Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - Chorąży Griffers

PBF - Chorąży Griffers

Wyświetlanie 15 wpisów - od 436 do 450 (z 713 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • lszekg
    Uczestnik

USS T'MewZacząłem przygotowywać fazer. Miałem jeszcze czas... jakieś 20-25 minut....USS Fierro-Możemy się odrobinę zbliżyć?

Pitmistrz
    Uczestnik

USS T'MewPrzygotowanie fazera zajęło minutę, po uruchomieniu do wybuchu dojdzie po 30sec.USS Fierro- Nie sir jesteśmy na granicy atmosfery.

lszekg
    Uczestnik

Pozostało mi tylko udawać trupa przez następne pół godziny.

Pitmistrz
    Uczestnik

Wszystko szło dobrze ale po 15 minutach okrętem zatrzęsło a na konsoli wyświetliła się informacja że silniki przestały działać a okręt stanął w miejscu.

lszekg
    Uczestnik

Podszedłem cicho do konsoli. Czyżby wysiadł generator? Jeśli to silniki... nic nie zdziałam. Zostałem sam z tym czymś... i fazerem, nadającym się tylko jako granat. Psia krew!USS Fierro-Kapitanie! Okręt stanął!-Co? Ile zostało?-Z jakieś 20 minut. -Możemy teraz coś wysłać? Prom?

Pitmistrz
    Uczestnik

USS T'mewUszkodzenie nie było poważne wysiadł przekaźnik 2 pokłady wyżej.USS Fierro- Żaden prom który posiadamy nie wytrzyma ciśnienia wewnątrz atmosfery.

lszekg
    Uczestnik

Rozejrzałem się. To maszynownie, więc gdzieś tu muszą być kanały serwisowe. Najlogiczniej byłoby przejść nimi.

Pitmistrz
    Uczestnik

Kanał znalazłeś bez problemu gorzej było z narzędziami nigdzie nie mogłeś nic znaleźć.

lszekg
    Uczestnik

Obszukałem trupy, jeśli nic nie znajdę, będę musiał wywołać Fierro.

Pitmistrz
    Uczestnik

Udało ci się znaleźć tylko fazer niestety bateria jest rozładowana.

lszekg
    Uczestnik

Nacisnąłem komunikator. -Fierro? Tu Beta, przyślijcie mi skrzynkę z narzędziami, fazer i baterię do fazera. Ani słowa, -Mówiłem bardzo cicho wręcz przyciskając go do ust

Pitmistrz
    Uczestnik

Rozkaz szybko został spełniony i koło ciebie zmaterializowały się zamówione rzeczy.

lszekg
    Uczestnik

Działający fazer wziąłem w rękę, pozostałe dwa uczepiłem do paska razem ze skrzynką. Wszedłem do kanału... nagle w głowie rozbłysła mi myśl. "Skoro ta istota jest inteligentna... to może wyrwała kabelki?"

Pitmistrz
    Uczestnik

Kiedy doszedłeś do uszkodzonego przekaźnika okazał się że wyłączył się ze starości.Po szybkiej naprawie okręt szarpnął i ponownie ruszył w górę.Kiedy chciałeś wracać usłyszałeś dźwięk człapania olbrzymich łap dobiegający zza zakrętu tunelu.

lszekg
    Uczestnik

Może trzeba uruchomić pierwszą pułapkę? Uruchomiłem fazer, położyłem go tuż przy zakręcie. Jako wabika użyłem latarki ze skrzynki. Po czym zwiałem.20...15...10..

Wyświetlanie 15 wpisów - od 436 do 450 (z 713 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram