Forum Fantastyka Star Trek Star Trek XII

Star Trek XII

Wyświetlanie 15 wpisów - od 91 do 105 (z 256 w sumie)
  • Autor
    Wpisy

https://www.youtube.com/watch?v=Hq9uXOWOqaQ

Łiii... mają pasy, a to ciekawe.

NOWY KLINGON! Prawie jak Hellboy.

Dołączona grafika

I to g****o z g********i aktorami ma byc trekiem? Za takie cos powinno sie karac...

Dalek
    Uczestnik

Pacz, a to pieniądze zagłosowały za tym, że nowy trek tak wygląda.

Lo'Rel
    Uczestnik

A mówcie co chcecie, ale w tej scenie czuć ten fajny klimat oryginalnych części filmowych.

Odnośnie sceny Kirk vs Harrison. Niestety ale Jim wypada bardzo blado przy niezwykłym Harrisonie. Jak szczyl.

Jamjumetley
    Uczestnik

A mówcie co chcecie, ale w tej scenie czuć ten fajny klimat oryginalnych części filmowych.

Masz rację! Jak nic - Return of the Jedi.

Ten klingon mógłby byc kosmita z filmu "Mój własny wróg" a nie klingonem..

I. Thorne
    Uczestnik

Masz rację! Jak nic - Return of the Jedi.

Nie rozumiem tej sceny, dlaczego oni pilotuja recznie? Co kompy sterujące im wysiadły? Przecież na automatyce nawet by ich nie drasneło. A gdyby komputer przewidział, że nie uda sie to bym im nie pozwolił wlecieć...

Barusz
    Uczestnik

Zazwyczaj pilotowali promy ręcznie gdy potrzebna była precyzja. Choćby Ro w przedostatnim odcinku TNG, Kim i Chakotay w odcinku Voya w alternatywnej rzeczywistości, w której załoga zniknęła itd. Skąd pomysł, że automat jest precyzyjniejszy? Pewnie po prostu nie jest 😉 Promy nie maja czujników po bokach, by unikać zderzeń.

Jamjumetley
    Uczestnik

A gdyby komputer przewidział, że nie uda sie to bym im nie pozwolił wlecieć...

No, właśnie. Może po prostu komputer leciałby zbyt bezpiecznie i nie pozwalałby na odważne manewrowanie.

Airbus vs Boeing 😀

The D
    Uczestnik

Zazwyczaj pilotowali promy ręcznie gdy potrzebna była precyzja.

Ba, w TNG "Booby Trap" wręcz ich ciarki przechodzą na myśl o oddaniu manewrowania Entkiem automatowi. Może to przez złe wspomnienia z M5 (TOS "The Ultimate Computer")?

Lo'Rel
    Uczestnik

Dobra, a ktoś zwrócił uwagę na muzykę w tle? Klingońskie motywy?

Romek 63
    Uczestnik

Odnośnie sceny Kirk vs Harrison. Niestety ale Jim wypada bardzo blado przy niezwykłym Harrisonie. Jak szczyl.

Niestety odniosłem to samo wrażenie 😐

Match
    Uczestnik

No sorry, róznica klas Cumberbatch - Pine jest nie do przeskoczenia :rotfl:

Barusz
    Uczestnik

@ The D - Nie, no, zwyczaj był taki, że promy były na autopilocie, by nie być gołosłownym, choćby na początku DS9: Chimera, DS9: Heart of the Stone, TNG: Parallels i 10 000 innych. Wtedy, gdy potrzebowali precyzji, wtedy przechodzili na ręczne. Całe statki też mogły lecieć na automatycznym (VOY: One), ale to robili rzadko.@ Aktorstwo - A ja się wyłamię 😉 C jest przekombinowany, podnosi paluszek i mówi coś napuszonym tonem, P zachowuje się jak nastolatek miotany emocjami, tak jak powinien.

Lo'Rel
    Uczestnik

Mi się właśnie C wydaje dość ascetyczny, pewny siebie i pełny wiary w to co mówi. I sorry ale kapitan okrętu gwiezdnego nie powinien zachowywać się jak nastolatek. A puszy sie przy nim i daje wręcz sobą manipulować. Mam wrażenie, że w tej krótkiej scenie to Harrison kontroluje sytuacje, pomimo aresztu.

swgs1994
    Uczestnik
Wyświetlanie 15 wpisów - od 91 do 105 (z 256 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram