Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - Chorąży Griffers

PBF - Chorąży Griffers

Wyświetlanie 15 wpisów - od 346 do 360 (z 713 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • lszekg
    Uczestnik

-Zastanówmy się... z jednej stornie ferengii gdzie można kupic każdy statek i każdą załogę, z drugiej Breen którzy raczej federacji nie lubią. Przebierac wybierac i strzelac.

Pitmistrz
    Uczestnik

- To prawda sir Breenowie niezbyt za nami przepadają ale nie zaatakują federacyjnej jednostki jeśli ta nie naruszy ich granic.Co do Ferengi mogli byśmy spodziewać się jakiś piratów ale nie wieziemy nic cennego, po za tym atak na naszą jednostkę odpada piraci nie są aż tak bezczelni.

lszekg
    Uczestnik

-Cóż, podejście dość optymistyczne. Muszę się jednak zgodzić się że fantazja mnie trochę poniosła. Proszę przejąć mostek, zmiany wacht tak jak zwykle.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Nie optymistyczne tylko realistyczne sir - odpowiedział pierwszy.Kiedy opuściłeś mostek otrzymałeś dziwny raport od ochrony. Najwyraźniej odkryli Volkana którego nie powinno być w ogóle na pokładzie po za tym był bardzo emocjonalny i zażarcie się wykłucał.

lszekg
    Uczestnik

-Gdzie jest? Co robi teraz? Skąd on się tu wziął? -Nacisnąłem komunikator. -Pierwszy, zmiana planów, słyszałeś kiedyś żeby Volkan obrzucał błotem ochronę? -Połączyłem się też z doktorem. -Coy? Masz chwilę?

Pitmistrz
    Uczestnik

- Wiem też dostałem ten raport ochrona transportuje go właśnie do aresztu sir - odpowiedział pierwszy po czym dodał - Zmieniamy plany nie lecimy do federacji?Doktor odpowiedział dopiero po chwili - Nie mam wiele roboty co się stało?

lszekg
    Uczestnik

-Pierwszy, nie bądźcie śmieszni. Proszę się stawić w areszcie, tak samo pan doktor. Zajmie to chwilę. Później zadecydujemy czy warto tym niepokoić kogoś innego niż oficera stażowego w bazie gwiezdnej. Kierunek nadal Baza Gwiezdna 514 warp 5.

Pitmistrz
    Uczestnik

Oby dwoje powiedzieli że już idą.Kiedy dotarłeś do aresztu pierwszego jueszcze nie było a doktor rozmawiał a doktor wykłócał się z Wolkanem przez pole siłowe.Z tego co udało ci się zrozumieć gość myślał że go porwaliście i teraz obrażał doktora.

lszekg
    Uczestnik

-Szanowny panie -Ojciec nauczył mnie, iż w pewnych sytuacjach należy albo grać głupka, albo uległego. -Szanowny panie, dlaczego pan twierdzi iż został uprowadzony i przy okazji co ma do rzeczy mój lekarz pokładowy?

Pitmistrz
    Uczestnik

- Ja ci dam szanownego pana macie mnie natychmiast odesłać do mojego domu to oburzające jak śmieliście mnie porwać z własnego domu bezuche klawity.

lszekg
    Uczestnik

-Yhm, yhm... A gdzie jest..... szanownego pana dom? Tu zwróciłem się do doktora:-Rozumiesz coś z tego -Zapytałem o ton ciszej

Pitmistrz
    Uczestnik

- Jak byście nie wiedzieli idioci z T'Paal, T'PAAL, T'PAAL, T'PAAL - krzyczał Wolkan.Kiedy odeszliście na bok lekarz powiedział - Nie wiem co mu jest całkowicie utracił kontrole nad emocjami, a zbadać go nie sposób bo jest agresywny.Możemy go uśpić i transportować do ambulatorium.W tym czasie wszedł pierwszy i zdziwiony popatrzył na Wolkana.

lszekg
    Uczestnik

-Kiedy to zauważyliście? -Zapytałem kadeta pilnującego Volkanina.-Może to pon farr? -Mruknąłem do oficerów.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Kiedy wyszliśmy z amonali sir, nie było go i nagle się pojawił, nie wiem kim jest i co tutaj robi - odpowiedział kadet.Doktor po zastanowieniu odpowiedział - To możliwe ale Wolkanie raczej o tym nie mówią szkoda że nie mamy innych przedstawicieli jego gatunku na pokładzie.

lszekg
    Uczestnik

-Pierwszy, czy możliwe jest by ktoś "uwiązł" w anomalii?

Wyświetlanie 15 wpisów - od 346 do 360 (z 713 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram