Forum › Fandom › Sesje RPG, PBF i inne › Star Trek: PBF PL › PBF - Chorąży Griffers
Od kiedy generatory fuzyjne są umieszczane w takich dziwnych miejscach? Sprawdziłem czy do gabinetu dochodzi jakiś tunel... można by też sprawdzić co się dzieje w gondoli.
Do gabinetu mogłeś się dostać tylko przez mostek a więc była to podroż niemal przez cały okręt.Według komputera dojście do gondoli zostało zablokowane przez grodzie bezpieczeństwa.Kiedy tak się zastanawiałeś okrętem ponownie szarpnęło a z twojego komunikatora doleciało - Tutaj IKC Duj'may do nie zidentyfikowanej jednostki federacji znajdujecie się w przestrzeni imperium Klingońskiego podajcie swoje zamiary.USS FierroShavosk kilka razy sprawdzał odczyty ale za każdym razem dostawał te same dane USS T'mew zniknoł.Sternik wstał od swojej konsoli i ruszył do gabinetu kapitańskiego oznajmić dowudcy nie wesoła wiadomość.Kiedy wszedł do środka powiedział tylko - Kapitanie excelsior zniknął.
USS T'Mew:Miałem nadzieję że zwierzak tego nie usłyszy. Nacisnąłem komunikator... -Kapitanie? Kapitanie Griffers? Halo? -Czyżby blokowali łączność? -Do okrętu klingońskiego. Tu zwiad federacji, jesteśmy tu z misją ratunkową na podstawie Dyrektywy 6. karty praw Federacji. USS Fierro:-Że co?!! Łącze! Beta? Panie Beta?! PIERWSZY! NIE CZAS NA POPIEPRZONE GIERKI!! CO TAM SIĘ DZIEJE?!
USS T'mew- Jaki zwiad czegoś tutaj nie rozumiem w promieniu 2ly nie ma innych okrętów co się tutaj dzieje? - po chwili Klingon dodał - Z kim rozmawiam nasze czujniki nie wyrywają na pokładzie śladów życia ani źródeł energii co się tutaj dzieje? - po jego tonie rozpoznałeś że zaczął się denerwować.USS FierroKomunikacja milczała jak zaklęta okrę zniknął a czujniki nie mogły go nigdzie namierzyć.W tym czasie przyszła wiadomość z dowództwa - Za wszelką cenę zniszczyć okręt jeśli na pokładzie Fierro zostanie wykryty intruz uruchomić autodestrukcję.W waszym kierunku został już wysłany USS Timerion aby pomóc wam w zadaniu.Komputer szybko poinformował cię że USS Timerion to okrę klasy Sovereign.
USS T'MewTo koniec. Do IKC Duj'May proszę przeskanować wasz okręt. Szukajcie intruza... jeśli go znajdziecie... najlogiczniejszym rozwiązaniem będzie ucieczka z pokładu... jeśli nie opuścimy okrętu... najprawdopodobniej zginiemy... gdzie jesteśmy?USS Fierro:-PRZESKANOWAĆ STATEK!!!! WYWOŁAĆ TIMERION!!!! JUŻ!!! -USS TIMERION?! TU USS FIERRO!!! OKRĘT WIDMO ZNIKNĄŁ Z NASZYCH SKANERÓW!!! NA POKŁADZIE ZNAJDUJE SIĘ MÓJ PIERWSZY!! SKANUJEMY NASZ OKRĘT. PRZYBYWAJCIE JAK NAJSZYBCIEJ.
- Nie będziemy uciekać federacyjny tchórzu jeśli coś wejdzie na pokład naszej jednostki zabijemy to i zostawimy jako trofeum - chwilę później pojawiłeś się w sali transportera na Klingońskiej jednostce obok 3 niezbyt zachwyconych twoją obecnością klingonów jeden pokazał na drzwi i powiedział - Kapitan czeka.USS FierroOdpowiedz przyszła szybko USS Timerion będzie na miejscu za 7h i 28min.
IKC Duj'May:Udałem się we wskazane miejsce. -Kapitanie, pierwszy oficer okrętu gwiezdnej floty USS Fierro Beta melduje się. -Wyrecytowałem szybko formułkę.USS Fierro:-Czy coś jest na skanie? Czerwony alarm. Skierować się do Timerona. I tak gwiazda niedługo się zapadnie. Warp 9.
IKC Duj'MayW fotelu kapitańskim siedział stary Klingon i uważnie cię obserwował.Kiedy usłyszał twoje słowa powiedział - Kadet pierwszy oficer coś mi tu śmierdź robocie?Co robiłeś sam na tym okręcie.USS FierroKiedy wydałeś rozkaz Andorianin powiedział - Kapitanie nasz prędkość jest ograniczona do warp 8.
IKC Duj'May-Rzeczywiście może to trochę dziwne... lecz jestem na jednostce szkoleniowej, która ma mnie przygotować do takiego a takiego zadania... więc w zasadzie... jestem pierwszym oficerem. Co do drugiego pytania, jak sam Pan zauważył jestem androidem, więc jestem silniejszy i wytrzymalszy od człowieka a przy tym nie jestem zdolny do odczuwania strachu, bólu, wściekłości czy litości. Jestem więc idealną osobą do przeszukania wraku, w odróżnieniu od pierwszorocznych kadetów. Niestety pech chciał iż nasza jednostka odebrała całkiem realne wezwanie pomocy, przesłałem się na okręt by ocenić sytuację... i jak zrozumiałem... statek prawdopodobnie natrafił na tunel podprzestrzenny. Bo chyba Pan nie wierzy że taki wrak się gdzieś przemieści o własnych siłach. Proszę o pozwolenie na kontakt z kwaterą.USS Fierro-To do diabła 8. Jak-Naj-Szyb-Ciej
IKC Duj'May- Już skontaktowaliśmy się z twoim dowództwem na razie czekam na odpowiedz.A teraz powiedz mi co było na tym okręcie najwyraźniej mam to teraz na pokładzie i zabiło już 43 moich wojowników.USS Fierro - Tak jest sir worp 8 spotkanie z USS Timerion za 6h i 2min.
IKC Duj'May-To coś jest inteligentne. Ma wrodzone zdolności łowcze, zbiera trofea. Najpierw wybiera najlepsze okazy, potem porywa i wiesza na ścianach, czeka aż umrą w mękach. Jest przy tym silne, wyrywa dziury w ścianach i ma albo system kamuflujący albo wrodzoną zdolność do wtapiania się w otoczenie. Ledwo je drasnąłem.. ale chyba da się je odstraszyć silną eksplozją. Zdetonowałem koło niego jeden fazer. Kapitanie, myślę że bronią ręczną nie można go zabić. Myślałem nad wysłaniem w próżnię i ostrzelaniem z broni pokładowej, albo... samozniszczeniem okrętu. Ono nawet nie oddycha... na T'Maw żyło choć wyłączyłem podtrzymanie.
- Cokolwiek to jest upolujemy to mam na pokładzie prawie 3 tysiące wojowników.Co jeszcze wiesz o tym czymś?
-Praktycznie nic... prócz tego że reaguje na ciepłotę i ruch.
- W takim wypadku zapraszam na polowanie - powiedział Klingon zdejmując ze ściany Batlet i podając ci.