Forum Fantastyka Star Trek Star Trek: Discovery

Star Trek: Discovery

Wyświetlanie 15 wpisów - od 481 do 495 (z 1,020 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • snowman
    Uczestnik

Brudnych sztuczek CBS ciąg dalszy... CBS próbuje wymigać się od odpowiedzialności za bezprawne wykorzystanie przedstawionego w Tardigrades makroskopowego niesporczaka posiadającego zdolność do specyficznego rodzaju podróży FTL (faster than light) twierdząc, że podobnej koncepcji nie można objąć prawami autorskimi, gdyż jest ona zbyt pospolita. Mamy tu do czynienia z obłudą w najczystszej postaci. Wystarczy przypomnieć sobie jakie elementy trekowego uniwersum prawnicy CBS wymieniali wśród objętych prawami autorskimi w niedawnym pozwie przeciwko Alecowi Petersowi.

snowman
    Uczestnik

Kolejna garść informacji na temat pozwu Anas Abdin/Tardigrades przeciwko CBS, tym razem pozytywnych. 😀 Sędzia wskazał/wskazała CBS miejsce w szeregu i zignorował/zignorowała ich brudne sztuczki. 😀

snowman
    Uczestnik

Bad Reboot... I like it.  😛

snowman
    Uczestnik

Wygląda na to, że Kurtzman faktycznie trzęsie portkami. A ponieważ powiadają, że każdy PR dobry, byle gadali, to gadajmy... 😛

Krusty
    Uczestnik

Dobrze, że siedzę na rstartrek i tych pseudo fanów treka i durnych seansów nienawiści na szczęście unikam... A tak przy okazji Netffix dodał short treki są w głupim miejscu bo w zwiastunach ale są znakomite i stanowczo za krótkie. Polecam jako zakąskę przed piątkiem.

snowman
    Uczestnik

Jak to szło? Każda pliszka swój ogonek chwali? 😉

KAEM
    Uczestnik

Być może udostępnią po wyemitowaniu całości czyli 4 epizodów.

Z short trekami ledwo zdążyli przed S2 ale ważne że zdążyli, Brawo Netflix 🙂

Nowa czołówka całkiem udana - fajny motyw z odznakami na transporterze.

snowman
    Uczestnik

Obejrzałem premierowy odcinek drugiego sezonu i mam dosyć. Ręce opadają... Znakomitego podsumowania tego "arcydzieła" dokonał Robert Meyer Burnett. Naprawdę warto posłuchać.

Mnie najbardziej zapadło w pamięć zdanie: "Star Trek never sarificed its characters for the sake of quick laugh"...

Lo'Rel
    Uczestnik

Jedno muszę przyznać: short treki to taki stek idiotyzmów jakich dawno nie widziałem. Nikomu niepotrzebne, pozbawione sensu opowiastki. Tilly była sama na pokładzie? Nikt nie zauważył, że korzysta z teleportera? Mudd produkujący taśmowo androidy? Facepalm...

fluor
    Klucznik

Historia z Muddem to oczywiste nawiązanie do TOS 2x12 I, Mudd.

Lo'Rel
    Uczestnik

No tak, bez dwóch zdań. Ogarnianie TOS nie wiąże się z czerpaniem z tego przyjemności, ale jakoś niedawno oglądałem ten odcinek. Nie mniej jednak, nie zmieniam zdania co do short trekow. Głupiutkie.

snowman
    Uczestnik

No i jak tu się nie śmiać? 😛 CBS udostępnia pierwszy odcinek nowego sezonu STD za darmo na oficjalnym kanale YT, rzecz jasna tylko dla mieszkańców USA. Dla zabawy sprawdziłem linka wykorzystując VPN i faktycznie można ten odcinek obejrzeć za darmo. Desperacja przybiera czasem zabawne oblicza...

A do kompletu jeszcze przemyślenia Roberta Burnetta na temat odcinka nr 2. Wstęp nieco przydługi, ale za to z sensem. Warto zatem posłuchać. Nie jest dobrze...

snowman
    Uczestnik

Taka tam teoria/spekulacja... Cieszyć się czy płakać?

fluor
    Klucznik

Plotka bazująca na plotce etc. ale może być prawdziwa, ale wcale nie musi, ale nic nie wiadomo.

W jakim celu CBS miałoby angażować się w anulowanie Kelvin timeline, w którym nakręcono 3 ostatnie filmy kinowe? Po co w ogóle to ruszać? Ciężko znaleźć w tym jakąś logikę.

Flashbones
    Uczestnik

Wczoraj wreszcie postanowiłem obejrzeć 3 sezon The Expanse. Wciągnęło mnie tak że już jestem już po 3 sezonie i czekam na 4 sezon.  Normalnie Expanse miażdży Disocvery i co jest najważniejsze w serialach jest ta chęć oglądania dalej i wyczekiwania na kolejne odcinki, czego nie można powiedzieć o Discovery, który skończyłem na pierwszym sezonie i pewnie obejrzę dopiero jak wyjdą wszystkie odcinki. Mimo iż to jest serial treka jakoś mnie nie interesuje zbytnio.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 481 do 495 (z 1,020 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram