Forum Fantastyka Star Trek Star Trek XII

Star Trek XII

Wyświetlanie 15 wpisów - od 196 do 210 (z 256 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Lo'Rel
    Uczestnik

To jak w końcu jest? Jest ciemne czy nie? Która część tej wypowiedzi jest wiążąca?

Kiedy już wydaje mi się, że tak niewiele trzeba by pomyśleć, nagle okazuje się, że dla niektórych to jednak bolesny wysiłek.

Mordah
    Uczestnik

To jak w końcu jest? Jest ciemne czy nie? Która część tej wypowiedzi jest wiążąca?

Kiedy już wydaje mi się, że tak niewiele trzeba by pomyśleć, nagle okazuje się, że dla niektórych to jednak bolesny wysiłek.

Prawda? 🙂

Bardzo bolało jak pisałeś/pisałaś tamtego posta?

Piotr
    Klucznik

Drogi trollu, przestań się czepiać - jeśli nie masz nic do powiedzenia w temacie, to sio.Drogi karmiący trolla - jego nie trzeba dożywiać.

Lo'Rel
    Uczestnik

Ależ nie mam zamiaru. Mam jedynie dobre serce, więc nakarmiłem potrzebującego. Ale chyba kolejnym razem rzucę pod nogi spleśniały chleb. Lo'Rel out 😉

swgs1994
    Uczestnik

Ostatnio wzięła chętka na posłuchanie Two Steps From Hell i zgadnijcie co znalazłem? Idealny utwór dla Into Darkness. A dokładniej dla momentu kiedy Enterprise spada w atmosferę nawet nazwa utworu pasuje: Down With The Enterprise https://www.youtube.com/watch?v=vT-P5xCaVb4...B503D4D721967E7

Lo'Rel
    Uczestnik

Ten utwór był wykorzystany w trailerze do poprzedniego filmu. Jest fantastyczny.

Cross
    Klucznik

Obejrzałem. Jestem 100% antyfanem XI i XII Star Treka.

Tom6ek
    Uczestnik

mnie te nowe filmy się tak średnio podobały

natomiast bardzo mi się podoba soundtrack do nich 😀

na pewno to

http://www.youtube.com/watch?v=NDIjYDMO3cs

i oczywiście to

http://www.youtube.com/watch?v=XfP6o-61e2s

Jamjumetley
    Uczestnik

Ponoć jest to klatka z jednej z usuniętych scen:

Dołączona grafika

Dodam jeszcze, że w komiksie Countdown to Darkness pojawia się Robert April, który dowodził przed Kirkiem jednostką o nazwie Enterprise.

Nowa linia czasowa powstaje w 2233 roku. W oryginalniej linii czasowej misja Enterprise'a rozpoczyna się w 2245 roku. Czy możemy założyć, że w 2233 trwała już budowa okrętów klasy Constitution? W poprzednim filmie widzieliśmy nowego Entka w budowie w 2255 roku (w dość zaawansowanym stadium), a wystartował dopiero 3 lata później.

Pitmistrz
    Uczestnik

Entek nie był pierwszym okrętem w swojej klasie o czym świadczy choćby rejestracja.

Jamjumetley
    Uczestnik

To wiem. Spekuluję na temat istnienia oryginalnego Constitution w nowej linii czasowej.

Pitmistrz
    Uczestnik

Na pewno istniał, jakiś prototyp musiał w końcu być.

swgs1994
    Uczestnik

Znam prawdę: a jest ona taka, że okręt Aprila to ten Enterprise, który znamy (czyli TOS-owy). Został on wycofany na skutek ciężkich walk z klingonami (Star Trek Countdown to Darkness rozmowa Aprila z Kirkiem była niedokładnie o tym, ale można wysniuć wniosek, iż okręt miał uszkodzenia). Kiedy wycofano Enterprise w budowie była unowocześniona (refitowana) wersja (dlatego w wszelkich materiałach dodatkowych jest, że jest klasy Constitution), więc by uhonorować okręt nazwano go Enterprise.Ciekawostką jest to, iż Entek Aprila nie miał oznaczenia 1701 (bo wtedy en od kirka miałby A). Stawiam na bank, że miał numer z przedziału numerów 700. Ponieważ Kelvin miał numer 0514. Wiadomo, że Entek TOS-owy wtedy latał, a okręt na screenshocie kilka postów powyżej ma 0718 (co jest niezgodne z kanonem bo wszystkie okręty klassy Constitution miały numery z 17 na początku), więc Entek Aprila miał numer 0701 (wiadomo, że nie doczekał się on refitu wykonanego pomiędzy 2260-2265) bo USS Constitution miałby 0700.Teraz napiszecie, że jestem idiotą i się nie znam, ale zatrzymajcie się i pomyślcie: dlaczego Entek od Kirka ma 1701?Odpowiedzi jest kilka: jest to numer serii refitów jakie wykonano (np. 1 oznacza całkowitą przebudowę, 2 minimalną modyfikację, 3 retrorefit), numer reinkarnacji okrętu (1 oznacza pierwszą reinkarnację w przeciwieństwie do reinkarnacji pokazanej prime universe gdzie były litery) lub poprostu numer okrętu.Można śmiało spekulować.

Slawek
    Moderator

Spoilery

Lo'Rel
    Uczestnik

Bolesne. Acz prawdziwe.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 196 do 210 (z 256 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram