Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - Chorąży Griffers

PBF - Chorąży Griffers

Wyświetlanie 15 wpisów - od 571 do 585 (z 713 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Pitmistrz
    Uczestnik

Z płyty transportera zeszło dwóch chorążych Tellaryta i Człowiek obaj uśmiechnięci od ucha do ucha - Bardzo się ciesz że przylecieliście już myślałem że tam zginiemy - powiedział człowiek Tellaryta chciał coś dodać ale przerwał mu twój pierwszy oficer mówiący przez interkom - Kapitanie odbieramy wezwanie pomocy ze stacji badawczej Dedalus.

lszekg
    Uczestnik

-No cóż... trafiłem z tym horizonem. Gdzie ta stacja? Nadać do floty. Jakieś szczegóły czy automat?

Pitmistrz
    Uczestnik

- Stacja jest 2 min drogi z warp 5, 30 naukowców na pokładzie z nagrania wnioskuję ze to piraci 2 jednostki.

lszekg
    Uczestnik

-Nasze uzbrojenie?-Dwa banki fazerów jedna wyrzutnia torped. -Musimy się w to pakować?-Według regulaminu? Tak.-Warp. -Mruknąłem pamiętając, co ostatnim razem się przytrafiło.

Pitmistrz
    Uczestnik

Po chwili byliście już przy stacji badawczej ostrzeliwanej przez 2 fregaty wyglądające na Gornyjską produkcję.Kiedy się zbliżyliście jedna z fregat przestała ostrzeliwać stację i ruszyła na was.Stacja Dedalus osłony 11%USS Biko Osłony 100%Fregata 1 Osłony 100% Kontakt za 1 turęFregata 2 Osłony 100%

lszekg
    Uczestnik

-Fazery naładowane, wyrzutnia torped gotowa-Może uda nam się ją zaskoczyć manewrem Picarda?-Nie sądzę sir. Za wolni jesteśmy... -Może jednak powinniśmy spróbować? Panie Shavosk? Gdyby się nie udało. Otwórz ogień. -Zwróciłem się do Colinga.-Aye sir.

Pitmistrz
    Uczestnik

O dziwo manewr się udał fregata nawet nie zdążyła wystrzelić, natomiast wy przelecieliście pod nią zasypując ją celnym ogniem. Stacja Dedalus osłony 6%USS Biko Osłony 100% wyrzutnia przeładuje się za 2 tury.Fregata 1 Osłony 79%Fregata 2 Osłony 100%

lszekg
    Uczestnik

-Wszystko co mamy w tą i lecimy do następnej. Spróbujmy je odciągnąć od stacji. -Mruknąłem spoglądając z przestrachem na wskazania jej osłon.

Pitmistrz
    Uczestnik

Szybko dolecieliście do stacji i zaczęliście ostrzał drugiej fregaty w tym momencie osłony stacji opadły a operacyjny powiedział.- Kapitanie piraci dokonują abordażu stacji wykrywam 20 na pokładzie - po chwili jego konsola zapiszczała a operacyjny ponownie się do ciebie odwrócił - Kapitanie USS Thunderchild pojawił się na czujnikach dalekiego zasięgu leci tutaj z warp 9.8.Stacja Dedalus osłony 0% lekkie uszkodzenia poszycia, trwa abordażUSS Biko Osłony 73% wyrzutnia przeładuje się za 1 turę.Fregata 1 Osłony 80%Fregata 2 Osłony 97% USS Thunderchild kontakt za 1 turę

lszekg
    Uczestnik

-Ognia ile wlezie! -Przetrzymamy bez osłon jedną salwę? -Jeśli tak to spróbujmy ściągnąć naukowców. Niech ochrona skieruje się z pełnym uzbrojeniem do hali transportera.

Pitmistrz
    Uczestnik

Po chwili osłony opadły a wstrząsy nagle przybrały na sile.- Mostek mamy 4 naukowców i jednego pirata kontynujemy transport. - kiedy wy przesyłaliście naukowców z warp wyszła Akira i zaczęła strzelać do fregat które przesłały coś ze stacji i weszły w warp a Akira z nimi.

lszekg
    Uczestnik

-Ściagać! -Pobiegłem ponownie do hali transportera. -Natrafiłem na naukowców i pirata w otoczeniu ochrony. -Co było na stacji?

Pitmistrz
    Uczestnik

Volkan popatrzyła na ciebie i odpowiedział - Na stacji znajduje się tylko nasz sprzęt badawczy i rzeczy osobiste.

lszekg
    Uczestnik

-Od kiedy piraci interesują się sprzętem badawczym? -Mruknąłem z niedowierzaniem. -Z resztą sam się dowiem. Do brygu z nim! Jeśli cos takiego na tym lukrowanym stateczku istnieje... -Ryknąłem wskazując na pirata. -Chcecie wrócić na stację, czy odstawić was w bezpieczniejsze miejsce?

Pitmistrz
    Uczestnik

- Jeżeli piraci odlecieli logicznie było by abyśmy wrócili na stację i kontynuowali badania a także ustalili czego mogli chcieć piraci - odpowiedział Volkan kiedy ochrona wyprowadzała piratów.Niestety na Oberthu nie było żadnego aresztu dlatego 14 złapanych piratów zostało umieszczonych pod strażą w ładowni.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 571 do 585 (z 713 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram