Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - Chorąży Griffers

PBF - Chorąży Griffers

Wyświetlanie 15 wpisów - od 616 do 630 (z 713 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • lszekg
    Uczestnik

-He, he... chcę normalny okręt, którego można nazwać wojennym. Chociaż możliwość zostania na trzeciej linii wcale nie jest zła... -Zebrać mi tu całą naszą obsadę oficerską. Niech przez te pół dnia wytrzymają na tyłkach.

Pitmistrz
    Uczestnik

Po 10min na mostku znajdowali się już wszyscy starsi oficerowie po za głównym inżynierem który był zajęty na stacji.

lszekg
    Uczestnik

-Panowie, jak wiecie jesteśmy w stanie wojny...-Wiemy.-I mamy żółty alarm...-Wiemy.-Trzeba być przygotowanym i na ewentualność ataku piratów i wroga. Wykonujmy co godzinę pełny skan systemu. Potem przejmiemy naukowców i dane, zabieramy przekaźnik i lecimy do Systemu Izar. Wojna to nie zabawa. Na tym okręcie ma być taki rygor jak na klingońskich czy romulańskich jednostkach. Nie ma byczenia się po kątach. Jasne?-Jasne-No. Która wachta?-Druga. Znaczy zmiany alfa.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Kapitanie z tym rygorem może być problem jak pan wie nie mamy normalnej załogi tylko ponad 40 naukowców którzy co prawda należą do GF ale trochę się rużnią od normalnych oficeruw - powiedział taktyczny aktualnie twój pierwszy - podam przykład 2 egzobiologów robi sekcję robaka w ambulatorium a EMH amputuje ogon pańskiemu psu, po za tym gwiezdni kartografii zajęli pokład 4 bo robią "eksperyment" reszta albo wykłóca się z tymi na stacji lub miedzy sobą.

lszekg
    Uczestnik

-Taaa... a ja... AMPUTUJE?! AMBULATORIUM! CO Z MOIM PSEM?! -Drzwi mu ogon przytrzasnęły. Właśni kończę operację sir.-DRZWI?-Uznałem że się pan domyśla. Jeżeli pies jest w ambulatorium to musiało mu się coś stać,-Aha... aha... Czy te głąby z czwartego pokładu robią coś co kazała im zrobić flota?

Pitmistrz
    Uczestnik

- Nie przypuszczam sir ale za wiele nie chcą powiedzieć bo nie mają czasu przez ważny eksperyment.

lszekg
    Uczestnik

-Od kiedy ci idioci na górze wypowiadają wojny jeśli nie są do nich przygotowani. -Wybyłem na ten czwarty pokład, po drodze zebrałem jeszcze dwóch ludzi z ochrony. W końcu stanęliśmy przed drzwiami.-Tu kapitan. Co wy tam wyprawiacie?

Pitmistrz
    Uczestnik

Po chwili odezwał się twój komunikator - Kapitanie przeszkadza pan w bardzo ważnym eksperymencie naukowym chętnie wszystko wyjaśnię jak skończymy czyli za jakieś 12h. - zanim komunikator się wyłączył usłyszałeś w tle jakieś śmiechy.

lszekg
    Uczestnik

A więc wojna... -Maszynownia? Wyłączyć zasilanie na pokładzie czwartym. Panowie, -Zwróciłem się do ochrony. -Jak wyłączą światło, wchodzimy.

Pitmistrz
    Uczestnik

Po chwili połączył się z tobą główny inżynier - Kapitanie nie mogę odciąć zasilania kontrola i kontakt z tym pokładem zostały odcięte trochę potrwa zanim to ominę - w między czasie ochrona odkryła że drzwi są zablokowane.

lszekg
    Uczestnik

Poczerwieniałem na twarzy. -A więc to tak.... Ludzie jest tu jakiś kanał Jeffersa?Jeśli tak zamierzałem wtargnąć na pokład siłą. Oczywiście nie sam.-Zorganizować mi tu drużynę ochrony! Migiem!

Pitmistrz
    Uczestnik

Po 2 minutach miałeś koło siebie całą ochronę na okręcie 4 kadetów pod wodzą taktycznego.Szybki wgląd w pobliski panel pozwolił ci znaleźć dwa możliwe wejścia kanał Jeffersa i śluzę awaryjną.

lszekg
    Uczestnik

-Przez kanał panowie. Fazery na porażenie, jakby się stawiali. Albo uciekali. Pamiętać: porazić a nie usmażyć. Jazda.

Pitmistrz
    Uczestnik

Wejście do kanału nie stanowiło problemu, nawet zamkniętą gródz udało się otworzyć na silę ale kiedy byliście przy samym wyjściu zastaliście pole siłowe.Pole zabezpieczało drzwi i konsolę do sterowania przesyłem energii.

lszekg
    Uczestnik

-Zdejmiecie to ustrojstwo? Zmiana planów. Strzelać do każdego. -Jeśli się nie uda pozostaje śluza.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 616 do 630 (z 713 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram