Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - Chorąży Griffers

PBF - Chorąży Griffers

Wyświetlanie 15 wpisów - od 421 do 435 (z 713 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Pitmistrz
    Uczestnik

Po szybkiej inspekcji konsoli operacyjnej okazało się że silniki manewrowe nie działają bo ktoś przekierował zasilanie do podtrzymywania życia chcą czy nie musiałeś się udać do maszynowni.Łączność z okrętem został szybko ustanowiona nadajnik nie został uszkodzony atmosfera wywoływała tylko lekkie zakłócenia.

lszekg
    Uczestnik

USS Fierro:-Wiadomość z USS T'Maw! Tylko dźwięk.-Głośniki-Tu .... sir, wygląda na to iż "coś" może być inteligentne. Zabiło ale nie zjadło. Możliwe że działało w samoobronie... idę do maszynowni... .... przepiął zasilanie. -Odezwał się głos pierwszego.USS T'MawJak powiedziałem tak uczyniłem, cichcem zacząłem się przekradać do maszynowni.

Pitmistrz
    Uczestnik

Droga z maszynowni do mostka była długa zwłaszcza że kilka razy musiałeś szukać innego przejscia z powodu uszkodzeń.Po 92min otarłeś do maszynowni ale to co tam zobaczyłeś zaskoczyło cię ponieważ nie byłeś zdolny do strachu.Do ścian byli poprzybijani załoganci a na ich twarzach zastygł wyraz skrajnej agoni nie którzy mieli pourywane ręce inni nogi ale najdziwniejsze było to że żadne z ciał nie wykazywało oznak rozkładu.

lszekg
    Uczestnik

A więc to coś jest inteligentne. Poluje, zabija, i zostawia sobie trofea. Makabryczne. Może ktoś tu jeszcze żył? A może stwór ich zakonserwował? Spróbowałem uruchomić silniki.

Pitmistrz
    Uczestnik

Przekierowanie mocy odbyło się bez problemów a po chwili okrętem szarpnęło kiedy zaczął się wznosić w górę, w zasięg wiązki trakcyjnej mieliście wejść za 52 min.Szarpnięcie nie pozostało bez odpowiedzi drzwi do maszynowi którymi przyszedłeś zadrgały od uderzenia.Najwyraźniej stworek chciał cię poznać bliżej.

lszekg
    Uczestnik

Spojrzałem czy można wyłączyć podtrzymanie. Jeśli oddycha umrze. Jeśli nie pozostanie mi udawać trupa. W końcu nie mam ciepłoty a ciało bez problemów wytrzyma urwanie ręki nogi czy nawet głowy....

Pitmistrz
    Uczestnik

Po kilku manipulacjach komputer oświadczył - Podtrzymanie życia zostało wyłączone - a drzwi zaczęły się wyginać.

lszekg
    Uczestnik

Odszedłem do tyłu i spróbowałem wtopić się w masakryczny krajobraz.

Pitmistrz
    Uczestnik

Po chwili drzwi zostały wyłamane ale o dziwo istota okazała się nie widzialna.Było ja słychać a także ślady na drzwiach kiedy powiększała wyłom a po chwili wszystko ustało nie byłeś w stanie powiedzieć czy stworzenie jest w popieszczeniu czy nie.

lszekg
    Uczestnik

Powinienem to przewidzieć. Sto osób by bez przeszkód zalało istotę masą. Przygotowałem się na wszelki wypadek.

Pitmistrz
    Uczestnik

Po 5 min usłyszałeś jak istota opuszcza pomieszczenie przez dziurę w ścianie której wcześniej nie zauważyłeś ponieważ przykrywało ją jedno z ciał.

lszekg
    Uczestnik

Czekałem. Ta istota może tylko robiła sobie jaja i została za ścianą. Gdybym nacisnął komunikator... chyba... chyba że... ustawię pułapkę. Mógłbym przeładować fazer... i zostawić go razem z komunikatorem, dźwięk by go zwabił, a detonacja zabiła. Lecz muszę czekać aż będą mogli mnie zabrać.USS Fierro-Okręt się rusza!-Ile?-Godzina!-Szukajcie pierwszego! Już!

Pitmistrz
    Uczestnik

USS T'mewMaszynownia była cicha i spokojna nic się nie poruszało.USS Fierro - Mamy namiar sir ale nie mogę go przesłać za duże zakłócenia - usłyszałeś w odpowiedzi.

lszekg
    Uczestnik

USS T'MewZacząłem powoli poruszać ręką spróbowałem zobaczyć wyświetlacz trikodera. Następnie zająć się przygotowywaniem pułapki.USS Fierro-Za ile będzie można go ściągnąć?

Pitmistrz
    Uczestnik

USS T'mewTrikorder nie wskazywał obecności istoty ale nie mogłeś być pewny czy w ogóle ją wykrywa.USS Fierro - Przy obecnej prędkości wznoszenia przynajmniej 30min może dłużej sir.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 421 do 435 (z 713 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram