Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - kapitan Qumos

PBF - kapitan Qumos

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1,336 do 1,350 (z 2,275 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Pitmistrz
    Uczestnik

Zamyśliłem się na chwilę po czym odpowiedziałem - Oficjalnie mają takie same prawa jak mężczyźni ale bardzo nie wiele kobiet Ferengi korzystać z nowych przywilejów osobiście uważam ze powinny powrócić stare dobre czasy kiedy nie było podatków a kobiety nie mogły nosić ubrania.

I. Thorne
    Uczestnik

- To dlaczego na twoim okręcie służą kobiety i są traktowane jak mężczyźni lub nawet lepiej? Sama widziałam jak Lira Frama pomiata magazynierem, gdy ten ośmielił sie jej zaprzeczyć!

Pitmistrz
    Uczestnik

Uśmiechnąłem się słysząc jej słowa - mówiłem o kobietach Ferengi kobiety innych ras są traktowane na równi z mężczyznami a jak są ładne to nawet lepiej.

I. Thorne
    Uczestnik

- A jak ja mam się zachwoywać? Jak kobieta Ferengi czy ładna obca?

Pitmistrz
    Uczestnik

- Na Ferengijke nie wyglądasz co powiesz na piękną nie do końca już obcą?

I. Thorne
    Uczestnik

- To znaczy? - popatrzyła na ciebie mrużąc oczy.

Pitmistrz
    Uczestnik

- To znaczy że nie będę cię traktował jako kobiety Ferengi gdyby tak było twoje ubrania już dawno zostały by wyeksmitowane a ty za często byś tej kwatery nie opuściła a takie traktowanie nie przypadło by ci do gustu - powiedziałem uśmiechając się - czy do tej pory czegoś ci brakowało nie sądzę więc chyba sama możesz sobie odpowiedzieć na to pytanie.

I. Thorne
    Uczestnik

Istala nic nie odpwoiedziała i podała deser.- Dokąd teraz lecimy?

Pitmistrz
    Uczestnik

- Teraz gonimy nasz konwój a potem razem z nim lecimy do nowej części wszechświata szukać zarobku.

I. Thorne
    Uczestnik

Kolacja skończyła się. Kobieta zebrała naczynia i odstawiła je do replikatora.- Co teraz chciałbyś robić? - zapytała zaczepnie, patrząc ci prosto w oczy.

Pitmistrz
    Uczestnik

- No nie wiem to trudne pytanie ale chyba zdam się na ciebie - powiedziałem z uśmiechem.

I. Thorne
    Uczestnik

- Komputer, zmniejsz natężenie światła o 50%. - rozkazała.Potem zdjęła suknię i okazało się, że holoprogram o Orionkach był niczym w porównaniu z jej umiejętnościami.Następnego ranka już czekała na ciebie informacja Mandarka. Konwój był juzwidoczny na skanerach dalekiego zasięgu i dogonicie go za 2 godziny. Qmek już pytał się o przesyłkę i był zadowolony, gdy dostał potwierdzenie, że panny juz czekają na spotkanie z nim.

Pitmistrz
    Uczestnik

Rano zostawiłem śpiącą piękności w kajucie a sam udałem się na mostek aby odbyć wachtę i być obecnym przy spotkaniu z konwojem.

I. Thorne
    Uczestnik

Bez problemów dogoniliście konwój. Oczywiście zaraz połączył się z wami Qmek.- Wyjdzcie z warp i przeslijcie mi dziewczynki. Jeśli będą zadowolone z podróży do dam wam napiwek.

Pitmistrz
    Uczestnik

Kiedy panie były już na pokładzie okrętu Qmeka ruszyliśmy w dalszą drogę pozostało czekać na koniec wachty i kolejne spotkanie z Istalą.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1,336 do 1,350 (z 2,275 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram