Forum Fantastyka Star Trek Star Trek XII

Star Trek XII

Wyświetlanie 15 wpisów - od 61 do 75 (z 256 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • fluor
    Klucznik

Okręt jest mhhroczny 🙂 Dlaczego od razu czarny okręt dla czarnego charakteru? Może po prostu konstruktor miał dobry gust? 😉

Melnikor
    Uczestnik

To że jest czarny to akurat plus, naturalny kamuflaż optyczny w kosmosie. Mnie się osobiście ten kanciaty kadłub i deflektor jakoś tak kojarzy z Transformersami i tylko czekam jak się rozłoży w jakiegoś Deceplikona.

Barusz
    Uczestnik

On tylko na tej jednej focie jest czarny, przynajmniej według images google 😉

Jamjumetley
    Uczestnik

Mostek za jasny, to marudzą, że cukierkowy kicz. Okręt za ciemny, to marudzą, że zbyt oczywisty dla antagonisty. Bosz... 🙄

Akurat mostek Vengeance mi się podoba. Przypomina trochę centrum dowodzenia Kelvina:

Dołączona grafika

Kadłub niech sobie będzie i zielony (byle ciemny). Chodzi mi raczej o kanciastość. Żeby nie było, że tylko narzekam - silniki mi odpowiadają.

Romek 63
    Uczestnik

Mnie tam się podoba 😉

Powiedziałbym nawet że U.S.S. Vengeancewygląda bardzo dobrze w porównaniu do innych okrętów z czasów kapitana Kirka :yes:

Lo'Rel
    Uczestnik

U.S.S. Vengeance to jaka klasa

Może schwarzcharakter class?

Amerykańska widownia jest już tak tępa do t ego stopnia, że wszystko co złe musi być czarne? To nie napawa optymizmem. Jeszcze Dr Evil i już będzie komplet. Nie mam nic do okrętu jako takiego (poza tym, że dolna sekcja jest katastrofalnie wstrętna), do tego, że jest czarny sam w sobie też nic nie mam. Pije do tego, że wszystko jest takie dosłowne. I nie do końca rozumiem skąd miałby się wziąć nagle okręt floty dwa razy większy od flagowca, do tego w rękach największego szaleńca galaktyki. Trochę jadą ST Nemesis.

EDIT:

Mostek, owszem jest fajny, liczyłem przed premierą jedenastki, że w takim klimacie będzie utrzymane wnętrze Entka.

Barusz
    Uczestnik

USS Zemsta niewiele gorszy od dr Zło.

Lo'Rel
    Uczestnik

Celowo już w ogóle nie dotykałem tematu nazwy. To już totalna przeginka. Wydaje mi się, że pomimo tego film ma szansę się obronić. Wydaje się być bogatszy od poprzedniego, ale jednak jest nutka goryczy w tym wszystkim.

mad
    Uczestnik

nagle okręt floty dwa razy większy od flagowca, do tego w rękach największego szaleńca galaktyki.

dokładnie, może fabuła będzie tak łaskawa że uchyli rąbka, chociaż po tego typu produkcjach bym na to nie liczył. Ma być efekt, ogrom i ma się sprzedać...

swgs1994
    Uczestnik

A kto powiedział, że po roku Enterprise nadal jest okrętem flagowym?Poza tym radzą się zapoznać z skrótem fabuły komiksu Star Trek Countdown to darkness, jest ciekawym wstępem do filmu (na razie niestety nie jest dostępny w Polsce).

fluor
    Klucznik

Niedostępny w Polsce powiadasz... http://multiversum.pl/q/?keywords=star%20trek

Jamjumetley
    Uczestnik

Spoiler?

Źródło: The Raptor's Claw

BTW: Pierwsze spoilery mówią, że John Harrison to rzeczywiście Khan...

mad
    Uczestnik

a ja ostatnio oglądnąłem sobie odcinek TOS'a z rasowanymi 🙂

Jamjumetley
    Uczestnik

Nowa scena, nowy spoiler!Natchniony tym klipem odwiedziłem Memory Alpha, żeby sprawdzić liczebność załogi Botany Bay. Niewielkie było moje zdziwienie, gdy okazało się, że oprócz Khana przeżyło 30 kobiet i 42 mężczyzn (12 osób zginęło z powodu uszkodzenia kriokomór). Łudzę się jeszcze, że może chociaż Cumberbatch gra nie samego Khana, a kogoś z pozostałych.

Barusz
    Uczestnik

A niech ktoś, kto ma ten to na świeżo przypomni, czy Khan kiedykolwiek użył tego określenia, dość charakterystycznego, "mister Kirk"? Zwracając się do Jima?

Wyświetlanie 15 wpisów - od 61 do 75 (z 256 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram