Forum Fantastyka Star Trek Star Trek XII

Star Trek XII

Wyświetlanie 15 wpisów - od 106 do 120 (z 256 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Jamjumetley
    Uczestnik

I sorry ale kapitan okrętu gwiezdnego nie powinien zachowywać się jak nastolatek. A puszy sie przy nim i daje wręcz sobą manipulować.

Wszystko zależy od tego, co go tak wkurzyło. Ludzie często działają pod wpływem emocji. Doświadczenie przychodzi z wiekiem.

Mam wrażenie, że w tej krótkiej scenie to Harrison kontroluje sytuacje, pomimo aresztu.

A widziałeś może The Dark Knight, Avengers i/lub Skyfall? 😉

Barusz
    Uczestnik

...Milczenie Owiec i filmy o Norymberdze 😉

Lo'Rel
    Uczestnik

Milczenie Owiec klasyk nad klasyki ;)Celowo użyłem stwierdzenia "mam wrażenie", bo nie chcę wyrokować po minutowej scenie całego kontekstu.Jam, dla ścisłości, nie, nie widziałem żadnego z tych filmów. Co nie znaczy, że nie kumam analogii 😉

Jamjumetley
    Uczestnik

Jam, dla ścisłości, nie, nie widziałem żadnego z tych filmów. Co nie znaczy, że nie kumam analogii 😉

W każdym z tych filmów, czarny charakter zostaje złapany, ale okazuje się, że wizyta w areszcie jest częścią większego planu. Do tego wszystkie filmy które wymieniłem powstały na przestrzeni kilku ostatnich lat.

Teraz dorzućmy jeszcze scenę ze Star Trek:

Nie dość, że scenografia we wszystkich filmach jest podobna, jest jeszcze jedno podobieństwo: ostatecznie osadzony ucieka 😉

Lo'Rel
    Uczestnik

okazuje się, że wizyta w areszcie jest częścią większego planu.

Dlatego pisałem, że łapię co masz na myśli 😉

Nie widziałem, nie znaczy, że nie znam fabuły. Z resztą przy okazji to kolejny dowód na to, że scenariusze są te same, zmienia się tylko lista płac 😉

mad
    Uczestnik

a ja z innej beczki, wiem że będzie odpowiedni temat stworzony ale i tak chcę wcześniej wiedzieć czy ktoś jest Wrocławia i wybiera się na ST XII, (z żoną nie pójdę, a ze znajomych trekerów nie mam)

Slawek
    Moderator

Ja to w ogóle się obawiam, że nie przyjdzie mi zobaczyć ST w kinie jeśli się okaże, że grana będzie tylko i wyłącznie wersja 3D.

Piotr
    Klucznik

Też mam taką obawę...

Jamjumetley
    Uczestnik

Na stronie stacji radiowej WQXR posłuchać można wywiadu z kompozytorem - Michaelem Giacchino, poprzeplatanego muzyką ze STID.

Podoba mi się kawałek klingoński 🙂

Lo'Rel
    Uczestnik

Właśnie sobie zacząłem słuchać, ale jeśli jet to ten motyw co w scenie "will fit" to jestem na tak 😉

Beret
    Uczestnik

Nikt nie załatwi jakiejś przedpremiery?? Wybrałbym się z kolegami 😛 Pamietam na ST:Nemesis udało Nam się załąpać z pokaźną liczbą osób i ugadać przedpremiere (znaczy ja tylko na nią poszedłem). Wiem, że inne czasy i film inaczej odbierany to i o wykombinowanie przedpremiery trudniej ale może ktoś coś Wie 🙂

Lo'Rel
    Uczestnik

Wiem, że inne czasy i film inaczej odbierany to i o wykombinowanie przedpremiery trudniej

Wszystko w temacie.

Na Star Treka w tamtym kształcie trzeba było szukać ludzi. Na tego Treka chętni się znajdą tak czy owak.

Match
    Uczestnik

http://dailycurrant.com/2013/05/16/ann-cou...any-minorities/

Conservative commentator Ann Coulter walked out of a screening of Star Trek: Into Darkness last night, saying that the science fiction adventure had "too many minorities."

Dalek
    Uczestnik

A tymczasem są już cam ripy w internetach ;P

Aldaron87
    Uczestnik

A tymczasem są już cam ripy w internetach ;P

Oglądnąłem sobie właśnie taką wersję bo na lepszą ten tworek nie zasługuje i stwierdzam że potwierdziło się to co wielu o Abramsie i jego przydupasach sądzi że są na tyle bezczelni by ruszać legendę "zemstę Khana" i na jej plecach dążyć do sukcesu. Zaprawdę nie rozumiem mówiono że nowe uniwersum będzie inne a tu proszę robią kolejny remakę. :[

Wyświetlanie 15 wpisów - od 106 do 120 (z 256 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram