Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - Chorąży Griffers

PBF - Chorąży Griffers

Wyświetlanie 15 wpisów - od 331 do 345 (z 713 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Pitmistrz
    Uczestnik

- Dalekiego zasięgu wciąż niespawane ale w 4 godziny się uwiniemy do tego czasu mam tylko krótkiego zasięgu.

lszekg
    Uczestnik

Zastanawiałem się co z sobą zrobic. W końcu znalazłem rozwiązanie: zacząłem czyścic wszystkie swoje ubrania. -Ile tego... co nie kiciuś? -Kot tylko miauknął i znikinął gdzieś pod stołem. Ustawiłem wszystkie rzeczy na swoim miejscu i miałem wielką nadzieję że choc trochę czasu minęło. Spojrzałem na zegar

Pitmistrz
    Uczestnik

Nie miałeś z byt wielu ubrań 2 zwykłe stroje i 3 mundury ale zrobienie porządku zajęło ci 30 min.Przez resztę czasu zajmowałeś się porządkami w kajucie kiedy połączył się z tobą pierwszy - Kapitanie czujniki już działają nie uwierzy pan gdzie jesteśmy

lszekg
    Uczestnik

Wszedłem na mostek. -Strzelam że pół roku świetlnego od układu słonecznego.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Chciał by pan - odpowiedział pierwszy - jesteśmy między sojuszem Ferengi a Breenami 1ly od granicy tych drugich.

lszekg
    Uczestnik

-Silniki pełna moc. Kurs sektor 001. Tylko lepiej byśmy nie wpadli w granice breen ani ferengi. Acha, wykonaliście pełny skan? Jeśli nie, skanujemy najmocniejszym.

Pitmistrz
    Uczestnik

Zanim zdążyliście wyruszyć pierwszy powiedział - Kapitanie do sektora 001 mamy pawie 200 ly proponowałbym kursu na SB 513 do niej mamy tylko 26 ly. - W czasie waszej rozmowy naukowy skanował przestrzeń.

lszekg
    Uczestnik

-Może by. Rozruszajmy ten złom.

Pitmistrz
    Uczestnik

Po chwili na kranie zobaczyłeś rozbłysk kiedy wchodziliście w warp a sternik powiedział - Przy obecnej prędkości dotrzemy do clu za 24 dni 4h i 40 min

lszekg
    Uczestnik

-Pierwszy, taktyczny do mojego gabinatu, operacyjny, daj mi też oficera morali czy jak mu tam. kwatermistrza i doktora.

Pitmistrz
    Uczestnik

Kiedy wszyscy zaczęli wykonywać twoje polecenia pierwszy powiedział - Kapitanie proponuję przyśpieszyć w warp 6 potrwa o bardzo długo.

lszekg
    Uczestnik

-Przyspieszyc ale tak byśmy lecieli jakiś tydzień. Pierwszy wyjaśnię to panu w moim gabinecie

Pitmistrz
    Uczestnik

Pierwszy ruszył za tobą do gabinetu a za wami cała reszta.

lszekg
    Uczestnik

-Panowie... i pani. -Powiedziałem do wolkanki, oficera od morali załogi. -Chciałbym przeprowadzic niezapowiedziane cwiczenia. Zobaczyc jak moja załoga reaguje na zagrożenie. Coś w stylu podstępu. Najproście było by symulowac atak przewarzających sił wroga. Pozakładac fajerwerki w różnych częściach statku, wprowadzic program symulacyjny do komputera. Czekam teraz na wasze opinie, ale uwaga to co tutaj omawiamy, bez względu na to czy to błachostki czy nie, nie może wyjśc poza to pomieszczenie. Jasne?

Pitmistrz
    Uczestnik

Kiedy umilkłeś pierwszy zaczął - Nie wiem kto mógłby nas tutaj zaatakować a przeciwnicy muszą być wiarygodni dla załogi.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 331 do 345 (z 713 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram