Forum Fantastyka Star Trek Star Trek XII

Star Trek XII

Wyświetlanie 15 wpisów - od 46 do 60 (z 256 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Diabeu
    Uczestnik

No i najwyższy czas zmienić nazwę tego tematu na tą właściwą 😉

Aldaron87
    Uczestnik

Dołączona grafika

Aldaron87
    Uczestnik

Czyżby mostek tajemniczego okrętu który się rozbija w materiałach promocyjnych?

Dołączona grafika

swgs1994
    Uczestnik

Znalezione w sieci:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Skoro Alice Eve gra już na 100% Doktor Carol Marcus to czyżby na drugim obrazku był prekursor Genesis?

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Wszystkim tym, jakoby mogło się wydawać iż rozbijający się okręt to Enterprise możliwe iż większość może się mylić. Punktem odniesienia jest płonąca lewa gondola okrętu, która jest całkowikowicie zniszczona, natomiast Enterprise ma zniszczoną prawą. Dodatkowym faktem jest ułożenie pylonów gondol z innym zagięciem i połączeniem idącym w tył okrętu równolegle do kłuba tak jak miał Excelsior (warto nadmienić fakt, że gondole nie mają tych tylnich ruchomych "katalizatorów" i pośrodku nich jest lekkie wgięcie podobne do gondol Excelsiora):

Dołączona grafika

Drugą różnicą jest grubość spodka, która znacząco się różni od tej od Enterprise:

Dołączona grafika

Blask oślepia kamerę tak, że nie można dojrzeć ile ma pokładów, ale zdaje się iż spodek ma inny profil bardziej podobny do Excelsiora lub Kelvina.

Dodatkowym faktem jest kształt deflectora pokazany podczas ujęcia nad Alcatraz inny niż 1701, bardziej podobny do znów Excelsiora (ale bardziej wygląda jak gondola):

Dołączona grafika

A teraz coś co wychwyciłem aby obejrzeć kliknijcie na miniaturkę.

Dołączona grafika

Wiadomo iż Kirk wystartował z Entka więc to musi być inny okręt np.: nieudany eksperyment floty Excelsior

Dołączona grafika

Podsumowanie: W tym poscie założyłem, że okręt rozbijający się o zniemię to nie Enterprise, chociaż widzimy go spadającego wiele faktów nie łączy się logicznie. Dodatkowym faktem jest pojawienie się nowego mostuku (patrz post wyżej). Moje rozważania doprowadziły do momentu, w którym ułożyłem sobie w myślach całą fabułę opierając się także na trailerze:

John Harrison specjalny agent GF z "nieistniejącej" sekcji 31 odkrywa fakt iż Gwiezdna Flota prowadzi projekt Genesis, mający na celu przyspieszenia terraformacji planet. Aczkolwiek ten projekt ma służyć dobru ogółu Harrison widzi w tym broń masowej destrukcji i próbuje wyeliminować osobe odpowiedzilną za ten projekt: Doktor Carol Marcus. Zamach w Londynie się nie udaje i giną tylko cywile.

Tymczasem Kirk zostaje oskarżony o złamanie pierwszej dyrektywy i poproszony o przyjście na zebranie rady admiralicji GF. Harrison dowiaduje się, że na spotkniu będzie Marcus, więc aranżuje następny zamach. Ginie większość admirałów, a dowodzenie nad Enterprise przejmuje Pike, Kirk zostaje pierwszym oficerem i jest odpowiedzialny a ochronę doktor Marcus. Okręt jest zacumowany w doku i poddawany renowacji. Kirk decyduje porwać Entka i ścigać Harrisona lecącego na Kronos. Harrison chce poinformować Klingonow o Genesis co zaowocuje wybuchem wojny i przerwaniem projektu Genesis (lepiej, żeby zginęły tysiące z każdej strony niż cała jedna rasa) klingoni "przypadkowo przechwytują informacje".

Kirk aresztuje Harrisona i go przepytuje, ten uważa się za nadczłowieka bo został poddany terapii genowej mającej na celu stworzenie super agenta i uważa, że wszystko mu wolno (pojawia się wątek ze Zbrodni i Kary). Tymczasem Doctor Marcus prowadzi eksperyment na "drugim okręcie".

Harrisn ucieka z więzienia na Entku i leci na "drugi okręt".

Kirk podąża za Harrisonem i przysięga sobie, że tym razem go zabije. Kilka okrętów klingonów leci za Harrisonem, by przejąć Genesis.

Jest bitwa i Enterprise jest ciężko uszkodzony i spada w atmosferę Spock wydaje rozkaz do ewakuacji.

Kirk przenosi się za Harrisonem na drugi okręt, walczy z nim, przypadkowo uszkadzają konsolę steru na mostku co powoduje, że wpada on w przyciąganie ziemskie.

Enterprise tymczasem spala się w atmosferze.

Harrison przenosi się na ziemię i Spock go dostrzega oraz zaczyna gonić.

Kirk z Marcus próbują opanować ster "okrętu" i skierować go do zatoki w San Francisco. Mrcus chyba przypadkowo ginie.

Spock łapie Harrisona i wtedy Kirk kntaktuje się z nim , że Genesis zostało uszkodzone oraz włączone, informuje także iż w komorze gdzie jest Genesis panuje ogromne promieniowanie.

Promieniowanie może wytrzymać Spock, ale Harrison prosi go o pozwolenie by móc się tym zająć. Spock mu pozwala, Harrison używa osobistego mini teleportera sekcji 31 by przenieść się na "inny okręt".

Harrison przenosi się na okręt ze Spockiem. wyłącza urządzenie i umiera.

Film kończy się jakiś czas później Kirk będąc już "admirałem" odwiedza dok z nowym Entkiem-A wraz z Scottym (tu pojawia się klasyczny motyw muzyczny zmieszany z nowym i film kończy się na twarzy Kirka i odbiciu na szybie promu litery A).

Romek 63
    Uczestnik

Fajna wiadomość 🙄 Szkoda tylko że akcja dotyczy tylko USA:

Udało się - film NASA przed nowym Star Trekiem

http://www.geekweek.pl/aktualnosci/15964/u...kiem#komentarze

NASA nadal zajmuje się eksploracją tego co niezbadane i przesuwaniem granicy ludzkich możliwości. Niestety - agencji tej cały czas senat USA obcina fundusze wobec czego zawiesiła ona ostatnio wszystkie swoje programy edukacyjne i promocyjne. Wobec tego w internecie ruszyła akcja mająca na celu zebranie funduszy, aby krótki film o NASA był puszczany przed nowym Star Trekiem. I udało się, a film ten wygląda tak.

Diabeu
    Uczestnik

😆

swgs1994
    Uczestnik

Po ukazaniu się nowego trailera i większej ilości scen z "Drednotem" postanowiłem wykonać jego model w programie Lego Digital Designer. Model aczkolwiek jest niedokładny ponieważ ilość zdjęćnowego okrętu jest niewystarczająca ale oto efekt (by zobaczyć większe kliknijcie w obrazek):

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

I napiszcie co myślicie.

Romek 63
    Uczestnik

Tak wygląda mostek nowego Enterprise

http://www.geekweek.pl/aktualnosci/16111/t...wego-enterprise

W artykule jest cała galeria fotek 🙄

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Melnikor
    Uczestnik

Jak dla mnie próbowali wprowadzić nowy futurystyczny wygląd zachowując TOS'owy styl i wyszedł maksymalny kicz.

Match
    Uczestnik

Pozwoliłem sobie nieco zmodyfikować to zdjęcie

Dołączona grafika

Jamjumetley
    Uczestnik

Przed państwem U.S.S. Vengeance:

Dołączona grafika

Teraz, to nawet JJ-owy Entek ładny 😛

Slawek
    Moderator

Mnie tam się podoba 😉

Lo'Rel
    Uczestnik

Przepraszam, co to za gówno?Czarny okręt dla czarnego charakteru. Czarny strój i czarny mostek. W życiu bym nie wpadł.

Slawek
    Moderator

Mostek za jasny, to marudzą, że cukierkowy kicz. Okręt za ciemny, to marudzą, że zbyt oczywisty dla antagonisty. Bosz... 🙄

mad
    Uczestnik

a że się tak spytam U.S.S. Vengeance to jaka klasa?PS. wcześniej pominąłem ostatni trailer 🙂

Wyświetlanie 15 wpisów - od 46 do 60 (z 256 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram