Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - Chorąży Griffers

PBF - Chorąży Griffers

Wyświetlanie 15 wpisów - od 631 do 645 (z 713 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Pitmistrz
    Uczestnik

Próby wyłączenia pola siłowego okazały się bezskuteczne zwłaszcza kiedy konsola była za nim.Kiedy ty starałeś się nie denerwować połączył się z tobą główny mechanik - Kapitanie ktoś przekierowuje komendy dowódcze na pokład 4 tracimy kontrolę na statkiem.

lszekg
    Uczestnik

-Że jak?! Fazery na zabijanie! Czerwony Alarm! Przygotować się do ewakuacji! Mamy obraz z tego pokładu? Zablokuj komputer! Zablokuj cały statek! Ilu tam jest? Nadać do floty!Nacisnąłem konsolę. -Jeśli coś się stanie, zniszczę okręt.

Pitmistrz
    Uczestnik

Po chwili zawył czerwony alarm a ty chwilę później stałeś na płycie transportera obok swojej drużyny ochrony.Szybko podszedł do ciebie mechanik i powiedział - Kapitanie pokład 4 jest całkowicie odcięty ostatnie odczyty jakie zebrały wewnętrzne czujniki nie pokazują nic dziwnego.Po za tym musiałem wyłączyć główny rdzeń inaczej ktoś inny kierował by już okrętem.Komunikacja jest odcięta najwyraźniej jesteśmy zdani na siebie.

lszekg
    Uczestnik

-Rozdać broń... tym, którzy umieją się nią posługiwać. Ścisła kontrola.

Boże miej litość

-No to co?

Pitmistrz
    Uczestnik

Jeden z kadetów wyszedł aby zająć się rozdawaniem broni naukowcom.Tymczasem inżynier i taktyczny popatrzyli na ciebie wyczekująco kiedy nic nie powiedziałeś taktyczny się odezwał - Możemy spróbować dostać się na pokład 4 od zewnątrz chodź podejrzewam że śluza będzie także zabezpieczona. - inżynier podszedł do konsoli transportera która zapiszczała i zamarł ale po chwili powiedział - Kapitanie wiem co się dziej na pokładzie 4 a teraz i na pokładzie stacji najwyraźniej mamy na pokładzie Borga który teraz używa naszych transporterów aby zasymilować stację.

lszekg
    Uczestnik

Poczułem jak robi mi się słabo. Eksperyment...eksperyment naukowy... zacząłem się śmiać. -Mamy torpedy? Jeśli nie ustawcie kurs kolizyjny na stację... i autodestrukcję na cichym odliczaniu. Ewakuować okręt. Jak rozumiem jest ich dużo. -Zamorduję sukinsynów. No o ile ich jeszcze nie zasymilowali. -Boże... dlaczego te głąby się w ciebie bawiły.... Jeśli ktoś go spotka... fazery pełna moc zmienna częstotliwość... i niech ucieka. Ile potrzeba czasu żeby ewakuować okręt?

Pitmistrz
    Uczestnik

- Kapitanie z autodestrukcji nic nie będzie borg się o to postarał a nad silnikami nie mamy kontroli.Zostały nam transportery podtrzymywanie życia i osłony możemy je włączyć żeby zatrzymać Borga na pokładzie, co do ewakuacji jakieś 15 min sir. -Kiedy rozmawialiście nagle ze wszystkich głośników rozległ się mrożący krew komunikat - Jesteśmy Borg, zostaniecie zasymilowani.Egzystencja jaką znaliście dobiegła końca, dodamy wasze biologiczne i technologiczne cechy do naszych, opór jest daremny. - chwilę później zaczęły przychodzić komunikaty o pojawieniu się Borga na innych pokładach.

lszekg
    Uczestnik

-Opuścić okręt! -Złapałem się poręczy. -Podnieście osłony. Zdetonujcie torpedy.... cokolwiek by powstrzymać borga. Śpieszcie się, oni już wiedzą.

Pitmistrz
    Uczestnik

Po twoim rozkazie taktyczny podszedł do panelu na ścianie a po chwili powiedział - Kapitanie załoga się ewakuuje co do torped niestety nic nie zdziałam borg zajął tamten region.

lszekg
    Uczestnik

-Dupa, dupa, dupa! Mamy silniki? Jeśli tak kurs kolizyjny, jeśli nie... to nie mamy czego tu szukać. Schodzimy pokonani.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Silniki kontroluje Borg - powiedział mechanik popatrzył na konsolę po czym dodał - za daleko nie uciekniemy Borg łapie kapsuły i ściąga je spowrotem na pokład jak na razie 2 są po za zasięgiem wiązki trakcyjnej.

lszekg
    Uczestnik

-Pomysły?

Pitmistrz
    Uczestnik

Po chwili zastanowienia mechanik powiedział - Możemy przesłać się na stację tam jest działający nadajnik może Borg jeszcze do niego nie dotarł, jest tam też hangar a w nim promy.

lszekg
    Uczestnik

-Wszyscy? Skoro nie mamy innego wyjścia...

Pitmistrz
    Uczestnik

Po chwili pojawiliście się na stacji razem z 3 kadetami z ochrony którzy odmówili opuszczenia okrętu.Od razu zauważyliście ze coś jest tutaj nie tak, światła były przyciemnione a powietrze wilgotne chwilę później przeszedł koło was człon.Rozpoznałeś w nim naukowca z którym rozmawiałeś wcześniej.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 631 do 645 (z 713 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram