Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - Chorąży Griffers

PBF - Chorąży Griffers

Wyświetlanie 15 wpisów - od 511 do 525 (z 713 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Pitmistrz
    Uczestnik

- Kwaterę myślałem że roboty nie potrzebują odpoczynku ale jak chcesz możesz zająć kwaterę 73 na pokładzie 8 - powiedział Klingon uprzednio sprawdzając coś w konsoli przy fotelu kapitańskim - połączenie możesz nawiązać z kwatery, a zresztą już lecimy w kierunku waszej granicy.

lszekg
    Uczestnik

-Aye! -Powiedziałem, po czym skierowałem się w stronę wyznaczonej kwatery."Stworzenie nie żyje (prawdopodobnie), rdzeń komputerowy okrętu T'Maw zhakowany (prawdopodobnie), tricoder zarejestrował dane z krwi i zachowanie istoty. Wygląd nieustalony. Inteligentne (kradzież promu, przeprogramowanie rdzenia komputera T'Maw), wrogo nastawione, proponowane ustanowienie w skali Richtera: brak, za mało informacji. Pełny raport złożę po przybyciu"Po czym usiadłem na pryczy i czekałem na przylot.

Pitmistrz
    Uczestnik

Podróż do federacyjnej granicy trwała 14 godzin.Kiedy dolecieliście zostałeś wezwany na mostek.Na miejscu zauważyłeś na głównym ekranie okręt klasy Galaxy a także 2 Akiry.W momencie kiedy zbliżałeś się do kapitana federacyjne okręty otworzyły ogień a na Klingońskim okręcie zawył alarm a potężne działa Klingońskiego pancernika plunęły energią.- Co to ma znaczyć - krzyknął kapitan widząc ciebie, zanim jednak zdążyłeś odpowiedzieć osłony zawiodły a torpeda wyrwała dziurę ścianie mostka tak że wyższość załogi mostka została wysłana w przestrzeń a na okręcie zabrzmiała informacja o ewakuacji.Na mostku pozostał tylko ciężko ranny pierwszy oficer i rozcięty przez pole siłowe taktyczny któremu nikt już nie mógł pomóc.

lszekg
    Uczestnik

-Niemożliw.... -Złapałem klingona. Sprawdziłem puls... logiczne było to że chcieli pozbyć się świadków... ale flota? Przecież nie może. Nacisnąłem komunikator. -Halo? Jest tam kto? -Wziąłem pierwszego i dobrnąłem z nim do drzwi. Spróbowałem je otworzyć.

Pitmistrz
    Uczestnik

Klingon żył jego serca pompowały krew bez zarzutu.Drzwi otworzyły się bez problemu mogłeś iść w prawo lub w lewo, z lewej słyszałeś brzęczenie pola siłowego.Na twoje próby kontaktu nikt nie odpowiedział ale wnioskując z dźwięku wydawanego przez komunikator byłeś w zasięgu po prostu nikt nie chciał odpowiedzieć.

lszekg
    Uczestnik

-Proszę o odpowiedź, taki incydent może wywołać wojnę! -Pobiegłem w prawo, chciałem dotrzeć do jakichś kapsuł, albo przynajmniej nieosłoniętej dziury w kadłubie.

Pitmistrz
    Uczestnik

Po drodze nie znalazłeś nic co wyglądało by jak kapsuła ratunkowa.Ale po 20 metrach korytarz był zablokowany przez pole siłowe za którym była tylko czerń kosmosu.Kiedy zbliżałeś się do pola siłowego w polu widzenia pojawił się na chwilę B'rel, po czym okrętem targnęła eksplozja a światła zgasły.

lszekg
    Uczestnik

Zastanowiłem się. -Do federacyjnych jednostek. Proszę o transport.

Pitmistrz
    Uczestnik

Twoja prośba została wysłuchana, po chwili stałeś w przesypowni na Galaxy z 10 karabinami fazerowymi skierowanymi w twoim kierunku.Kiedy jeden z oficerów przeskanował cię trikorderem zostałeś przetransportowany do jakiegoś pomieszczenia gdzie bezceremonialnie zostałeś wyłączony.USS FierroWsparcie było kilka minut od was kiedy nagle operacyjny zameldował - Kapitanie Excelsior uruchomił silniki i wszedł w warp leci z warp 2.

lszekg
    Uczestnik

-Że niby co?! Przechwycić sukinsyna na bezpiecznym zasięgu. Jazda, jazda, jazda!

Pitmistrz
    Uczestnik

- Tak jest sir kurs pościgowy - powiedział sternik a obraz na głównym ekranie się zmienił.Po chwili sternik powiedział - Kapitanie T'mew przyśpieszył do warp 9 nie dogonimy go.

lszekg
    Uczestnik

-Psia krew! Wysłać wiadomość do Timeriona, wiejemy z tego pokręconego miejsca. Czy ten Excelsior pierwotnie osiągał warp 9?

Pitmistrz
    Uczestnik

- Nie sir według specyfikacji jego max to 8.6 po za tym poleciał bez jednej gondoli. -Kiedy rozmawialiście dogonił was Sovereing a po chwili z głośników rozbrzmiał męski głos - Wyjdźcie z warp i przygotujcie się do abordażu macie 30 sec albo zostaniecie zniszczeni.

lszekg
    Uczestnik

-Że co?! Według praw i dyrektyw federac....-Timerion ładuje przednie banki i wyrzutnie... rozkazy? -Zdjąć osłony... wyjść z warp. Nadać sygnał o poddaniu okrętu. -Odrzekłem przegrany.

Pitmistrz
    Uczestnik

Kiedy tylko opuściliście osłony okrętem wstrząsnęło - Kapitanie straciliśmy gondole to był czysty strzał żadnych ofiar - powiedział operacyjny a po chwili rozpłynął się w promieniu transportera.Zdążyłeś jeszcze zobaczyć zdziwienie na twarzy naukowej po czym objął cię promień transportera a po chwili pojawiłeś się w areszcie na pokładzie Timeriona w sąsiednich celach znajdowali się pozostali załoganci.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 511 do 525 (z 713 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram