunkach podczas asymilacji !!
Dołączam do miłośników Wolkan! Uwielbiam Spocka, choć muszę przyznać, że ambasador Soval też jest niczego sobie 🙂 Druga rasa, którą zawsze lubiłam to Kardazjanie. To chyba tak dla równowagi...;-)
Dołączam do miłośników Wolkan! Uwielbiam Spocka, choć muszę przyznać, że ambasador Soval też jest niczego sobie 🙂 Druga rasa, którą zawsze lubiłam to Kardazjanie. To chyba tak dla równowagi...;-)
Mar, buzi! Kimkolwiek jesteś, za ciepłe słowa o Spocku i Sovalu już Cie lubię!
Mar, buzi! Kimkolwiek jesteś, za ciepłe słowa o Spocku i Sovalu już Cie lubię!
Tak Spock jest super !!!
Andorianie z Entka ---> świetny Schran, lubie także Wolkan i Klingonów
A ja najbardziej lubię zielone niewolnice z Oriona ;D Poza nimi prawie każda rasa ma w sobie coś fajnego. Klingoni - odważni, wojowniczy, honorowi. Romulanie - zaawansowani technologicznie, przebiegli. Borg - budzi strach (przynajmniej początkowo). Andorianie - wredni (ale w taki pozytywny sposób). Tribbles wydają fajne dźwięki :), Q - kto nie chciałby mieć takich mocy... 8472 - "ktoś silniejszy niż Borg?"Vulcanie czasem mnie denerwują.Kazoni - tacy trochę zacofani
A tak swoja drogą to Kazoni są dziwni bo latają z planety na planetę a za beczkę wody zrobią prawie wszystko.
Klingoni. Podoba mi się ich ,,honor'' ( Bardziej honorowe jest rozwalenie statku od podbicia planety)."Nothing is more honorable than victory".
Ja tam się za bardzo wyróżniać nie lubię i powiem, że miłością szczerą darzę Vulcan, a dokładnie to tylko tych połowicznych, a dokładnie to Spocka. Borgowie też są spoko, ale nie pojawił się dla mnie żaden odpowiedni bodziec (jakim jest dla niektórych Siedem :>) by polubić ich bardziej.Chociaż ta Siedem też jest niczego sobie... Ale o czym ja myślę, przysięgłam wierność Spockowi.