Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Sesja RPG Stargate RPG - SG 33

RPG - SG 33

Wyświetlanie 15 wpisów - od 121 do 135 (z 191 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • I. Thorne
    Uczestnik

Każdy członek drużyn położył się na wygodnej kozetce. Na głowę założono ku hełm.- Uruchamiamy. - rzekł technik i po chwili wszyscy znaleźli się na Ha'taku.Korytarz wyglądał normalnie jak na goa'uldyjskim statku. Był całkowicie pusty, a światła lekko przygaszone.

Aedin
    Uczestnik

April rozejrzała się i zciszyła głos.- Harrison pilnujesz tyłów, Sherman pomoże mi z przodu. James pamiętaj, nie strzelaj bez rozkazu i uważnie się rozglądaj. Najpierw ruszymy na mostek, niech Baal i Atena zajmą się chińczykami. Wszyscy potwierdzili rozkazy i zaczęli przemieszczać się w stronę mostku Ha'taka. Zachowują ostrożność.

I. Thorne
    Uczestnik

Ruszyli najkrótszą droga na mostek, ale zaraz nastapiły problemy. Częśc drzwi było zablokowanych. Do tego nie tylko to szwamkowało, w jednym miejscu nie działałoa sztuczna grawitacja, niektóre sekcje odcięte z powodu braku atmosfery.Wyglądało, że program generował duże uszkodzenia statku po bitwie.

Aedin
    Uczestnik

- Ciekawie... Ktoś nam niezły hardcore zafundował... - powiedział Harrison- Dobra, pójdziemy najpierw do maszynowni, tam podepnę się do komputera pokładowego... Może czujniki statku działają i dowiemy się gdzie są nasi przeciwnicy.Wszyscy potwierdzili i ruszyli lekkim truchtem do maszynowni. Nie rozbijając szyku.

I. Thorne
    Uczestnik

Gdy powoli szli to z oddali wybuchła strzelanina. Słychac było broń palna i staffy.Mijały minuty marszu, bo do maszynowni droga wcale nie była prostsza. Nagle z bocznego korytarza wysuneła się głowa Jaffa i od razu się schowała gdy zobaczyła drużynę.

Aedin
    Uczestnik

- Kryć się! - rzuciła April. Harrison i Sherman szybko przyjęli porządne pozycje do ostrzału. Wright skoczyła za większy winkiel ciągnąc za sobą Gorwina, którzy przykleił się do ściany. Harrison wyciągnął granat, wyciągnął zawleczkę i poturlał precyzyjnie za róg.

I. Thorne
    Uczestnik

Granat zgrabnie wtoczył się za róg i eksplodował. Nie było jednak potem żadnych krzyków, więc nie wyrządził nikomu zadnej krzywdy.

Aedin
    Uczestnik

April pokazała kilka znaków. Harrison i Sherman ruszyli ostrożnie do przodu. Za nimi April. Gorwin pilnował tyłów. Harrison sprawdził lusterkiem czy ktoś jest za rogiem. Sherman go ubezpieczał. Jeśli droga była wolna to ruszyli dalej do maszynowni. Jeśli zaś nie to otworzyli ogień.

I. Thorne
    Uczestnik

Droga była pusta, wznowili więc swą podróż.Mineły może 2 minuty, gdy gdzieś w poblizu odezwał się głos:- Tauri, jestem Jaffa fałszywego boga nazywającego siebie Atena. Chcę z wami porozmawiać, więc nie strzelajcie.

Aedin
    Uczestnik

- Wyjdź z rękami na widoku! - krzyknęła April nie opuszczając broni. - Czego chce od nas Atena?

I. Thorne
    Uczestnik

Jaffa wyszedł bez broni w rękach, które trzymał na widoku.- Ten robak nic od was nie chce. To ja chcę. Zamierzam przyłączyc się do Wolnych Jaffa. Jeśli mi pomożecie to pomogę wam w zdobyciu kontroli nad tym statkiem.

Aedin
    Uczestnik

- Hmm... Czyli pomożesz nam jeśli zabierzemy Cię do wolnych Jaffa? - zapytała April.

I. Thorne
    Uczestnik

- Oto własnie mi chodzi. - Jaffa odetchnął. - Wiecie, że tutaj też są żołdaki Baala? Strzelajcie od razu jak ich zobaczycie. Z nimi nie da się porozmawiać.

Aedin
    Uczestnik

- Tak wiemy... I jest tutaj jeszcze jedna grupa Tauri, którą też musimy wyeliminować. Możesz iść z nami ale musimy zachcować ostrożność. Harrison przeszukajcie go. Harrison wykonał rozkaz, dokładnie przeszukał Jaffa.

I. Thorne
    Uczestnik

Nim Harrison przeszukał Jaffa to ten oddał swój zat, który miał przypiety z boku. Oprócz tego nie miał broni.- Jesli chcecie mego staffa to znajduje sie w sali kilkanaście metrów stąd.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 121 do 135 (z 191 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram